Ahojte, chcem si zaobstarať wattmeter na bicykel. Mám na to k dispozícii okolo 500€. Reálne som rozmýšľal nad stages. Potom som ale čítal že to sem tam hodí blbé watty. Nevýhoda je tiež že je to ľavá kľuka. Potom ešte 4iii ale to je to isté ale za tie prachy by som to vydržal. Ešte som rozmýšľal nad bepro ale len tú verziu s jedným meraným pedálom. Ak by bol rozdiel merania výrazný, zohnal by som prachy aj na dvojitú verziu. Sú lepšie podľa vás pedále alebo kľuka? Ako je to s odolnosťou? Dosť zvyknem najazdiť a ak mi to vydrží jednu sezónu, bol by som sklamaný. Viete ešte o niečom čo by ma vyšlo v tejto cenovej relácii a je to lepšie? Ak si kúpim pedále, je možné ich prehadzovať z biku na bike kedy sa mi zachce alebo to chce viac času? Ďakujem za vaše názory. Viem že na nete je toho veľa a aj som hľadal ale jednoducho nestíham.
To že mám používať appku a nie Garmin mi povedal ten čo mi to montoval. A povedal mi že to netreba často. Mám pavúk. Viac o tom neviem. Funguje. Neriešim.
Ja si to nemyslim, kedze jedni hovoria, ze sa ma kalibrovat cez appku, druhi cez Garmin. Pritom je to uplne jedno. Obe aplikacie robia to iste. Ved ja nikoho nepoucam, iba upresnujem.
Ale... prisiel som na zaujimavu vec. V xcadey appke sa da offset sledovat v realnom case. Tak som spravil tri screenshoty. Offset sa za velmi kratku dobu bez pohnutia kluk zmenil z nuly na 12. To mi teda nepride normalne... Skuste prosim ak ma niekto chut, pozriet sa na svoje zariadenie, ci sa mu tiez hodnota meni. Z logiky veci mi vyplyva, ze kym sa kluk nedotknem, musi offset drzat stabilne.
Quarq D1 vraj ma aj auto zero offset, aj temp compensation, len neviem preco garmin stale pyta calibraciu a vysledky sa znizujud od 33 k 18 akutalne. Opatovna kalibracia offsetu v edge ukazuje ale stale rovnaku hodnotu
Teplotnú kompenzáciu zrejme má, ale s automatickým zero offsetom to nie je také jednoznačné. V iných diskusných fórach sa spomínalo, že pôvodne auto zero mal, potom tú funkciu odstránili a potom už boli informácie neznáme. Ja som na pôvodnom auto zero isto nemal - hodnota po spárovaní bola vždy uletená a musel som to nulovať vždy manuálne. Na reklamovanom kuse to nemusím robiť, takže tam bude auto zero.
Zdravim vas priatelia, nechcel som otvarat nove diskusne vlakno, tak reku ze to skusim tu...
Prosim vedel by mi niekto poradit?
Mal by som zaujem o zakupenie power metra (watt metra) pre svoj stary bike, ale nejako sa mi nedari najst spravny (kompatibilny) model.
Aktualne na nom mam osadene kluky: SHIMANO SLX M675 Hollowtech II (38x24) - dĺžka 175mm + pouzivam klasicke platformove pedaly (tj. nie naslapne/SPD).
Uvazoval som nad zakupenim lavej SLX kluky, ale nasiel som ju len pre model SLX M7100 a vyssie. Prosim existuje nejaky power meter, ktory by som vedel na sucasnej konfiguracii bicykla pouzit? Budget do 500,-EUR. Dakujem za vsetky odpovede/postrehy/rady.
Buď kúpiš novú kľuku s watmetrom alebo ho dáš nalisovať na starú. Myslím, že inej možnosti niet. Ibaže zohnať pedál s watmetrom ale to už je iná voľba.
On má tie kľuky asi na 2-prevodník čo by nemal byť asi problém. Aj spomínaný Xcadey som si chcel osadiť na kľuky RF Turbine. Pošleš kľuky a urobia ti. Problém je, že to osadenie potrebuje rovnú plochu na kľuke čo Turbine nemajú. Tieto Shimano vidím ako vyzerajú z vonkajšej strany, ale neviem nájsť foto vnútra. Ale ak je tam rovina, tak je predpoklad, že to nalepia na tú kľuku. Za 500 by mohla byť cena aj na obidve strany.
branomelis Tak o takejto customizacii som nevedel. Dakujem pekne za tip! Skusim napisat do Xcadey a uvidime, ci maju nejaku skusenost so Shimano SLX FC-M675 klukami... nasiel som nejaky obrazok, tak hadam je ta plocha rovna dostatocne. https://owncloud.rainside.sk/index.php/s/gzr7par8kMJqkgQ
Vyzerá to na tom obrázku v pohode. Potom treba ešte premerať vzdialenosti kľúk od rámu, lebo ten powermeter sa ako píšem lepí z vnútornej strany kľuky. Na Xcadey to robí priamo chlapík pri BA. Nemusíš to posielať priamo do Číny. On ti potom na to vybaví aj prípadný servis, alebo zodpovie aj prípadné otázky ohľadom prevádzky.
