Ahojte. Jazdím v lese sám a pomaly si trúfam už aj na náročnejšie a technickejšie trasy. Nemám žiadny cyklopočíťač čo detekuje pád, ani prilbu s nejakým integrovaným systémom a zháňam alternatívne riešenie. Nerád by som skysol niekde pod zvážnicou kde ma nájde o mesiac ohlodaného od veveričiek nejaký hubár a prisvojí si môj bajk. Narazil som zatiaľ iba na toto https://www.uvexsports.sk/uvex-tocsen-button-pink-4191010100-en/ Máte s tým niekto skúsenosť? Poprípade viete o niečom inom? Príde mi zvláštne že takých výrobkov nie je viac podľa mňa celkom medzera na trhu. Ale možno iba nesprávne hľadám. Stačí mi proste primitívna skrinka ktorá sa ma občas po nejakom drope spýta či som ok a ak neodpoviem pošle polohu mojej žene. Dík
23.05.2023 - 19:01:41
00
Nemas telefon?
23.05.2023 - 19:29:57
00
Naucim ta ako to mozes v tomto pripade vyhladat. Jedinne co potrebujes je zadat do googlu spravne klucove slova, take ktore bude mat najskor dana vec v popise. Ked nevies ake to su a nasiel si jeden produkt tak len skopirujes to co ten produkt vystihuje,
1. Nasiel si "uvex toscen button pink"
2. Pink je farba ktora nas nezaujima
3. Do googlu napises "uvex toscen button"
4. Niekde na prvej stranke budes mat odkaz na uvex-sport.com s velkym nadpisom "Tocsen – The intelligent Crash Sensor"
5. Do googlu skopirujes "Crash Sensor" co su celkom vhodne klucove slova toho co chces a das vyhladat
6. Zistis ze to potrebujes viac specifikovat takze este dopises "mtb" alebo "bicycle" a das znovu vyhladat
7. Prechadzas vysledky a zistujes ze su na to zvlast zariadenia s "live" trackingom, ze je celkom dost podobnych senzorov ako si nasiel, ze jeden ma napriklad i specialized, ze detekciu padu maju niektore garmin zariadenia co nie su cyklopocitace, ze to maju apple hodinky, ze teoreticky ti na to staci appka ...

Je ale viac sposobov ako sa k tomu dopatrat. Mozes hladat priamo "inteligent crash sensor", mozes hladat to co dostanes po prelozeni "detektor padu" pripadne "detekcia padu"

Samozrejme na to aby to poslalo info niekomu potrebujes sim kartu alebo satelit, preto sa vsetky tie zariadenia paruju so smartphonom ktory to po pade poriesi.
23.05.2023 - 19:31:11
01
telefon pouzivam ako navigaciu myslim ze to by nemuselo fungovat uplne spolahlivo ked to je na riaditkach mozem to len polozit a letiet niekde do prdele zo svahu ale aj tak som nasiel iba jednu appku co ma dost chabe recenzie. A vdaka za navod teda... si lepsi googler ako ja :)
23.05.2023 - 19:45:53
00
Ja som detektor padov kupil s prilbou- vola sa to Specialized Angi. Je to prepojene s aplikaciou v telefone, cez ktoru to po timeoute odosle spravu emergency kontaktom. Zial neviem, ci to posiela napr. aj suradnice, alebo je to dobre len na zaslanie realnej hodnoty bicykla, aby ho manzelka po dedicskom nepredala za cenu, ktoru si jej predtym hovoril. Tiez neviem, ako je to s pouzitim senzora na nie-Specialized prilbach, ale aspon vies, co mozes hladat :)
23.05.2023 - 19:52:25
14
Johnko a nejake smart hodinky s detekciou padu si nepozeral? Inak aj tak si myslim, ze telefon s life trackingom by mohol stacit.
23.05.2023 - 21:02:03
00
clxno1 aj nad tým som rozmýšľal mam garmin instinct. Premýšľam o verzii 2 tie majú túto ficuru ale to je už väčšia investícia. Každopádne ďakujem.
23.05.2023 - 21:09:14
00
keyboard_arrow_up