Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
kibib Nie som poľovníkom. Ani ich fandom. Kibib, a máš predstavu, ako to skončí pri tomto neriešení problému ? S tými labuťami sme to tiež zvládli ? čo myslíš ? Kde sú ochránci prírody, keď sa zastavuje územia v NP ? Dnes vyšli s troma transparentmi do Demänovskej doliny ? Na smiech., Kde sú ochráncovia, keď sa stavajú nezmyselné vyhliadkové veže, a na druhom brehu doliny traily ? V oblasti výskytu medveďa s brlohmi. A k tomu pridaj Silvestre, snežné skútre a nočné lyžovanie. Tu sa budete hrať na milovníkov prírody. Všetko klam.
Predvčerom medvieďa naháňalo 2 známych v Rudohorí na Zákľukách. Zo strany z lesa sa rozbehla aj medvedica, preťala cestu medvieďaťu a zvrtla ho opačným smerom .... Cyklisti boli rýchli a spotení.
Hmm, tak predsa nie všetky medvede sú krvilačne beštie, ale nájdu sa medzi nimi aj ochrancovia slabých a zraniteľných. Taký strážca spravodlivosti a zdravej rovnováhy, alebo žeby to bol nejaký spiderbear? copyrightcdn.shopify.com cdn.shopify.com
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
My milujeme všetko živé. Možno urobíme zbierku a zoberieme si pár tisíc do EU ...
Toho medveďa z Talianska, čo zabil bežca, nechcú odstreliť, ale plánujú ho exportovať do Rumunska. Kak umno, kak logično. A je po probléme. Tam v Karpatoch pri priemere 10-tich zabitých ročne nejakí dvaja - traja priemer nerozhodia.
Nedávno som videl v TV nejaký dokument o medveďoch. Konkrétne o medveďoch v národnom parku na hraniciach Chorvátska a Slovinska. Vraj tam žije cca 1 000 medveďov, čo po prerátaní počtu medveďov na štvorcový kilometer dáva najväčší počet na svete na štvorák...
Keď som bol niekoľkokrát v Julských Aplách, tak som nepočul žiadne bedákanie domácich na medveďov. Pritom, pretože v pôvodnej oblasti sú premnožení (samice úspešne odchovajú v jednom vrhu 2-3 mladé), sú vytláčení cez Júlske Alpy do slovinsko-rakúskych Karavaniek a popod Mangart aj do Talianska.
medvede boli furt, aj moj otec stretol ked bol malý medveďa len o tom nikomu nepisal na facebooku ani nový čas o tom neinformoval. dnes je to iba zvelicovane médiami...
no vidis to, su 2,45x mensi, je ich 2,6x menej ako nas a maju rovnaky pocet medvedov ako my, takze ocividne mame miesto este na par kusov a to aj pod odpocitani toho planovaneho odstrelu
vykopirujem sem popis z prvej ruky z Jarohovho linku, nech vieme ako vyzera nahanacka s medvedikmi:
Honzo išiel zo Seče po žltej značke na Chotú horu. Po stúpaní nasledoval zjazd kde nabral rýchlosť. Po niekoľkých metroch sa vedľa cesty vztýčil a zareval medveď. Samozrejme Honzo sa zľakol a zareval tiež a šliapol do pedálov. Medveď bežal lesom. Bicykel narazil na prekážku a Honzo preletel cez riadidlá. Odreniny, zlomený palec na ruke a pohmoždený pletenec ramenný. Medveď k nemu ani neprišiel! Prekvapili jeden druhého, ale o naháňačke by som vôbec nehovorila.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://ekolist.cz/cz/publicistika/priroda/superprasata-se-pripravuji-na-invazi-do-usa-varuje-kanadsky-zoolog
Toho medveďa z Talianska, čo zabil bežca, nechcú odstreliť, ale plánujú ho exportovať do Rumunska. Kak umno, kak logično. A je po probléme. Tam v Karpatoch pri priemere 10-tich zabitých ročne nejakí dvaja - traja priemer nerozhodia.
Keď som bol niekoľkokrát v Julských Aplách, tak som nepočul žiadne bedákanie domácich na medveďov. Pritom, pretože v pôvodnej oblasti sú premnožení (samice úspešne odchovajú v jednom vrhu 2-3 mladé), sú vytláčení cez Júlske Alpy do slovinsko-rakúskych Karavaniek a popod Mangart aj do Talianska.
Report takmer z prvej ruky (na hiking.sk), medveď cyklistu vôbec nenaháňal:
https://hiking.dennikn.sk/fo/13436/medved_rady_pri_stretnuti.html?ref=tit&rn=2#:~:text=Pr%C3%A1ve%20som%20dohovorila%20s%20Honzom.