Treba dat nabijacku najprv do elektrickej siete a potom pripojit k baterke,alebo najprv pripojit k baterke a az potom do elektriny?
Vypada to ako banalita,ale kazdy hovori inak a ,ze niektore postupy mozu vyskratovat-porusit baterku,ak by niekto mal info ako je to spravne,pripadne aj z dlhodobymi skusenostami dajte vediet.
posledný komentár: 2. 5. 2025 o 13:30
Ak by si jej predsalen chcel ubližovať, jediná šanca je ju odkladať plne nabitu a vystavovat vysokej teplote...
nabijam ako pride, niekedy v polovici kapacity, niekedy tesne ku koncu, zalezi ci beriem baterku domov, alebo zabudnem a idem na vyjazd s polovicnou stavou.
mal som subjektivny pocit ze baterka ma omnoho nizsiu kapacitu, ale to som len pribraty a viac davam dopomoc
chcem sa opytat ohladne nabijania e-bajku, Bateriu bosch nabijam na hodnotu 80-85%, pri zostatku kapacity 20%.
Po odpojeni nabijacky, po dosiahnuti uvedenej hodnoty, na displeji sa zobrazi hodnota 100%.
Ma niekto podobnu skusenost. Na aku kapacitu je realne bateria nabita.
Dakujem
u mňa, po výjazde ako tak aspoň nejako základne očistím bajk, baterka von, nabíjam mimo bajku, keď začne blikať piata LED vypnem, väčšinou je to potom okolo tých 85%. do 100% dobijem v bajku večer pred výjazdom.