...nic podobne som nikdy nezazil...a dufam ze uz ani nezazijem ( za zivot staci snad jeden krat )
este teraz mam v hlave akosi prazdno a nenapada ma nic konstruktivne co by som napisal ...ale nie, bolo to do urcitej miery super, do urcitej miery zabavne, sebaspoznavacie, trosku tyranie ( niekedy trosku aj viac ) ale hlavne krejzy, teda uplne sialene ...nebyt mircabb ( ktoremu tymto este raz dakujem ), tak by aj pri mojom mene svietilo dnf. v tom prvom dlhom zjazde som chytil defekt a kym som ho v tom blate opravil tak som premrzol na kost, chodidla ma oziabali viac ako v zime a mojim cielom bolo dojst dole do Teplicky a vzdat to Ked uz bolo najhorsie a musel som zastat a obliect aj plastenku aby som uplne nezamrzol tak ma obiehal mirec so slovami "pod matt, pod" ...tak som isiel ...a isiel ...a isiel ...nieco velmi podobne ako Forrest Gump a ked uz som bol v Teplicke, povedal som si ze skusim vyjst na ten kopec predo mnou ... a ked uz som ho vysiel, povedal som si ze sa vratim do tej Teplicky zjazdom ... a ked uz som bol tam, povedal som si preco neskusit dalsi kopec ... a ked uz som ho vysiel v tom blate a dazdi, povedal som si preco to neskusit do ciela ...proste psycho ako sa patri
...pocas toho sialeneho vyletu som videl vsetky konzistencie blata, jeho rozne formy, tvary , hustoty a aj chute ...na cistenie seba aj biku som vyuzival kazdy prejazd "zurciaceho potocika", na zahnanie nudy a chmurnych myslienok som si spieval "dnes je pekny den..." a podobne vypalovaky vhodne k tomuto druhu zabavy. ku koncu vsak prisli aj pochmurnejsie temy ako dialogy sameho so sebou typu : "je to blazon, hodte na neho siet " a podobne ...a takto nejako ani neviem ako ( pretoze trat som vnimal stylom : blato, blatko, voda, blato, kyble vody, blaticko, ty kokooos, ake blatoooo ) som sa bavil osem hodin a nejake minuty a celkom to aj rychlo uslo
v cieli ma cakalo snad cele forum a za ich vrucne privitanie im pekne dakujem ...najnadhersia chvila dna vsak asi prisla az ked som konecne vstupil do sprchy pod horucu vodu a s dutchom sme uliali prvy baileys ...takze akcia super, ale dufam ze sa uz nikdy nezopakuje
dudo : obdivujem ta ze si na tej trati dokazal rozpoznat vyhlady, singlace a tak podobne
lakko : diky za foto...inak aj ja som mal na prilbe ozdobu ( aj ked nie taku velku...ale zato ma vzdy ochranila od vsetkeho zleho )
saldi : dakujem za fotku kde som zvacneny ako do seba tlacim mastny chleba s cibulou
...a nakoniec dakujem vsetkym tym ktori si o mne nemyslia ze som uplny cvok
...a teraz sa idem vyjazdit na ziletku
ak mate este niekto fotecky tak hodte nejaky odkaz rad si to kuknem.. na trati som akosi nic nevidel.. takze ze si to kuknem takto spatne
Ani sa necudujem, ze si fotografov nevidel. To blato v ociach som vam nezavidel. Krejzi som sice nestihol ale na odbocke pri kamenolome sme fotili s Lakkom start Lejzi, v priestore startu aj Senzi, prejazdy na obcerstvovacke v Šunave, Vikartovciach a dojazd cca do 18 tej hodiny. Zajtra nahodim fotky na server a dam link.
..z fyzikalneho hladiska su samozrejme ovela lepsie ..
klobuk dole chlapci pred vasimi vykonmi, pozeram, ze to bola dobra paradicka - hmmm blaaatko yummy-yummy
... tak aké to majú tie diskové brzdy výhody v blate???
