Aké máte skúsenosti s bicyklami a objednávkou z Canyon-u? Rád by som nejaké info od ľudí, ktorí majú skúsenosti s Canyon-om, postrehy, rady a pod.. Ďakujem.
Caute. Buduci rok si planujem kupit bike, a Canyon sa mi nejak paci najviac... Momentalne sa mi asi najviac paci ten ich cierna "8micka", a nedavno boli aj akcie, tak vychadzal na lepsie nez teraz. (https://www.canyon.com/en-sk/mountain-bikes/trail-bikes/grand-canyon/grand-canyon/grand-canyon-8/3273.html?dwvar_3273_pv_rahmenfarbe=BK)
Chcem sa ale spytat, aky je realny rozdiel medzi Grand Canyon 8 a 9 (okrem tej pre mna otrasnej striebornej farby a mozno zopar inych komponentov). Mate s tymto bikom skusenosti ? Aky je ? Momentalne mam GT Karakoram a uz je to old boy. Hladam nieco do tej hladiny 1200-1500EUR, nech to pekne vyzera a ma to ako take dobre komponenty. Nechcem karbon (over budget) a chcem sa odlepit od 3X8 prevodov na nieco simple (1X12 asi ideal). Co by ste mi mozno este poradili ? Dik
najväčší rozdiel je v kolesach - GC9 ma kolesa od DT Swiss + lahšia kazeta SLX a hlavne o 2 triedy lepšie brzdy SLX7100 ... keď ho vychytáš v akcii tak ber isto GC9
Ak je limit 1500, tak GC8 nie je az tak horsi ako GC9. Akcia neakcia, ak bude rozdiel 300€, tak za to vies v pripade potreby poriesit nevyhovujuce veci k este vacsej spokojnosti, nez upgrade na GC9. Ci brzdy, ci kolesa. A 200g rozdiel je pri 14kg asi jedno.
A čo ak by som sa odklonil od Canyon značky, a bol by som otvorený aj iným značkám? Aby bola výbava podobná GC8/9 a udržalo sa to v rozmedzí do 1500€ ? Viem že asi širokospektrálna otázka, ale tak, radám som otvorený..
Ak je limit 1500, tak GC8 nie je az tak horsi ako GC9. Akcia neakcia, ak bude rozdiel 300€, tak za to vies v pripade potreby poriesit nevyhovujuce veci k este vacsej spokojnosti, nez upgrade na GC9. Ci brzdy, ci kolesa. A 200g rozdiel je pri 14kg asi jedno.
suhlasim, priepastny rozdiel to nie je, preto maju dostatok modelov ... za 300e tie brzdy vymeniš, aj kazetu popripade ine veci ale kolesa už nie ... zaleži čo od bicykla očakavaš, ako často jazdiš atd.
vahu som ani nerišil už len preto že tam je odychlka a moc by som ti uvedeným vaham neveril ...
ja keď som hladal novy bajk (cca pol roka) tak som skončil prave u Canyonu lebo mal najlepší pomer cena/výbava, nič lepšie som nenašiel
suhlasim, priepastny rozdiel to nie je, preto maju dostatok modelov ... za 300e tie brzdy vymeniš, aj kazetu popripade ine veci ale kolesa už nie ... zaleži čo od bicykla očakavaš, ako často jazdiš atd.
vahu som ani nerišil už len preto že tam je odychlka a moc by som ti uvedeným vaham neveril ...
ja keď som hladal novy bajk (cca pol roka) tak som skončil prave u Canyonu lebo mal najlepší pomer cena/výbava, nič lepšie som nenašiel
Ok, ďakujem. Cala ma to asi budúci rok, aspoň budem mať kopec času striehnuť na nejakú akciu.
