chcem sa opýtať ake plášte by ste mi odporučili na Meridu TFS 300 s ktorou jazdim XC, 60% cesta a 40% lahsi teren? viac -menej tvrdý a suchy povrch, a nech to ma cim nizsi valivý odpor aby som to mohol vypeckovat na asfalte aj bez prilisneho tlacenia na pedal. dik
Este par infos. Raceking v 26" aj 27.5" (neviem ako 29er) je plast vyrazne vyssi ako ine (zvacsi polomer o cca 0.5cm) . Crossking 2.3" je skoro rovnako objemny ako byval X-king 2.4" (coho je nasledovnik). Zakladny (performance, ci e-bikke ready) raceking (a asi aj ostatne continentaly) je o dost tazsi ako protection. Taky rozdiel kedysi nebyval ,je to skoro 150g pri 26". Raceking zmenil pred nedavnom vzorok , zda sa mi kusok redsi. Kvalita Schwalbe je dnes as velmi dobra, lacnejsia verzia Noby Nic-ov po nahodeni na nonUST rafik drzi tlak aj bez mlieka.
Absolútny súhlas, čo sa týka Conti aj Schwalbe. O Schwalbe tu kolovali všelijaké průpovídky a bral som ich s dosť malou dušičkou (predtým som používal práve Conti), no ukázali sa ako veľmi fajn voľba.
lebo schwalbe mali jedneho casu mizernu kvalitu, hadzali, casto sa rezali. no nove su ine a staznosti som si davno nevsimol. momentalne siel maxxis dole vodou
prispejem aj ja svojou troškou. Na kupenom bajku som mal Bontrager xr3 team issue 29x2,4. Najprv som ich chcel dat dole, ale casom som si uvedomil, ze su to paradne plaste, nesklamali ani v mokru. Hlavne vzadu som chcel dat nieco uzsie, ale vyzera ze kombinacia sirsej gumy a lahkeho dezenu je super volba
Caute, riesim vymenu plastov a rozhodujem sa medzi Schwalbe Noby Nic supergroud/supertrail, modra 27.5/2.4 a Continental Kryptotal Trail Endurance 27,5x2,40". Co by ste odporucali? Jazdim traily, lesne cesty a pod. prevazne Male Karpaty. Asfalt len minimum na presun do lesa. Podklad vsetko okrem mokreho blata a snehu. Doteraz som mal Maxxis Ardent 27.5x2.40" EXO.
S kryptotalom rozjazdis krokodila jak nic, to je brutalny vzorok. Aj ten Noby Nic na MK je overkill, aj ked pravda, v najvyssej verzii je vcelku lahky.
mam kombinaciu nobby nic , wicked will a za mňa vypmi doba kombinacia - jak do terenu, traily, zvažnice, šotolin a nestratiš sa uplne ani na asfalte ... jazdil som superground zmäs, teraz mam performance (najlacnejšia TR) a spokojny som s oboma verziami ... samozrejme aj chceš bezduše tak isto superground (ja jazdim vložku+dušu)
Tiež som prišiel na to ,že nie je pre mňa dobré overgripnúť bike. U mňa to bol Assegai 2.5 v maxxterre na predku. Úplne mi to zabilo Ripmo AF.Som sa teraz vrátil k DHF v 2.3 ,a zase je mrstne ako keď bičom plieska. Tie kruté gumy nechám na koniec jesene,začiatok zimy. A to kade tade chlapci spomínali ,že na predku nezáleží🙂.
mam kombinaciu nobby nic , wicked will a za mňa vypmi doba kombinacia - jak do terenu, traily, zvažnice, šotolin a nestratiš sa uplne ani na asfalte ... jazdil som superground zmäs, teraz mam performance (najlacnejšia TR) a spokojny som s oboma verziami ... samozrejme aj chceš bezduše tak isto superground (ja jazdim vložku+dušu)
- SuperGround je typ konstrukcie bocnice a nie typ zmesi behuna, typ pouzitej zmesi je oznacovany doplnkovym Addix (Speed, SpeedGrip, Soft, ....) a farebnym pruzkom
- vhodna alternativa na rychle traily je aj NobbyNic (Addix Soft) / RockRazor (Addix SppedGrip)
ano, je to tak ako píšeš ... ja som to trochu skomolil ... čiže konkretne som mal modry prúžok, superground, speedgrip a to oba plášte - wicked will aj nobbi nic ... teraz mam verziu Performance, Addix TLR (oba plášte)
... okrem toho, že je plašť tenší (bočnica) tak pocitovo rozdiel nepoznám
Caute, riesim vymenu plastov a rozhodujem sa medzi Schwalbe Noby Nic supergroud/supertrail, modra 27.5/2.4 a Continental Kryptotal Trail Endurance 27,5x2,40". Co by ste odporucali? Jazdim traily, lesne cesty a pod. prevazne Male Karpaty. Asfalt len minimum na presun do lesa. Podklad vsetko okrem mokreho blata a snehu. Doteraz som mal Maxxis Ardent 27.5x2.40" EXO.
Nobby je univerzal. Sneh, blato- hans da viac istoty, aj konstrukcne je to ina liga. Kryptotal je tiez patri medzi zjazdove. copyrightwww.schwalbe.com www.schwalbe.com copyrightwww.schwalbe.com www.schwalbe.com
Nepoznam lepsie na trail bike jak dozadu wicked will superground a dopredu Nobby Nic soft supertrail (superground som neskusal nezohnal) gula sa to a drzi to vyborne, pomer pohodlie +grip a gulanie neuveritelny...
Nepoznam lepsie na trail bike jak dozadu wicked will superground a dopredu Nobby Nic soft supertrail (superground som neskusal nezohnal) gula sa to a drzi to vyborne, pomer pohodlie +grip a gulanie neuveritelny...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
- SuperGround je typ konstrukcie bocnice a nie typ zmesi behuna, typ pouzitej zmesi je oznacovany doplnkovym Addix (Speed, SpeedGrip, Soft, ....) a farebnym pruzkom
- vhodna alternativa na rychle traily je aj NobbyNic (Addix Soft) / RockRazor (Addix SppedGrip)
... okrem toho, že je plašť tenší (bočnica) tak pocitovo rozdiel nepoznám
Nobby je univerzal. Sneh, blato- hans da viac istoty, aj konstrukcne je to ina liga. Kryptotal je tiez patri medzi zjazdove.
Zvažujem ho dať na ebike, čiže odvaľovanie moc neriešim
https://www.bike24.com/p2546690.html
A pre tých čo jazdia iba sucho poznám pár takých tak toto by mohol byť zaujímavý plášť
https://www.bike-components.de/de/Kenda/Booster-Pro-SCT-29-Faltreifen-p69523/?v=65196-schwarz
https://www.bike24.de/p1668308.html?source=SRP&indexName=production_SEARCH_INDEX_DE&objectId=SWA615111&queryId=undefined&userToken=anonymized