Nee... Furt sa niečo stane, buď žena volá kde som s tým maslom alebo čosi... Dnes išli dvaja ujovia na ryby a zapadli a ja som akurát išiel okolo tak som im pomáhal a v duchu som si nadával, prečo nedokážem byť ignorant. Potom ešte sa nejak stratila cesta spod kolies tak najprv som tlačil cez trávu, kde asi cesta niekedy bola a potom ešte asi 1km cez repku... A znova ako pri skoro každom výjazde som si povedal, že už dosť, už len po hlavných cestách budem jazdiť...
To som ja, na cesťáku, pod Tatrami, na pláži sa vyrúbem - "vy jste se zase kochal, že jo pane doktore". A bolo sa čím kochať, Tatry stále predomnou ako na dlani...
Páčka plná piesku, ďalšie škrabance za kľukami po spadnutej reťazi (tie tam pribúdajú pri mojej šikovnosti ). Ani som nešiel rýchlo, pekne zozjazdoval Gubałówku po schodoch, hline, tráve a na rovine keď som vyšiel z trávy na piesok som bol v momente na zemi Mohlo byť aj horšie, Gubałówka je zakliata, som tam 3. krát a vždy sa mi tam stane nejaká pitomosť.
Ale dnes bolo viac neplánovaného gravelu. Musím prekresliť mapy, v PL je OSM dosť neaktuálne, budem to musieť premapovať, jeden úsek označený ako obytná asfaltová ulica ale prinajlepšom lepšia poľnačka, a ďalší úsek v stúpaní na Gubałówku zo Zakopaného sa z asfaltu zmenil na ujazdenú poľnú cestu a záver bol nabagrovaný desiatok metrov ako súkromný pozemok (rozumej lúka, de fakto úplne terénne prerušená cesta, ale až hore som si všimol, že tento úsek obchádza veľmi strmá štrková cesta - na mape neoznačená - ale tú by som aj tak na cesťáku nedal). Oba úseky na úplnom začiatku boli označené dopravnou značkou "slepá cesta". To sa mi v Poľsku v tejto časti stáva opakovane, že poľné a lesné cesty sú označené ako asfaltové obytné ulice alebo poľná cesta značená ako cyklocesta (OSM značka ktorá sa u nás používa výhradne len na asfaltové cyklocesty). Ale nechcem im všetko rozbíjať a riešim to niekedy kompromismi....
Dnešná jazda za účelom podpori detí vo vojnových zónach. Podarilo sa nám v práci vyzbierať cez 400€. 170km na obojstranne uzatvorených cestách, okolo 25 000 cyklistov.
Dnešný švih Kráľová Hoľa 11,4 km, prevýšenie 1040 m za 1 hodinu 19 minút a 26 sekund samozrejme všetko odmakané bez motora výhľad a zážitok 101 % ja bambus neviem ako treba fotky nahrať
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
fotky pridane z mobilu su ako vzdy poprehadzovane
To som ja, na cesťáku, pod Tatrami, na pláži sa vyrúbem - "vy jste se zase kochal, že jo pane doktore". A bolo sa čím kochať, Tatry stále predomnou ako na dlani...
Páčka plná piesku, ďalšie škrabance za kľukami po spadnutej reťazi (tie tam pribúdajú pri mojej šikovnosti
Ale dnes bolo viac neplánovaného gravelu. Musím prekresliť mapy, v PL je OSM dosť neaktuálne, budem to musieť premapovať, jeden úsek označený ako obytná asfaltová ulica ale prinajlepšom lepšia poľnačka, a ďalší úsek v stúpaní na Gubałówku zo Zakopaného sa z asfaltu zmenil na ujazdenú poľnú cestu a záver bol nabagrovaný desiatok metrov ako súkromný pozemok (rozumej lúka, de fakto úplne terénne prerušená cesta, ale až hore som si všimol, že tento úsek obchádza veľmi strmá štrková cesta - na mape neoznačená - ale tú by som aj tak na cesťáku nedal). Oba úseky na úplnom začiatku boli označené dopravnou značkou "slepá cesta". To sa mi v Poľsku v tejto časti stáva opakovane, že poľné a lesné cesty sú označené ako asfaltové obytné ulice alebo poľná cesta značená ako cyklocesta (OSM značka ktorá sa u nás používa výhradne len na asfaltové cyklocesty). Ale nechcem im všetko rozbíjať a riešim to niekedy kompromismi....
https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/1370354/bicykel-akcia-gubalowka.html
Dnešná jazda za účelom podpori detí vo vojnových zónach. Podarilo sa nám v práci vyzbierať cez 400€. 170km na obojstranne uzatvorených cestách, okolo 25 000 cyklistov.
https://strava.app.link/8WP8UBycbAb