Kategórie
Bike-techAké kolesá na cesťák? # údržba # reťaz # poradenstvo # rady # technické otázky # čistenie # mazanie
savings Shimano WH-R501 C24 28" sada kolies, ráfikové brzdy, QR, Shimano HG
129 €
savings
MOC 215 €
-7% Newmen Streem S.60 VONOA 28" predné koleso, kotúčové, 12x100 mm
679 €
-7%
MOC 799 €
Výpredaj -20% Fulcrum Wind 42 DB 28" sada kolies, karbón, kotúčové brzdy, pevná os
1 139 €
-20%
MOC 1 419 €
Výpredaj -21% Mavic Aksium Disc 28" sada kolies, kotúčové, pevná os, plášťové
259 €
-21%
MOC 338 €
-7% Ere Research GENUS II AE65 CARBON DISC 28" sada kolies, kotúčové, pevná os
1 299 €
-7%
MOC 1 499 €
Výpredaj -14% Mavic Allroad SL Road+ Disc CL 27.5" sada kolies, pevná os, Center Lock, orech Shimano HG11
749 €
-14%
MOC 909 €
Výpredaj -12% Shimano WH-RS710 C32 28" zadné koleso, karbón, 12 x142 mm, Center Lock, 11/12-rýchl.
427 €
-12%
MOC 669,95 €
-14% DT Swiss GRC 1400 Spline DB 42 27.5" predné koleso, kotúčové, plášť, 12x100 mm
599 €
-14%
MOC 699 €
-16% FORCE Ráfik Road Carbon, 33 mm, 24d, galuskový, vnútorné niple
169 €
-16%
MOC 200 €
Mal som KB, boli jednak o kus lahsie a jednak brzdna plocha po kope tisic km vyzerala ako nova.
na hlinikove DTSwis, s bezdusovymi plastami (najlepsie 25mm GP5000) a nejako subjektivne sa mi zda ze to valí lepsie.
Jedna vec ze na karbonoch mam Tufo galusky, o ktorym som sa dopocul ze su lahke ale pomale,
druha vec ze tie GP5000 TLE su fakt dobre...
Otázkou je kde využiješ tak vysoký tlak. Úplne hladké cesty podobné dráhe sa u nás skôr chýbajú. V reálnom svete a na našich cestách je vysoký tlak kontraproduktívny. Už bolo viac krát dokázané, že nižší tlak a objemnejšie plášte sú rýchlejšie ako v minulosti natvrdo hustené úzke galusky.
Kristina otazka je co je podla teba hladka cesta? Ak porovnam cementobetonovu drahu v Presove so "slusnejsimi" asfaltobetonovymi cestami I. triedy, tak tie su podla mna hladsie/rovnejsie. Celkovo si nemyslim, ze by u nas boli cesty drsné (mimo poruch). Do obrusnych vrstiev sa najcastejsie pouzivaju zmesi AC 11, teda s kamenivom do 11 mm, pricom este tretina kameniva ma mat menej ako 0,5mm. Subjektivne by som povedal, ze mame hladsie cesty ako Chorvati alebo Taliani (opat mimo poruch).
Kristina otazka je co je podla teba hladka cesta? Ak porovnam cementobetonovu drahu v Presove so "slusnejsimi" asfaltobetonovymi cestami I. triedy, tak tie su podla mna hladsie/rovnejsie. Celkovo si nemyslim, ze by u nas boli cesty drsné (mimo poruch). Do obrusnych vrstiev sa najcastejsie pouzivaju zmesi AC 11, teda s kamenivom do 11 mm, pricom este tretina kameniva ma mat menej ako 0,5mm. Subjektivne by som povedal, ze mame hladsie cesty ako Chorvati alebo Taliani (opat mimo poruch).
Gone are the days of simply pumping up your road bike tyres to the maximum pressure permitted and hoping for the best. Not only are excessively high pressures uncomfortable, they’ve also been proven to slow you down.
"Very high tyre pressures might feel fast, but they’re not."
https://www.bikeradar.com/advice/workshop/road-bike-tyre-pressure/
Rovnako v clanku pisu "If you’re riding on a perfectly smooth velodrome, higher pressures are faster. However, on imperfect surfaces, like roads, very high pressures simply increase vibrations and can slow you down. As roads get rougher, with bigger holes and bumps, the optimum tyre pressure decreases further." Hole a bumps chapem ako poruchy vozovky- vytlky a nerovnosti. Vozovka z asfaltobetónu s jemnozrnnym kamenivom a relativne vysokym obsahom asfaltu a bez poruch ma proste blizsie k hladkej drahe ako anglickej vidieckej ceste s vytlkmi a nerovnostami.
Každý milimeter je cítiť. Rozdiel 50 mm voči 35 mm bol markantný, teraz mám 40 mm a je to tak akurát, asi by som nešiel to vyšších. Záleži ale dosť na ráme, šírka riaditiek, atď. Aj tie 50-ky na Cinelli Pro Estrada boli v pohode, na Specialized Roubaix to bolo v bočáku dosť nepríjemné.
no ja jazdim 37 mm a príde mi to na hrane , casto s tym mam problem , ked ma naraz vetra naozaj dost rozhodi . tak rozmyslam o nizsich , len neviem posudit benefity a hlavne negativa ktore mi z toho vyplynu .