Ja by som ti poradila práve karbónový exceed CF 5, ak nepotrebuješ teleskopku je to super pohodlný bike. Teraz majú aj super akcie na nejaké posledné veľkosti. Brzdy sú SLX, akurát ostatné komponenty DEORE ale ak to máš dobre ponastavované radí to krásne (ja som menila akurát radenie páčku za slx)
Caute najde sa tu niekto BB a okolie kto ma spectral 125 AL pripadne klasiku na 29 tkach ? Mám dilemu s výberom medzi nimi dvoma a možno by pomohlo ich vidieť na živo …
Aby som uzavrel moj prispevok, tak canyon poslal diel do hlavoveho do tyzdna co je celkom OK. V servise som dal pre istotu cely bajk skontrolovat a okrem toho hlavoveho bola vola v stredovom zlozeni (nanovo zlozit), 6mm (!) ohnuty predny kotuc, komplet vsetky skurtky nedotiahnute alebo pretiahnute mimo predpisane Nm, pretlacene su karbonove rajdy (bude dalsia reklamacia) a este nejake drobnosti. Takze je to skor Canyon DIY (bajk stal 5500e). U mna asi prvy a posledny Canyon :-/
Ahojte. Prosím riešil tu niekto z vás crash replacement ? Vcera má zrazilo na tréningu auto a chcel by som bicykel poslať na kontrolu do canyonu. … odnieslo to koleso , riditka, páka ale bojím sa aby niečo nebolo na zadnej stavbe pretoze som s ňou trafil predný nárazník… na povrchu vyzerá všetko ok ale bojím sa aby predsa len niečo nebolo vo vnútri.
Skúsenosť so škrípajúcim stredom na neurone AL, kombo race face/miranda, len pre zaujímavosť som to poslal canyonu ako otázku čo s tým, nie ako reklamáciu, reakcia veľmi dobrá 👍
We cannot for sure say what the problem is exactly, so we need you to visit a local workshop to have this checked. We will cover the cost for this of course. Please send us the invoice and your IBAN-number afterwards, so that we can refund the cost.
stred isto neškrípe, to je uplne posledná vec čo môže na novom bicykli vydávať zvuky - v prvom rade je to zadna stvavba/čapy, sedlovka, zadna os/pätka, popripade uloženie tlmiča
- mám neuron 6 vyše 4 mesiace a už mi škrípalo/vŕzgalo uplne všetko
... ale servis si robim sám takže problem som vždy rychlo vyriešil
každopáde tie kluky odporúčam vymeniť za Deore/SLX - tie Miranda Detla sú ťažke a navyše blato
bladerunner nechápem trošku tvojej "ironickej" odpovedi Názory na zahraničných fórach sú dosť odlišné a zaujímala ma možno nejaká konkrétna skúsenosť ak ju niekto mal tu ... ver mi že keby nemusím tak otázky tohto typu najradšej neriešim...
shifty12 asi si nepochopil ako som to myslel....posledný bod podmienok crash replacement-u....."You caused the damage yourself. Offer not valid for damage caused by a 3rd party."
Tak ja znova riešim reklamáciu orecha na kolese Reynolds XC309. Minulý rok v apríli ho po cca 1000km komplet vymenili za nový. S tým som spravil asi ďalších 2000km a zase sa zadrháva. Ak by mi dali zase nový tak ten by uz možno mohol vydržat 3000km
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chcem sa ale spytat, aky je realny rozdiel medzi Grand Canyon 8 a 9 (okrem tej pre mna otrasnej striebornej farby a mozno zopar inych komponentov). Mate s tymto bikom skusenosti ? Aky je ? Momentalne mam GT Karakoram a uz je to old boy. Hladam nieco do tej hladiny 1200-1500EUR, nech to pekne vyzera a ma to ako take dobre komponenty. Nechcem karbon (over budget) a chcem sa odlepit od 3X8 prevodov na nieco simple (1X12 asi ideal). Co by ste mi mozno este poradili ? Dik
Ok, ďakujem. Cala ma to asi budúci rok, aspoň budem mať kopec času striehnuť na nejakú akciu.
We cannot for sure say what the problem is exactly, so we need you to visit a local workshop to have this checked. We will cover the cost for this of course. Please send us the invoice and your IBAN-number afterwards, so that we can refund the cost.
- mám neuron 6 vyše 4 mesiace a už mi škrípalo/vŕzgalo uplne všetko
... ale servis si robim sám takže problem som vždy rychlo vyriešil
každopáde tie kluky odporúčam vymeniť za Deore/SLX - tie Miranda Detla sú ťažke a navyše blato