Ahojte, chcem sa spýtať, jazdíte niekto s touto diagnózou? Založil som túto tému na výmenu informácii ak s tým máte skúsenosti. Aké špeciálne režimové opatrenia v súvislosti s bicyklovaním robíte, v čom vás to limituje, na čo si dávate pozor, atď.
17.05.2023 - 08:43:05
00
ahoj mám podobnú diagnózu a fakt je ten, že bicyklovanie a akákoľvek fyzická aktivita môžu urobiť iba dobre. Limity tam nie sú žiadne. Za mňa si treba dopredu naplánovať výjazd, najlepšie cez nejaké mapy, aby ťa nič nemohlo prekvapiť. Ak máš na mysli obmedzenie výkonnosti nemyslím si že si treba dávať nejaký extra pozor svoje telo by si mal už poznať aby si vedel čo ťa pustí a čo nie. Pri tejto a podobných diagnózach si paradoxne čo sa týka fyzického zdravia ešte viac krytý keďže väčšinou kým ti na to prídu sú vylúčené iné faktory ako vysoký tlak, srdce a podobne... takže ak si fyzicky OK môžeš bajkovať koľko vládzeš. Ak by ťa chytil nejaký panický atak niekde v lese že nevládzeš a uvedomíš si že si mimo civilizácie treba len zachovať pokoj (raz som takto riešil ženu v Alpách trochu sme prepálili túru a nevedela sa chvíľu nadýchnuť, rozdýchala to do sáčku a v pohode sme zliezli). Osobne sa snažím minimalizovať riziká, dávať o sebe vedieť (livetracking) a proste počúvať svoje telo. Keď je horší deň vedieť to včas ukončiť a keď sa niečo stane ako napríklad nedávno keď som si rozsekal rameno zachovať chladnú hlavu a zapnúť autopilot aj napriek diskomfortu. A hlavne pamätať na celý výjazd a nie že dojdu sily niekde v polke a potom si skončil. Ale to sú aj také všeobecné pravidlá rozumného bajkovania. Žiadny špeciálny režim.
28.06.2023 - 13:05:02
00
Ahoj, díky za skúsenosti. Z toho, čo mám u seba odsledované, tak zásadné problémy počas samotných výjazdov nejak výrazne nepociťujem (okrem nadmerného potenia, ktoré mi občas vie veľmi znepríjemniť výjazd), ale horšie to mám potom s regeneráciou. Vždy po nejakom dlhšom (na moje pomery) výjazde takmer vôbec nespím, moje telo akoby stále pracuje aj počas noci a toto je pre mňa najväčší problém. A na druhý deň sú to potom svalové kŕče. Pchám sa síce magnéziom, ale do akej miery jej toto potrebné neviem, keďže podľa krvným ukazovateľov mám jeho hladiny v normále.
28.06.2023 - 13:47:30
00
áno toto tiež poznám. Netreba sa pchať magnéziom viac ako je potrebné, vo väčšej miere skôr škodí. Môj osvedčený vzorec na toto je:

Každé ráno bez ohľadu na fyzickú aktivitu beriem toto magnezko, keď jazdím tak aj večer pred spaním:

https://www.pilulka.sk/magnerot-tbl-1x100-ks-duopack-2x100ks

široko ďaleko najlepší preparát na podobné problémy bez zbytočných prídavkov a bez možnosti predávkovania sa ak ho berieš takto. pomôže aj na kŕče poprípade na nočné trhanie nôh po výkone.

Druhá vec je masážny gél raz som po spartanovy dostal vzorku tohoto:

https://www.pilulka.sk/strong-power-masazny-krem-100-g

odvtedy nič iné nekupujem. Je to riadna sila až ti vyštípe nos. Perfektne upokojí svalstvo a zvyknem to používať aj na spánky keď mám migrénu. Chladí dobrých 45 min až hodinu a parádne uvoľní svaly

s týmto kombom sa myslím dobre vyspíš a pomôže aj na iné problémy spojené s tvojou diganózou.
28.06.2023 - 14:08:25
00
keyboard_arrow_up