Mozes kupit tu SLX M7100 kluku, nasadit by to malo ist, vska ide stale o hollowtech. Treba riesit 2 veci. Ci sa zmesti nalepeny pw voci ramu, ci nebude zavadzat. Druha vec, ze asi bude rozdielny q-factor pri oboch klukach. Nejako neviem vyzistit, aky ma ten M7100, ten stary bude asi 174. Cize nebude to uplne vycentrovane voci ramu, ale podlozkami by to malo ist poriesit.
Ahoj, nie, pôvodný prevodník sa uchytáva tým ozubením pri strede - tam ho vymení Xcadey.
Na pavúk potrebuješ prevodník na skrutky. aj keď podľa obrázka nie som si istý s kompaktibilitou toho konkrétneho, čo si poslal (kľuky, prevodník), ja mám na 4 skrutky pre Shimano.
Ahojte, objavil sa mi problém s XCADEY XPOWER-L a chcem sa spýtať, či sa s tým niekto stretol a či to viem riešiť svojpomocne...
Pred týždňom som po prvý raz absolvoval jazdu v daždi a powermeter, ktorý doteraz (cca rok a pol) dával konzistentné a dôveryhodné údaje, akosi zblbol - najskôr dával veľmi nízke hodnoty aj pri ťahaní, potom zrazu extrémne hodnoty aj 2 kW a nakoniec nuly a občas nejaké extrémne vysoké ***** Toto bola prvá problémová jazda: https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/1479835/bicykel-mission-ride-1.html
Toto je screenshot priebehu zo Strava:
Attachment:
xcadey-priebeh-1.png
Pripájam aj FIT súbor:
Attachment:
20230806090033.zip
V ďalšie dni to bolo podobne, ale to už načisto vypadla aj kadencia, resp. sa powermeter "stratil", hoci som ho nabil naplno. Po prestávke cez noc sa ukázal, ale blbne stále. Kalibráciu som samozrejme skúšal, ale to nič nerieši, lebo nejde o konzistentnú odchýľku. Čo sa mohlo stať?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://stagescycling.com/en_us/content/power-resistant-to-cold
Ale... prisiel som na zaujimavu vec. V xcadey appke sa da offset sledovat v realnom case. Tak som spravil tri screenshoty. Offset sa za velmi kratku dobu bez pohnutia kluk zmenil z nuly na 12. To mi teda nepride normalne... Skuste prosim ak ma niekto chut, pozriet sa na svoje zariadenie, ci sa mu tiez hodnota meni. Z logiky veci mi vyplyva, ze kym sa kluk nedotknem, musi offset drzat stabilne.
Prosim vedel by mi niekto poradit?
Mal by som zaujem o zakupenie power metra (watt metra) pre svoj stary bike, ale nejako sa mi nedari najst spravny (kompatibilny) model.
Aktualne na nom mam osadene kluky: SHIMANO SLX M675 Hollowtech II (38x24) - dĺžka 175mm + pouzivam klasicke platformove pedaly (tj. nie naslapne/SPD).
Uvazoval som nad zakupenim lavej SLX kluky, ale nasiel som ju len pre model SLX M7100 a vyssie. Prosim existuje nejaky power meter, ktory by som vedel na sucasnej konfiguracii bicykla pouzit? Budget do 500,-EUR. Dakujem za vsetky odpovede/postrehy/rady.
https://xcadey.com/product/xpower-s-shimano-mtb-100bcd/
Niečo podobné tu bolo s meračom Sigeyi AXO.
Diki
Na pavúk potrebuješ prevodník na skrutky. aj keď podľa obrázka nie som si istý s kompaktibilitou toho konkrétneho, čo si poslal (kľuky, prevodník), ja mám na 4 skrutky pre Shimano.
Pred týždňom som po prvý raz absolvoval jazdu v daždi a powermeter, ktorý doteraz (cca rok a pol) dával konzistentné a dôveryhodné údaje, akosi zblbol - najskôr dával veľmi nízke hodnoty aj pri ťahaní, potom zrazu extrémne hodnoty aj 2 kW a nakoniec nuly a občas nejaké extrémne vysoké ***** Toto bola prvá problémová jazda: https://www.mtbiker.sk/vyjazdy/1479835/bicykel-mission-ride-1.html
Toto je screenshot priebehu zo Strava:
Pripájam aj FIT súbor:
V ďalšie dni to bolo podobne, ale to už načisto vypadla aj kadencia, resp. sa powermeter "stratil", hoci som ho nabil naplno. Po prestávke cez noc sa ukázal, ale blbne stále. Kalibráciu som samozrejme skúšal, ale to nič nerieši, lebo nejde o konzistentnú odchýľku. Čo sa mohlo stať?