Start bude o 10,00 hod. na Partizanskej luke. Trate budu mat dlzku 31 a 73 km... Kratsia je urcena pre rekreacnych cyklistov a rodiny s detmi, dlhsia preveri cyklohobikov slusnym prevysenim...
Dalsie info bude coskoro...
posledný komentár: 7. 9. 2025 o 11:16
posledný komentár: 25. 8. 2025 o 22:07
posledný komentár: 23. 7. 2025 o 23:16
Potvrdzujem ten padnuty strom, tie stare su pekne odstranene.
snazil som sa zapamatat kde som mal problem s orientaciu, teda skor pochybnosti ci idem spravne. zabludit sa mi nepodarilo, nebolo kde.
zial neviem tie miesta celkom identifikovat.
1. na 7. kilometri je krizovatka, trasy ide mierne doprava. V tych miestach mi chybala znacka viditelna z krizovatky.
2. Bystricke: tam sa ide rovno, ale priamo na ceste su biele sipky, co krizuju trat. znacky su az o kusok dalej. Tam by bolo dobre ovesat stuzky.
3. prva krizovatka v Limbachu, tam som najprv zabocil do prava, rychlo som sa vratil na trasu. neviem ci by sa tam dalo jasnejsie vyznacit ako sa pokracuje.
4. cele stupania v Medvedom udoli ma mnozstvo krizovatiek. logika hovori ze kde nie je oznacena zmena smeru, treba ist rovno. ale pochybnosti boli.
5. podobne aj na asfaltke. dokonca na jednom mieste je znacka ako keby cyklotrasa krizovala cestu. nastastie su tam hlboke odvodnovacie kanaly, takze ...
6. medzi Silvom a Spariskami sa ide po asfalte. cyklotrasa ide ostrou zakrutou smer Mariina studna, ale na ceste su cervene sipky ktore vedu skratkou popri altanku. Aka je trasa maratonu? podla mapy sa ide po ceste.
Neviem nakolko je to realne, ale dala by sa dat na zaciatky niektorych znacenych chodnikov informacia o maratone - datum konania, cas, trasa a ako je znacena (zelene C)?
tie červené reflexné šípky sú tam od jarného behu Baba-Kamzík. malo by sa ísť po ceste
aha, dik. lebo Stupavu som siel prave tadial - smerom dole. A par borcov sa prirutilo z kopca este skor, blizsie k Silvovi.
Po ceste je to smerom hore rozhodne jednoduhsie.
Ak myslis krizovatku tesne pred Malinskym vrchom, co je zhruba 7 km, tak tam tie "C" su... je pravda, ze nie priamo v krizovatke, ale kusok dalej, po lavej strane.... mozno si ich hladal napravo, ale lepsie viditelne su na lavej strane lesnej cesty...
2. Bystricke: tam sa ide rovno, ale priamo na ceste su biele sipky, co krizuju trat. znacky su az o kusok dalej. Tam by bolo dobre ovesat stuzky. Priznam sa, to som nepostrehol, a vcera som tadial isiel... Boli tam akurat povezane cerveno biele stuzky nejakeho pochodu... dame tam nase stuzky...
3. prva krizovatka v Limbachu, tam som najprv zabocil do prava, rychlo som sa vratil na trasu. neviem ci by sa tam dalo jasnejsie vyznacit ako sa pokracuje. To je problem,ktory vyriesi az cyklostlpik... Tam to nebolo kam namalovat, navyse od Pezinka tam prichadza zlta cykloznacka, tak som musel respektovat i jej umiestnenie... Na pretekoch tam bude stat policajt a regulovcik...
4. cele stupania v Medvedom udoli ma mnozstvo krizovatiek. logika hovori ze kde nie je oznacena zmena smeru, treba ist rovno. ale pochybnosti boli. Tak Medvedie udolie je specifikum... Zo zaciatku sa malovat este dalo, ale vrch udolia a traverz nebolo poriadne kam.... Takze stane sa, ze znacenie je aj po 500 m... Vsetky odbocky su vsak zarastene, nejasne, tak dufam, ze by nikoho nenapadlo odbocit.... Na pretekoch prave tomto mieste pribudnu stuzky v hojnom pocte...
5. podobne aj na asfaltke. dokonca na jednom mieste je znacka ako keby cyklotrasa krizovala cestu. nastastie su tam hlboke odvodnovacie kanaly, takze ... Na ceste by malo byt vsetkym jasne, ze sa ide po ceste... Na konci, kde cykloznacka odboci z cesty, bude stat regulovcik, a v buducnosti tam bude i cyklostlpik...
6. medzi Silvom a Spariskami sa ide po asfalte. cyklotrasa ide ostrou zakrutou smer Mariina studna, ale na ceste su cervene sipky ktore vedu skratkou popri altanku. Aka je trasa maratonu? podla mapy sa ide po ceste.
Kami, dik za postrehy, tieto miesta zabezpecime vacsim poctom stuziek, a na niektorych budu stat i regulovcici..
ja cca 3h55min ale to bol cas od domu do domu takze cas bude asi okolo 3h20min
PS: ten moj cas nie je cisty je to normalny cas celej jazdy ja som slapal non-stop ale ked bol brod tak som prenasal bike nechcel som ho cely zasrat takze +/- 5min maximalne
PS: ten moj cas nie je cisty je to normalny cas celej jazdy ja som slapal non-stop ale ked bol brod tak som prenasal bike nechcel som ho cely zasrat takze +/- 5min maximalne
hmm, nechce sa ti len tak nahodou ist medzi dospelych?
a co tebe brani trenovat?
Tie namalovane biele vykricniky na strome v udoli Vydrice som tam namaloval kvoli trenujucim bikerom a normalnym vikendovym cykloturistom... To tam malo byt uz zaroven so stupavskym maratonom, ked sa to sprejazdnilo...
Na nas pretek tam bude na stromoch pripnuty vyrazny oranzovy papier velkosti A4 s vykricnikom, tak, aby to videl i mrtvy biker, ci slepy Tomas....
zelene C je jasne, ale ten zvysok neviem. kedze je tych znaciek velmi vela po lese, tak v tom stracam prehlad. bude sa trasa este doznacovat, lebo v tomto stave som hladal znacku na takmer kazdej druhej krizovatke... chvilami mi to pripadalo skor ako dlhy XC okruh a nie maraton, ale aspon je to pestrejsie. Len aby sa nebludilo...
a radsej znacenie ako velky XC okruh ako velky orientacny pretek
nee to by nevyhral
vdaka
nee to by nevyhral
mozno mam sance na bednu
v cyklistike nic nie je iste...
to dury: http://www.vos-tpk.sk/vlk_ba_07.txt
v cyklistike nic nie je iste...
to dury: http://www.vos-tpk.sk/vlk_ba_07.txt
ak nepride KSK- zatial nejsu v zozname, tak mas bednu v kapse...