Nehnuteľnosti, prenájmy nehnuteľností, akcie, akciové fondy, ETF fondy, dlhopisy, dlhopisové fondy, ... ?
Napriamo, alebo cez nejakého finančného poradcu, banku, investičnú spoločnosť, ...?
Sporíte si na dôchodok? Ako?
... atď, atď.
VYMEŇME SI NAVZÁJOM SKÚSENOSTI.
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 9:08
s +0,25 sa počítalo to je už je davno v cene
btw QDVE je už tiež s5
tak ďalší pokus, 1000dolačov pod vankúšom vs 1000dolačov v indexe
"Sa" pocitalo? A preto to bolo najocakavanejsie zasadanie s neistym vysledkom, s predpovedami 0 - 0,5. Plus nasledny komentar a dot plot...
Som myslel, ze to sledujes pozornejsie.
Som myslel, ze to sledujes pozornejsie.
ano sledujem to dosť pozorne očakávane na +0,25 bolo cez 80% rovnako to bolo v súlade s dot plot chartom prezentovaným tuším ešte v decembri.
dokonca hned vyšla aj sprava "US500 rastie, po tom čo FED zvýšil sadzby"
pre niektorých to može zniet ako oxymoron.. no v skutočnosti s tym už trh počítal
Celú túto tému som založil len preto, aby sa o investovaní rozprúdila diskusia. Som to skrátka nadhodil. ? Vtedy som už mal zainvestované. Jednorázovo vyššiu sumu. Teraz len držím a čakám. Roky budem čakať. A keby náhodou, deti zdedia.
Táto téma ma zaujíma. Aj diskusia v nej.
myslel som tuto otazku a z grafu vyplyvajucu volatilitu, ale asi som zle pochopil
myslel som tuto otazku a z grafu vyplyvajucu volatilitu, ale asi som zle pochopil
Volatilita nie je jednorázový pokles, ani nejaký výkyv v rámci jedného dňa.
Lenže to je vplyv inflácie na 1000 dolačov na začiatku. Pri zloženom úročení predpokladám, že inflácia nepôsobí len na prvých 1000 dolačov a ostatné stoticíce sú od inflácie oslobodené. Predpokladám že inflácia na 1000 dolačov bude číselne iná ako na 100tis (hoc na túto sumu vzniknutú zloženým úročením bude pôsobiť kratšie).
Inflácia sú ako dane štátu - čím viac zarábaš, tým menej zarábaš
https://e.dennikn.sk/3302025/preco-wall-street-ocakava-ze-zakladne-uroky-v-usa-mozu-klesnut-uz-v-juni/?cst=0d6921f3cf6fff8dc4d79b7063900a1b192cd9e177d716f1a7aea76197ae4204
No ale aj tak, posledné týždne rástli impozantne.