napíšte prosím nejaké dobré tipy na prípravky na mazaniereťaze a odpruženej vidly (tlmiča). Nemám s tým veľa skúseností. Každá rada pomôže, najlepšie by bolo keby ste mohli post-núť rovno nejaké odkazy. Vopred všetkým ďakujem
By ma zaujímalo, čo za poklad si dá potom. Mal som všakovaké mazivá a najviac sa mi osvedčil Nanoprotech. Ľahké mazanie, dobré čistenie, a hlavne výdrž v pohode 200km. Môj názor - vo väčšej miere ako maziva závisí ako sa o retiazku postaráš po výjazde a ako ju vyčistíš pred opätovným mazaním.
Zdravím. Potreboval by som poradiť. Prvý krát som kúpil vosk na reťaz squirt a píše že aj čisto novú reťaz treba odmastiť a až tak naniesť vosk. Čim najlepšie odmastim reťaz, zatiaľ ma najazdené 300km. Ďakujem za každú odpoveď.
ja tiež novú reťaz odmastím len z vonka, že utriem handrou navlhčenou odmastovadlom a pojazdím chvíľu... lebo mám takú skúsenosť že aj keď to je v benzíne, tak aj tak to potom začne čierniť... tak nech sa jazdou vytlačí ten sajrajd z vnútra.. a áno, je to za cenu toho, že potom musím očistiť celé prevodové ústrojenstvo , čo teda neberiem ako nejakú zdĺhavú operáciu
Takže, včera bola v 100 oktánovom benzíne asi 3 hodiny, každú chvíľu som ju trepal v zavretej fľaši, následne som ju skrátil, nahodil a dnes ju idem voskovať.
Fakt že výrobné mazivo drží jak čert.. zle sa odstraňuje. Potom pri varení vosk kontaminuje a časom začína lepiť špinu.
Cca 2 krokove odmastenie a nakoniec lieh- IPA.
najviac lepive od novoty mi pridu shimano reťaze, sram mi prišiel o dost menej nasajrajtovany po rozbaleni... mohli by nejak zmenit tu konzervacnu technologiu, ked uz tolko ludi dnes voskuje a maze mazadlami na baze vosku, je s tym takto zbytocna praca spojená s pouzivanim agresívnych rozpustadiel
som kúpil ten rex ... že vydrží 500 km a som teda dosť sklamaný .. mne vydrží max 200-300, zvyčajne som stým OK ale tento týždeň som toho najazdil trochu viac a teda fakt radšej dám znovu starý dobrý finish line a budem mazať častejšie
Otázky na "varičov":
1. varíte aj rychlospojky? Lebo v nejakom videu som zachytil, že spojky nevariť, ale potom "namazat" voskom v tekutej forme (napr. Silca,...)
2. ako čistíte/pripravujete reťaze pred následným varením? Pri prvom som komplet odmastil.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Cca 2 krokove odmastenie a nakoniec lieh- IPA.
1. varíte aj rychlospojky? Lebo v nejakom videu som zachytil, že spojky nevariť, ale potom "namazat" voskom v tekutej forme (napr. Silca,...)
2. ako čistíte/pripravujete reťaze pred následným varením? Pri prvom som komplet odmastil.