Bicykel bude primárne využívaný na denné dochádzanie do práce – cca 8–9km tam a nazad. V podstate rovina, mesto.
Z času na čas ( 4–5× za rok) by som rád túto vec využil v horách, nejaké tie menej náročné horské cyklochodníky. takže tu by som asi mestský bicykel celkom vylúčil. Som pomerne vysoký (187cm) a štíhly ( 77kg) starší pán, sily ubúdajú, preto takéto rozhodnutie.
Rozpočet nemám pevne stanovený, no rád by som sa zmestil do 2300, pri zažmúrení oka 2500€. Tento rozpočet nemienim za žiadnych okolností prekročiť !!! Ako to už býva zvykom, ak dám 2500, dám aj 2800 či 3000. V tom mám jasno. Bývam v AT, preto pozerám iba AT a DE e-shopy.
Zatiaľ mám vo výbere toto.
https://www.radon-bikes.de/e-bike/mountainbike/jealous-hybrid/jealous-hybrid-500/
Je to už cca cenový strop
Ešte rada ohľadom veľkosti. Podľa tabuliek som presne na veľkosti 20. Keďže je väčšina ponúkaných rozmerov 19 či 21 , som na vážkach
Ďakujem za každú radu
keby som moc špekuloval, tak výmena bŕzd za Shimano ?♂️
Hej mas pravdu. Na tie brzdy su neni moc dobre recenzie. A hlavne pri vahe okolo 100kg vodic
Nejazdíme bikeparky - zatiaľ, lebo sa učíme bicyklovať keď to tak poviem, ale dole kopcom nám to vôbec nejde zle a volačo aj poskačeme. Netuším či človek potrebuje vačšie zdvihy do bikeparku ako 150-160mm, ale do bikeparku s lanovkou by som určite zobral biobike lebo je proste ľahší a zábavnejší (na to mám napríklad nachystaný Kona process 153) Motor Levo má veľmi podobnu silu ako shimano, do kopca mi príde shimano tichšie, Brose je zas tichšie z kopca. Kamoš je IT hlava a má parádne apky na to LEVO ja len kukám čo všetko si vie nastaviť. Shimano apka je ako do koša, to nech sa mna nikto nehnevá, ale funguje to ako pokazene. Automatické dávkovanie výkonu-pomoci motora, teplotu motora a baterky, plánovanie trasy a dávkuje na základe toho výkon aby nešťavil prv kapacitu baterky a neviem čo ešte si vie na Brose nastaviť. Foxa 36 Rhythm je ok vidla, dá sa to vydržať, ale ked sa da dovnutra struna (Marzocchi tam pasuje presne) namiesto toho airshaftu to je niečo, kamoš si to prerobil a je to bomba na freeridovanie
Každopádne ZEB je ZEB a Shimano brzdy su Shimano brzdy. Ja som proste Shimano a RS fanda.
Další kamoš čo s nami jazdí ma Kenevo SL - to lahke karbonove so slabým motorom... Kenevo je najlepšie dole kopcom aj do vzduchu ide pekne a správa sa to skoro ako normálny bike ale do kopca to bohužiaľ nevládze a neviem či by som to chcel ako e-bike. Pár krát ked mu odišla prv baterka ako sme chceli som si na tom zadupal do kopca a je to teda zážitok bez motora, plus je tam ten karbonvý rám a proste hlava ma nepustí cez kamene ako na hliniku lebo stačí jeden dobrý kamen do rámu a je to v prdeli (teda v Carbon factory). Druhý raz keby kupujem bike určite beriem LEVO alebo Mondrakera kvoli rámu a geo a vyserem sa na CTM-ko, Mondraker Crafty alebo Chaser je podľa mňa tiež fajn ale nemám sním dlhodobé skúsenosti, len jednu jazdu... Aby som len nehanil CTM-ko má svoje výhody(cena, vysoko stred a dozadu sa zmestí 29tka, shimano a RS pruženie) ale tá sedlovka a rozpadajuce sa skrutky zadnej stavby a motora boli na porazenie, plášte uplne zle no proste otrava bike od novoty kým sa vyladí a Spešl Levo je ina trieda to sa dá zobrať a rovno jazdiť bez dorábania
Zmestime sa do ceny aj s race so 750kou baterkou. No to prave zvazujeme ci ju aj realne natolko vyuzijeme. Viem zalezi to kolko a akym stylom jazdy najazdime. Skor mi ide o tu vahu ci ten rozdiel vyrazne citit? Predajca tvrdil ze aj kilo na rame je citit.
