Ahojte, uz dlhsie pouzivam tento web a mozem ho vrelo odporucit. Je to free a Strava ma aj free aplikaciu pod iOS alebo Android a vie spracovat aj data z Garmin navigacnych pristrojov. GPS v mobile tym padom posunie na iny level. Daju sa aj pouzit Ant+ snimace k mobilu. Najviac sa mi paci to, ze porovnava useky, po ktorych uz niekto presiel, a tak si viete pozriet, ako rychlo iny cyklisti presli dany usek a kde presne ste na nich urobili najvacsi naskok resp. stratu
A ake su teda tie moznosti na planovanie okrem Stravy? Vcera som to pozeral a doslova nic moc, nikde sa nedala kreslit ani manualna cesta (mimo cesty co je v mape).
Garmin Connect. Pri troche drilu sa da celkom rychlo planovat aj cez ich appku v mobile. A maju aj kreslenie "vlastne", kedy mozes klikat, kde chces. Da sa sposob kreslenia menit aj pocas planovania.
Hlavnu nevyhodu vidim v biednych mapach a neexistuju na to ani rozsirenia do prehliadaca (ako na Strave), lebo to blokoju.
Ja som tiez zrusil predplatne. Ta ich analyza stoji za prd (v mobile ani nevravim, tam nie je nic) a v podstate jedine co som pouzival bolo, kto bol na danom segmente v dany den, pripadne flybys.
ja to mám na ten brazílsky "odrb" do tých 30€ to ešte znesiem, ale 50 im nedám, ozaj z toho skoro nič nevyužívam, na segmenty nejazdím, ani ma v 99% nezaujímajú rebríčky.. väčšinu aj tak mám v koši, lebo to sú buď duplicity alebo retardoviny typu od janovej zátačky po palov strom a pod ... ešte ma aj sere, že ako default šport mám cyklistiku a na profilovej stránke mi neustále ako prvé zobrazí štatistický súhrn z iných aktivít, bežky, plávanie, prechádzky.. napriek tomu, že proti cyklistike je to minimum hodín..
Ja som neskusal este...musis sa tam nejak pohrabat. Viem ze na strave to ide len z tvojej aktivity tak mozno aj na garmine...tak cez web cez tvoju aktivitu
Viete niekto prosím, či sa dá pri plánovaní trasy niekde nastaviť priemerná rýchlosť jazdy? A podľa čoho Strava počíta predpokladaný čas vytvorenej trasy? To je nejaký priemer z mojich jázd, alebo je tá priemerka rovnaká u všetkých pri plánovaní?
Ďakovala
Je to priemer z tvojich jazd za posledne 4 tyzdne. Neda sa zmenit, to podporuje Garmin Connect. Ak mas Garmin tak si vytvor trasu na Strave a nahraj ju ako gpx do planovaca na Connecte, tam sa da nasledne priemerka zmenit, pripadne pridat prejazdne body.
Tiež tak. Asi sa na to už vykašlem. Aj tak z platených funkcií využívam len plánovanie trás a na to je kopec iných možností.
A myslíš že tie free funkcie sú naozaj free a nič to Stravu nestojí? Stravu aj Statshunter tak intenzívne využívam, že raz ročne im niečo hodím. Verím, že tak ostanú bez reklám a bohatou funkcionalitou (aj voľne dostupnou). Ale napr. Garmin Connect by som si neplatil (mimo toho že musím kupovať Garmin výrobky) lebo je to len medzi stupeň a všetko ide ďalej na Stravu a ďalej na Statshunters...
Ja len aby to nebudilo v ľuďoch dojem, ako že zdravotnícvo zadarmo je naozaj zadarmo
To planovanie ma Strava najlepsie. Garmin (aj bikemap) ma velmy slabe podkladove mapy a heate ani nehovorim, takze trasy pomimo sa tam tazko robia. Ostatne (mapy.cz, freemap.sk) sa neda pridat bod mimo cesty, napr nejaky trail a to mi dost vadi. Asi to budem musiet kupit ...
Nejde vyslovene o traily, to bol len priklad. Planoval som cestu a nebola tam dobre zaznacena aj ked podla satelitu tam bola a neslo mi to urobit (polna cesta).
S polnymi cestami to byva v realite aj tak take vselijake. Podla mapy vedie nejak, podla satelitnych snimkov je o 50 metrov dalej, a prides na miesto, polnacka nikde lebo sa polnohospodari rozhodli, ze ju netreba .
Taketo useky zvyknem planovat ako su zaznacene v mape a ak je to v terene inak, vacsinou nie je problem ist o trochu dlhsiu obchadzku. Osobne by som to nebral ako nedostatok mapoveho planovaca.
Na freemap sa obcas stane, ze je na mape nejaka cesta prerusena, hoci v reale po nej prejdes - a pri planovani ta hodi na uplne nezmyselnu obchadzku, niekedy aj niekolko km plus riadne vyskove. Ak by sa to dalo prepojit natvrdo, tak by to bolo na planovanie bezproblemove, tie mapy su na celkom slusnej urovni.
muffin toto robi ale aj Strava, dokonca minule ani nebola prerušená trasa a robilo mi to tam nepochopiteľné obchádky a nakoniec to skončilo failom 😅
ale inak ja si tiež platim stravu hlavne kvoli tomu planovaniu tras a hlavne ten ,,heat,, podklad je super
volodaj ano to je pravda lenže vyťukavať 10 km usek asi nechceš navyše ked tam trasa je zakreslená z velkej časti - ale mapa nereagovala potom už ani v manualnom režime ... stalo sa mi to však prvý krát asi 3 týždne dozadu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Garmin Connect. Pri troche drilu
Hlavnu nevyhodu vidim v biednych mapach a neexistuju na to ani rozsirenia do prehliadaca (ako na Strave), lebo to blokoju.
Ako príklad moja dnešná plánovaná: https://sk.mapy.cz/s/jemohalubu
A ako sa daju vytvorit?
Ja som neskusal este...musis sa tam nejak pohrabat. Viem ze na strave to ide len z tvojej aktivity tak mozno aj na garmine...tak cez web cez tvoju aktivitu
Ďakovala
A myslíš že tie free funkcie sú naozaj free a nič to Stravu nestojí? Stravu aj Statshunter tak intenzívne využívam, že raz ročne im niečo hodím. Verím, že tak ostanú bez reklám a bohatou funkcionalitou (aj voľne dostupnou). Ale napr. Garmin Connect by som si neplatil (mimo toho že musím kupovať Garmin výrobky) lebo je to len medzi stupeň a všetko ide ďalej na Stravu a ďalej na Statshunters...
Ja len aby to nebudilo v ľuďoch dojem, ako že zdravotnícvo zadarmo je naozaj zadarmo
Taketo useky zvyknem planovat ako su zaznacene v mape a ak je to v terene inak, vacsinou nie je problem ist o trochu dlhsiu obchadzku. Osobne by som to nebral ako nedostatok mapoveho planovaca.
ale inak ja si tiež platim stravu hlavne kvoli tomu planovaniu tras a hlavne ten ,,heat,, podklad je super