Zakladam tuto temu, pretoze aj v nasom rodnom kraji je kde jazdit a stale objavujeme nove trasy...pridajte sem svoje oblubene alebo zaujimave cestne alebo MTB trasy
Dnes bola na pláne už dlhšie pripravovaná návšteva Poľska, konkrétne sme chceli isť do Komancze. Monty sa ešte dáva dokopy po nedávnej nehode na bicykli, Lukáš sa nemohol pridať, tak sme sa vybrali len dvaja so Sparcusom. Došli sme len do Paloty, pretože tam sme zistili, že sme doma zabudli doklady Tak sme si aspoň trochu zamakali hore serpentínmi k hranici. Asi v polovici sme odbočili na panelovú cestu, z ktorej sme asi po 50 m odbočili doľava na lúku až k vykrývaču. Pokračovali sme zjazdom lúkou a vyšli sme pri moste pred Palotou.
Dnes popoludní sme sa so Sparcusom vybrali na výlet do Čertižného, kde sme už pár rokov neboli. Je to tiež pekná trasa a zaujímavá svojou históriou. Medzi obcami Borov a Habura sú vedľa cesty pamätníky hrdinom SNP a partizánskej skupine "Čapajev", ktorá tadiaľ počas 2. sv. vojny prechádzala. Pred obcou Čertižne sa nachádza prírodná rezervácia "Mokré lúky pod Čertižným". Za dedinou sa asfaltová cesta konči a pokračuje kamenistá poľná cesta dlhá asi 4 km až na Čertižské sedlo, kde sa nachádza štátna hranica s Poľskou republikou. Tam sa náš výlet končil, vrátili sme sa naspäť do Medzilaboriec. Fotky a popis pridáme neskôr na náš web www.mlbikers.szm.sk
Údaje z computra:
DT 32,8 km
TM 1:51:07 hod.
MXS 43,6 km/h
prevýšenie: cca 255 m[/b]
Konečne sa podarilo zdolať už dlhšie plánovanú trasu, v zložení: ja (Sparcus), Bluebiker a Lukáš (Monty mal radšej vypnutý mobil asi aby sme ho nezavolali ) Údaje z tachometra: DT 63 km, MX 53 km/h, TM 3:14:15 hod.
Pridávam fotku z tohtoročného prvého výjazdu na Čertov kameň (433 m.n.m.) z 29. júla. Napadla mi trochu vtipná udalosť. Keď sme tak stáli na kameni a kochali sa výhľadom na okolie. Monty začal: "Zaujímalo by ma jak sa tu dostal ten kameň" Ja som mu odpovedal: "No vieš, čertom sa nepáčilo že sa v Krásnom Brode schádzal bohabojný ľud a tak chceli zhodiť ten veľký kameň na kláštor. Keď ho niesli, ráno v dedine zakikiríkal kohút, čerti stratili svoju moc a kameň im spadol na miesto kde leži doteraz." Monty na mňa čudne pozrel, asi si pomyslel že nie som celkm v poriadku, ale ja som neklamal. Veď pozrite foto...
Už pár dní som mal chuť trochu pojazdiť v lese (keďže častejšie teraz jazdíme po ceste). Pred 2 dňami trochu popršalo tak sa nedalo ísť. Dnes popoludní som nahovoril brata Sparcusa, aby sme išli pozrieť ako to vyzerá v Lesoparku Kamjana. Dúfal som, že už nebude mokro - omyl . Najhoršie to bolo pri vstupe do lesa. Cestička zarastená, neudržiavaná. Veľa komárov, hore kopcom kolesá šmýkali, tak sme to vzdali. Prídeme keď bude suchšie
Som rád, že som ťa pobavil . No a čo, tak som si trochu poležal s jednou nohou v potôčiku... ale veľmi sa nesmej, tvoje predné koleso tiež akosi zišlo z pôvodnej cesty hmm?
...a tie biele botasky su fakt skvelé na lesný freeride čo? Ja som pred výjazdom zobral čerstvo vyprané a vysušené rukavice aj kraťasy z balkóna, potom išli naspäť do práčky. O bielych ponožkách nehovoriac, uz sú hnedo-biele . Ale aj tak diky, že si so mnou išiel...Ako hovorí Latanka: "Nevadí, bude lepšie" - nabudúce
V sobotu sme sa v zložení: ja, Bluebiker, Jaro st., Marek a dvaja mladí bikeri Krisitán a Lukáš , zúčastnili cyklotúry, ktorú organizoval náš duchovný otec Marek. Našim cieľom bol Lupkovský železničný tunel za obcou Palota v tesnej blízkosti štátnej hranice s Poľskom. V Palote po občerstvovacej prestávke pri obchode sme pokračovali po zelenej turistickej značke. Výlet v trochu náročnejšom teréne sme ukončili opekačkou a obhliadkou tunela.
Údaje: DT 30,3 km, AVS 14,2 km/h, TM 2:08:49 hod.
Prevýšenie: cca 329 m
spoločná fotka účastníkov výletu pred Lupkovským tunelom (jeden bicykel na fotke chýba, pretože poslúžil ako statív ) Len sme čakali, kedy z tunela výjde nejaký nákladný vlak
Zdravim Pista, sme radi, ze mate zaujem. My sme este viacmenej zacinajuci bikeri a nemame nejake extra lokality na jazdenie. Proste ked je chut tak niekam ideme, casto po ceste pretoze nejake pekne lesne cesty ktore by boli udrziavane a zjazdne velmi nemame (alebo este o nich nevieme ). Ale nieco by sme urcite vymysleli, zalezi od toho co mate radsej a co vas zaujima. Ako som spominal my sa venujeme cykloturistike v blizkom okoli aj cross-country. Nejake zaujimavosti v nasom regione najdete na www.laborecko.net alebo nieco mame aj na nasom webe (www.mlbikers.szm.sk) v cykloturach a vo fotogalerii. Dajte vediet
pista, tento vikend je nejaky upršany , budúci snáď bude lepší. Ja už sedim nad mapami a rozmýšľam akú trasu navrhnúť. Už mám niekoľko návrhov, spracujem a pošlem cez SS.
Včera sme sa so Sparcusom vrátili po týždni domov. Prázdinovali sme u starých rodičov v Zbudskom Dlhom. Bicykle sme samozrejme zobrali so sebou na strechu auta . Prvé tri dni (od 17. do 20.8.) veľa času na jazdenie nebolo tak sme urobili spolu len necelých 20 km. Vo štvrtok 21.8. sme boli spolu s našim príbuzným Peťom preskúmať lesnú cestu za dedinou. Našli sme 1,2 kilometrovú lesnú cestu, ktorá potom končila na mieste kde sa asi ťažilo drevo. Cesta naspäť bola už zaujímavejšia, išlo sa rýchlejšie (za 3 minúty sme boli na konci). Prikladám mapu trasy...
Pred večerom sme sa na bicykloch presunuli do neďalekej obce Radvaň nad Laborcom, kde máme tiež starých rodičov. DT 27,8 km
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Napr.: Devil šuter, alebo Golden šuter, .....
Údaje z computra:
DT 32,8 km
TM 1:51:07 hod.
MXS 43,6 km/h
prevýšenie: cca 255 m[/b]
mozes?? a nas si kde vynechal ?
Údaje: DT 30,3 km, AVS 14,2 km/h, TM 2:08:49 hod.
Prevýšenie: cca 329 m
Pred večerom sme sa na bicykloch presunuli do neďalekej obce Radvaň nad Laborcom, kde máme tiež starých rodičov. DT 27,8 km