Kategórie
Bike-techE-diot
Myslim ze netreba vysvetlovat.
posledný komentár: 5. 7. 2023 o 16:53
Novinka -16% Kellys Tayen R10 AIR 27.5 dámsky elektrobicykel, azure, poškodený lak
2 269 €
-16%
MOC 2 699 €
Výpredaj -16% Haibike AllTrack 6 27.5 elektrobicykel, papaya/titan gloss
2 099 €
-16%
MOC 3 599 €
-31% Rock Machine Torrent e30-29 Easy Entry elektrobicykel, biela
1 649 €
-31%
MOC 2 399 €
Novinka CTM RUBY GX 29 dámsky elektrobicykel, matná čierna/lesklá staroružová
od 1 899 €
MOC 2 199 €
-34% GHOST E-Teru Advanced 27.5 elektrobicykel, sivá/zlatá
2 699,90 €
-34%
MOC 4 099 €
-13% CTM RUBY 27.5 dámsky elektrobicykel, biela perleť/purpurová
1 399 €
-13%
MOC 2 299 €
Novinka GHOST E-Teru Pro 29 elektrobicykel, storm grey/chilly white
3 999 €
MOC 4 699 €
Výpredaj savings Bosch PowerTube BBP3760 Horizontal batéria, 625 Wh
467 €
savings
MOC 699,90 €
Bavil som sa tam s nejakymi cyklistami, ucastnikmi a vraveli, ze najvacsie stupanie je na konci okolo 10%
Nakoniec potvrdzuje to aj tato stranka =)
https://www.sportreport.sk/trasy/stupania/599-profil-stupania-kuchyna-vyvrat-hubalova
---
Neviem ake presne su merania stupania na mapach ale ked pozriete hociaku mapu kazda ukazuje ine vyskove metre. Cize asi pouzivaju ine siete (grid) stvorce X x Y metrov presnosti merania zo satelitov.
Kazdy ma v mobile apku na sklon, kompas, ci vodovahu a obcas si nejake stupanie pre zaujimavost zmeriam, polozenim mobilu na zem.
Ako meria ten garmin sklon?
Bavil som sa tam s nejakymi cyklistami, ucastnikmi a vraveli, ze najvacsie stupanie je na konci okolo 10%
https://www.sportreport.sk/trasy/stupania/599-profil-stupania-kuchyna-vyvrat-hubalova
---
Neviem ake presne su merania stupania na mapach ale ked pozriete hociaku mapu kazda ukazuje ine vyskove metre. Cize asi pouzivaju ine siete (grid) stvorce X x Y metrov presnosti merania zo satelitov.
Kazdy ma v mobile apku na sklon, kompas, ci vodovahu a obcas si nejake stupanie pre zaujimavost zmeriam, polozenim mobilu na zem.
barometer - zo zmien tlaku vzduchu v závislosti na nadmorskej výške, čím sú počas výjazdu väčšie zmeny atmosferického tlaku tým ukazuje garmin menej presne, pre bežného užívateľa ale ta nepresnosť neni nijak dramatická, napr. na 120 kilometrovom výjazde to pri krajných výkyvoch, zmenách tlakov vzduchu ktoré bývajú radovo 3 - 4 dni v mesiaci urobí 50 - 70 výškových metrov teda na 95 % výjazdoch /ak nejazdíš každý deň - vtedy by to bolo percentuálne na o trocha výjazdoch/ ukazuje na rovnakých výjazdoch takmer rovnaké údaje o nadmorskej výške, nastúpaných metroch
---
maximálny sklon nemusí byť až taký podstatný, záleží na akom dlhom úseku je ten prudký sklon, ani 20 % neni problém ak je to na 10 - 15 metroch v zákrute, podstatnejšie je aké sú strmé dlhšie pasáže 300 m, 500 m, 1 km, z toho co napísal JoKo vobec nevadí ak napísal nesprávne maximálny sklon, väčší problém je že uviedol posledný kilometer že má 15 %, taký strmý kilometer s asfaltovou cestou nie je nikde na Slovensku, 15 % je na takej velkej vzdialenosti šílená stojka, ani na tohtoročnej TDF nebolo také náročné stúpanie, najťažší kopec Gira bol taký, skoro 15 %
https://www.topgear.com/car-news/electric/best-electric-motorbikes
peklo zamrzlo :
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
A veľké decko s jeho videami ani nemá význam komentovať.
Sutazia kto z dvojice vysype trapnejsi koment.
Lebo inak vam bude ukazovat nepresne vysku. Aj ked cyklistovi to asi az tak nevadi.
Piloti v lietadlach to nastavuju pri pristavani podla tlaku na danom letisku.
Dalo to zabrat aj smerom dole ? brzdy plakali