Kedze som pri dojazde do ciela stravil cca 2 hodiny a pocuval pazvuky ladene od Adur az po Xdur mozem konstatovat ze na 80% to nabrzdilo v cieli nikomu bez rozdielu pouzivanych systemov neviem kto mal odfoteny "ofrezovany" rafik po vybrzdeni gumiciek, ale rafik bol na odpis
Foto pouzite z www.xcmaraton.sk
Isiel som dlhu (krejzi) a popisem to asi takto:
Po cca 10min. jazdy sa mi uplne zarosili okuliare (presnejsie dioptricka vlozka) a tak som musel dalej slapat "na slepo" na cca 8km zacalo kvalitne liat no povedal som si to nic, v dazdi som este nepretekal a dobra nalada mi ostala aj pocas vystupu na najvyssi bod trate , no vsetko sa zmenilo na vrchu kde som skoro zmrzol, v zjazde som "stratil" brzdove dosticky (nevidel ich nahodou niekto ?), blato mi lietalo do oci... a dalej to bolo uz len horsie a horsie...zima, blato, este vacsia zima a este vacsie blato. Asi by som ani nedosiel do ciela keby ma "nezachranili" clenovia mojej rodiny ktory mi dali suche a teple oblecenie. Do ciela mi ostavalo este cca 20km, mal som take skrehnute a rozmocene ruky ze som nedokazal prehadzovat a do ciela som dosiel na "malej",v zjazdoch som brzdil silou vole. A par desiatok metrov pred cielom som dal este malu letecku akrobaciu v lese ked som nedokazal ubrzdit (nebolo cim ) posledny kratky padak a vyletel som z trate .
Boli to moje najtazsie preteky v zivote a ak by som nezbieral body do serie tak na 50tom km urcite sadam do tepleho auta a veziem sa v suchu do Svitu.
Organizatori by sa mali vazne zamysliet, myslim ze kazdy normalny clovek by v takom extremne nepriaznivom pocasi urcite skratil trat. Vysledkova listina hovori za vsetko
2drotar: tak pozeram že na tej fotke mám ešte červené ponožky. To bolo asi poslednýkrát v ich živote. Už som ich plákal asi 37x a furt tečie hnedá. Sa ich bojím strčiť do práčky, aby chudera neodišla ako brzdné doštičky.
-dikes fotografom za fotečky
2saldi: ty si iný flash fotoreportér. Tie zábery pred štartom ešte pri aute fajna momentka.
zatiaľ materiálové straty len zadné doštičky, ale ešte som šecko nedošteloval, tak uvidíme.
p.s: je 24hod po pretekoch a ja mám ešte stále stŕpnuté a brniace končeky prstov na rukách.
no co povedat... uz viem. prezil som prvych 40km som si celkom uzival, aj ked som znovu zmeskal start potom sa pretek pre mna zmenil na survival akciu. samozrejme ze som hodil na trati aj dvoch tigrov, z toho jedneho ukazkoveho s dojazdom po bruchu ala tulen odnieslo si to koleno, gate a rukavice zimu som znasal celkom dobre aj preto ze som vhodne zvolil oblecenie. nepremokavu bundu a navleky na nohy som so sebou viezol zbytocne, ani som ich nevytiahol...
no a k brzdam: vela ludi sa cudovalo ze ako je to mozne ze som nemal problem s brzdami. to tajomstvo znie: metalicke XTR platnicky a aligator kotuc. ano ten aligator o ktorom vsetci vravia ze derie platnicky. su to kecy. ja mam taku skusenost ze prave vyhadzuje blato prec a tym padom ich setri. pouzil som jazdene platnicky, predne su uplne v pohode, zadne by vydrzali este nejaky vyjazd, ale uz ich vymenim.
foto prikladam...
3 mudrosti ktore som si odniesol z horala:
1. aj ked hodis tigra a oskries sa /boli to jak cert a v prvom momente to chces zabalit/, snaz sa co najskor nasadnut na bike a roztocit nohy. za chvilu to prejde a ides dalej. Touto cestou dakujem Karolovi Pilnemu
2. aj ked prsi a je od 10-15C tak ti staci moira a windstoper bunda. Budes sice mokry a v dlhych zjazdoch ti bude trochu kosa ale prezijes to. Na rovinach a v kopcoch je to uplne v pohode. Touto cestou dakujem casovemu stresu pred startom ze som nemal cas vymyslat co obliect a zchmatol som prve co som nasiel v aute
3. aj ked leje a je blato nepotrebujes okuliare pokial si namontujes poriadny predny blatnik. samozrejme diptricke okuliare su ina vec...
