Dnes som si kupil mapu Malych Karpat - Bratislava a chystam sa nabuduci tyzden troska pobehat Hainburské vrchy + Kamzik a ine zaujimavosti. Kto sa prida?
Ja by som tiež išiel, ale nechce sa mi behať, mám problémy s kolenom, jedine pojazdiť na bicykli...
Dnes som si kupil mapu Malych Karpat - Bratislava a chystam sa nabuduci tyzden troska pobehat Hainburské vrchy + Kamzik a ine zaujimavosti. Kto sa prida?
Mike7400 Pottenburg je v zakázanej zóne - diviačia obora - vstup len pešo, ale zas no problem, z vrcholu Koenigswarte je to tak 10 min. Ak ťa v obore lapnú s bikom, priprav si 2000 EUR.
Neviem ako je to presne so zákazov vjazdu z Bergu na cestu na Koenigswarte, v Cyklotrasách niekto píše že aj to je za 2K EUR, ale stretávam tam mraky bikerov (slovensky hovoriacich) čo si z toho nič nerobia. Asi ich ešte nechytili. Ale pravdou je že v Reichu je bežná značka so zákazom vjazdu s dodatkovou tabuľkou že neplatí pre bicykle, ale na Koenigswarte pod zákazom vjazdu nič také nie je.
Potom je tam ešte cesta z Wolfsthalu k military installation na vrchole, tam fakt neviem ako to je.
Zákaz vjazdu je zrejme aj do chránených území Hexenberg (pekný kopčok medzi Hundsheimom a Hainburgom) a Spitzerberg (J od Edelstalu, pekný hrebienok s chodníkom ako stvoreným na bike), ale asi tiež zapreščeno, pardon, Verbotten, Nemci snáď nemajú obľúbenejšie slovo
Netreba dá sa všelijako pokľučkovať - do Hainburgu pokombinuješ pohraničiarsku signálku spod mosta Lafranconi po brehu Dunaja okolo B-S 1 bunkra, prejdeš green border ku hraničnému kamenisku č. 1, polňačkou do Wolfsthalu, potom späť k Dunaju po červenej, okolo Rothelsteinu, asfaltkou hore na Braunsberg, späť k Rothelsteinu a dosť zabitým chodníčkom do Hainburgu, vytiahnuť si hrad, opatrne dole (mraky chodcov, hlavne cez víkend) - tu možno zákaz je, naspäť na začiatok Hainburgu k nemocnici a po červenej pomedzi kopce okolo Kramerskapelle na druhú stranu, napravo do Hundsheimu a potom Bad Deutsch-Altenburg, pobehať rímske pamiatky a pomedzi polia okolo Heidentor (rímska brána) do Prellenkirchenu a cez "Hobitín" do Edelstalu, odtiaľ smer Jarovce - napravo v poli zrúcaniny veže Heidenturm, vraj asi zvyšok zaniknutej dediny Lebern, ale ani Oesterreicheri nevedia presne, dá sa ísť k nej - z tohoto smeru pred vežou ide poľná cesta doprava a za vežu, tam necháš bike (v .at sa nekradne) a pomedzi polia k veži PEŠO!!! jednak by si tam asi zapadol do oráčiny, jednak je to dobrá vôľa sedlače, že to tolerujú, tak ich netreba provokovať!!! no a potom do Kittsee a okolo trate na Kopčiansku v Peeetržke.
Alebo do Bergu a Koenigswarte vytlačiť (alebo si priprav 2000 EUR ak by ťa lapli), inak z vrcholu bežne zjazdujem modrú alebo zelenú značku, to už Verbotten nie je ja mám pocit že ten zákaz tam je preto, lebo sa báli že by v spodnom úseku švihnutá Slovač zrážala oesterreichische babky idúce sa modliť do Kapelle nad Bergom.
A trošku nižšie medzi Bruckom a Parndorfom začína Leitha Gebirge, tieto kopčeky sú tiež verboten. Tie kopčeky sú Truppenuebunsplatz, čiže vojenský cvičný priestor. Dajú sa prejsť len po asfaltke medzi Winden a dedinou pri Brucku cez sedielko Kaisersteinbruch. Od strany jazera prevýšenie cca 130-150 m, z druhej strany niečo cez 100 m, kratšie ale zato strmšie stúpanie. Z Bratislavy tam a späť je to tak 100-110 km. Druhá možnosť na prekonanie Leitha Gebirge je medzi Donnerskirchen a Hofom - tiež asfalt, to stúpanie je trochu dlhšie a aj tvrdšie ako Pezinská Baba. Z Bratislavy tam a späť cca 150-160 km. Tretia možnosť je až z Eisenstadtu, to som ešte nešiel.
To už sú žiletkárske vzdialenosti škoda že na cestu mám len Favorit čiastočne znásilnený prastarým Shimanom 105.
Mimochodom, z Hainburgu do Bad Deutsch-Altenburgu ide cyklotrasa (všelijako divne kľučkujúca) okolo lomov, odkiaľ pochádzajú šutre, z ktorých sa stavala BA... aj dóm je z toho, čomu sa hovorí Leitha-Kalk (Leitha je rieka čo tam tečie, Kalk je vápenec) - šuter nevalných mechanických kvalít, pomerne náchylný na zvetrávanie. A teraz si predstavte, že sa to AD 13xx dopravovalo tých asi 15-20 km na pltiach, pričom brehy boli fakticky bačorina...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja by som tiež išiel, ale nechce sa mi behať, mám problémy s kolenom, jedine pojazdiť na bicykli...
iii když
šak tulen by si téééž mimo bicygla brušisko na súši zedrau, konec koncof
cyklistickuu?
Neviem ako je to presne so zákazov vjazdu z Bergu na cestu na Koenigswarte, v Cyklotrasách niekto píše že aj to je za 2K EUR, ale stretávam tam mraky bikerov (slovensky hovoriacich) čo si z toho nič nerobia. Asi ich ešte nechytili. Ale pravdou je že v Reichu je bežná značka so zákazom vjazdu s dodatkovou tabuľkou že neplatí pre bicykle, ale na Koenigswarte pod zákazom vjazdu nič také nie je.
Potom je tam ešte cesta z Wolfsthalu k military installation na vrchole, tam fakt neviem ako to je.
Alebo do Bergu a Koenigswarte vytlačiť (alebo si priprav 2000 EUR ak by ťa lapli), inak z vrcholu bežne zjazdujem modrú alebo zelenú značku, to už Verbotten nie je
EDIT: tu máš vyklikanô... niektoré veci to žiaľ nespojilo optimálne, okolo Bad Deutsch-Altenburg... má to 70 km
Mimochodom, z Hainburgu do Bad Deutsch-Altenburgu ide cyklotrasa (všelijako divne kľučkujúca) okolo lomov, odkiaľ pochádzajú šutre, z ktorých sa stavala BA... aj dóm je z toho, čomu sa hovorí Leitha-Kalk (Leitha je rieka čo tam tečie, Kalk je vápenec) - šuter nevalných mechanických kvalít, pomerne náchylný na zvetrávanie. A teraz si predstavte, že sa to AD 13xx dopravovalo tých asi 15-20 km na pltiach, pričom brehy boli fakticky bačorina...