Dobry den, planujem si kupit moj prvy cestny bicykel (z bazaru) a kedze mam rozpocet 300-400 eur tak sa tam dost casto objavuju aj bicykle s klukou na trojprevodnik (3x8). Kedze vsak na novsich byvaju skor kluky s dvojprevodnikom tak som dost na vazkach ci ist pripadne aj do trojprevodniku ci je medzi dvoj a trojprevodnikom na kluke nejaky zasadny rozdiel najme ked by to bol moj prvy cestny bike.
Mozno to zbytocne moc riesim. ? Ale vdaka za rady.
Trojprevodníky sa na ceste používali,keďže neboli v ponuke kazety umožňujúce ľahšie prevody a kľuky mali štandartne 53(52)-39 zubov. Prakticky sa na tom dá aj teraz jazdiť len už je to nemoderné.
Si z Piestan a preferujes cestnu cyklistiku.
Zalezi ci chces jazdit aj nejake vacsie stupania v kopcoch alebo len rovinky s malym stupanim.
Pozri aku ma ten bike vzadu kazetu s kolkymi zubami a kolko ma prevodnik zubov.
a tu si mozes pozriet co sa tyka prevodov a porovnat to s modernymi prevodmi https://www.ritzelrechner.de/
nastav si tam obvod kolesa, cadenciu
display: speed (rychlost) alebo Rate (pomer)
nemusis pracne nastavovat v roletkach spravnu kazetu staci aj presuvat tie ikonky ozubenych koliesok na spravny pocet zubov pomocou mysky a laveho tlacitka
---
Inak kludne mozes mat aj trojprevodnik, tiez mam na 10r. MTB dokonca len 26" kolesa a neriesim ci je to moderne alebo nie.
pre mna je hlavne to, ze sprevodujem v kopcoch na 3 x 10 (prevodnik x kazeta) to co ini na modernych 1 x 12
Na rovinke to mam vpredu stabilne na najvacsom a vzadu prehadzujem medzi 1,2,3
Tak isto si aj ty, podla toho co chces jazdit, vyber.
ako už písali kolegovia vyššie, nie je to síce moderné, ale keď je to funkčné, tak nie je o čom, ja občas využijem aj ten najmenší, keď sú strmšie dlhšie stúpania.
Kľudne do toho choď, hlavne nech to funguje, ako má.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zalezi ci chces jazdit aj nejake vacsie stupania v kopcoch alebo len rovinky s malym stupanim.
Pozri aku ma ten bike vzadu kazetu s kolkymi zubami a kolko ma prevodnik zubov.
a tu si mozes pozriet co sa tyka prevodov a porovnat to s modernymi prevodmi
https://www.ritzelrechner.de/
nastav si tam obvod kolesa, cadenciu
display: speed (rychlost) alebo Rate (pomer)
nemusis pracne nastavovat v roletkach spravnu kazetu staci aj presuvat tie ikonky ozubenych koliesok na spravny pocet zubov pomocou mysky a laveho tlacitka
---
Inak kludne mozes mat aj trojprevodnik, tiez mam na 10r. MTB dokonca len 26" kolesa a neriesim ci je to moderne alebo nie.
pre mna je hlavne to, ze sprevodujem v kopcoch na 3 x 10 (prevodnik x kazeta) to co ini na modernych 1 x 12
Na rovinke to mam vpredu stabilne na najvacsom a vzadu prehadzujem medzi 1,2,3
Tak isto si aj ty, podla toho co chces jazdit, vyber.
Kľudne do toho choď, hlavne nech to funguje, ako má.