Pisosip : Pouzi SAVO s hnedou odide aj cervena a pravdepodobne odidu komplet ak nemas k nim nostalgicky vztah tak ich smar do kosa a uchranis nase prostredie od ekologickej zataze
Lagonda v cotone
TO : Mirec urval si mi to skoro z klavesnice pretoze som uvazoval polozit otazku, ze kto jazdil metalicke platnicky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
este teraz mam v hlave akosi prazdno a nenapada ma nic konstruktivne co by som napisal
...pocas toho sialeneho vyletu som videl vsetky konzistencie blata, jeho rozne formy, tvary , hustoty a aj chute
v cieli ma cakalo snad cele forum a za ich vrucne privitanie im pekne dakujem
dudo : obdivujem ta ze si na tej trati dokazal rozpoznat vyhlady, singlace a tak podobne
lakko : diky za foto...inak aj ja som mal na prilbe ozdobu ( aj ked nie taku velku...ale zato ma vzdy ochranila od vsetkeho zleho )
saldi : dakujem za fotku kde som zvacneny ako do seba tlacim mastny chleba s cibulou
...a nakoniec dakujem vsetkym tym ktori si o mne nemyslia ze som uplny cvok
...a teraz sa idem vyjazdit na ziletku
Az teraz som si vsimol na velkej fotke, ze na tvojej lavej strane prilby mas "paradu". Sorry, ze som ta nezaradil medzi "fesakov"
Zhrnutie fotiek na webe:
http://*****saweb.google.com/katko16/Hor ... ratN982008 od Katka
http://www.xcmaraton.sk/horal2008/htmldata/page0001.htm
http://*****saweb.google.sk/mtbsaldi/Horal_2008 od Saldi
RR je uzasne obutie do takeho pocasia
fakt som riesil iny problem ako to ci mam RR
20km na novych platnickach teda nic moc. fotit to nejdem je to to iste ako postol Dutch
ze by idem po Horalovi spat do V-ciek?
..z fyzikalneho hladiska su samozrejme ovela lepsie
klobuk dole chlapci pred vasimi vykonmi, pozeram, ze to bola dobra paradicka - hmmm blaaatko yummy-yummy
Zodrate platnicky na kotuci vrestia trochu inac ako zodrate klatiky na rafiku.
Po cca 10min. jazdy sa mi uplne zarosili okuliare (presnejsie dioptricka vlozka) a tak som musel dalej slapat "na slepo"
Boli to moje najtazsie preteky v zivote a ak by som nezbieral body do serie tak na 50tom km urcite sadam do tepleho auta a veziem sa v suchu do Svitu.
Organizatori by sa mali vazne zamysliet, myslim ze kazdy normalny clovek by v takom extremne nepriaznivom pocasi urcite skratil trat. Vysledkova listina hovori za vsetko
Fotky z pretekov najdete ako vzdy na http://xcmaraton.sk/xc/index.php?page=7
-dikes fotografom za fotečky
2saldi: ty si iný flash fotoreportér. Tie zábery pred štartom ešte pri aute fajna momentka.
zatiaľ materiálové straty len zadné doštičky, ale ešte som šecko nedošteloval, tak uvidíme.
p.s: je 24hod po pretekoch a ja mám ešte stále stŕpnuté a brniace končeky prstov na rukách.
no a k brzdam: vela ludi sa cudovalo ze ako je to mozne ze som nemal problem s brzdami. to tajomstvo znie: metalicke XTR platnicky a aligator kotuc. ano ten aligator o ktorom vsetci vravia ze derie platnicky. su to kecy. ja mam taku skusenost ze prave vyhadzuje blato prec a tym padom ich setri. pouzil som jazdene platnicky, predne su uplne v pohode, zadne by vydrzali este nejaky vyjazd, ale uz ich vymenim.
foto prikladam...
3 mudrosti ktore som si odniesol z horala:
1. aj ked hodis tigra a oskries sa /boli to jak cert a v prvom momente to chces zabalit/, snaz sa co najskor nasadnut na bike a roztocit nohy. za chvilu to prejde a ides dalej. Touto cestou dakujem Karolovi Pilnemu
2. aj ked prsi a je od 10-15C tak ti staci moira a windstoper bunda. Budes sice mokry a v dlhych zjazdoch ti bude trochu kosa ale prezijes to. Na rovinach a v kopcoch je to uplne v pohode. Touto cestou dakujem casovemu stresu pred startom ze som nemal cas vymyslat co obliect a zchmatol som prve co som nasiel v aute
3. aj ked leje a je blato nepotrebujes okuliare pokial si namontujes poriadny predny blatnik. samozrejme diptricke okuliare su ina vec...
Lagonda v cotone
TO : Mirec urval si mi to skoro z klavesnice
Najvacsie klamstvo roka
dlhsie ako biely dres