Kazdopadne vyberame z toho co maju skladom resp pride v aprili zac maja. Obaja potrebujeme Mko (169 a 173 cm).
Co este pozerat v tychto cenach?
Vdaka
https://www.bike-discount.de/de/radon-render-al-8.0-750
https://www.decathlon.sk/p/998753489-131080_elektricky-horsky-bicykel-stilus-e-all-mountain.html?objectID=4651899&queryID=efbf653729da234ad0da3d0e9fb0c8de
nejaké naskladnenia by mali byť okolo 20. apríla v M
Nazgul mazel ma 70kg uz aj s mojou baterkou v batohu
Hrabem sa este vo Focusoch. Taketo nieco v akcii:
https://www.sadesport.sk/focus-thron-6-7-2023-green_z99603/#122272
s dvojickou
https://www.sadesport.sk/focus-thron-6-7-2022-slate-grey_z16845/#31318
Akurat tu je vidla 130. Aktualne mam 130 no co mi kamos hovoril pri ebiku by siel do vyssej kvoli vahe. Ze Cube 120ku ani nemam pozerat. Kazdopadne idem este dalej hrabat eshopy/predajne ci nico nevyskoci. No celkom problem najst 2xMko s rovnakymi parametrami.
Radon vyzera super pomer cena/vykon no predpokladam ze sa neda na SVK/CZ pripadne niekde v Madarsku/Polsku otestovat. Bojim sa kupit bez toho aby som si na neho sadla. Napriklad geometria manzelovho mi nevyhovuje a boli ma na nom chrbat.
Ten Decathlon tiez nevyzera zle, skusim presne zistit ci plati to naskladnenie. Skoda ze nie je v dvoch fareb. variantach
Zmestime sa do ceny aj s race so 750kou baterkou. No to prave zvazujeme ci ju aj realne natolko vyuzijeme. Viem zalezi to kolko a akym stylom jazdy najazdime. Skor mi ide o tu vahu ci ten rozdiel vyrazne citit? Predajca tvrdil ze aj kilo na rame je citit.
Kazdopadne vyberame z toho co maju skladom resp pride v aprili zac maja. Obaja potrebujeme Mko (169 a 173 cm).
Vdaka
Mal som CUBE v karbone so 625 baterkou, teraz mam Mondrakera v hliníku so 750 baterkou.
Váhu cítiť hlavne pri prenášaní ebajku cez nejaký padnutý strom a tak, ale pri jazde ten rozdiel 1 až 1,5kg necítim (kamarát mi povedal, že mám schudnúť 1-2kg a dorovnám váhu voči CUBE
Mne väčšia baterka vyhovuje kvôli mojej váhe a keď jazdím s kamaratmi čo majú 80kg tak ju viacej a skorej vyžhavím.
Takže pokial nemáte 100 + váhu a netočíte 70 - 100km výjazdy a 1500 prevýšenia, tak tá 625Wh baterka Vám bude určite stačiť.
Vdaka
Ten cube stereo je ok ale minimalne vo vybave race vyberajte
...no ale ešte som mal ďalších 8 ebajkov 😬🤣
Asi si všetko popridávam do profilu 🤔😊
Tam je uz ale cenovka 4900 vs 4300 za ten Pro so 625kou.
No mame nad cim rozmyslat...Dakujem za rady