Doteraz sme preberali vojnu pomiešanú s debatami o Ficovi, Matovičovi a spol., ale snáď sa táto téma ujme a ďalšie príspevky súvisiace s inváziou Ruska na Ukrajinu už budeme preberať tu, možno pomôžu aj moderátori a budú to presúvať sem. Keďže začala predvolebná kampaň na naše septembrové voľby, tieto dve témy by si zaslúžili žiť oddeleným životom.
Veď aj BBC Planet sa už venuje predátorom v tomto biotope:
Šofér maršutky sa stále len sťažoval. Sťažoval sa na Poliakov, ktorí sa vraj chystajú napadnúť Bielorusko, pretože Bielorusko je brána do Ruska. Sťažoval sa na to, ako jeho manželka zarába aj po tridsiatich rokoch práce učiteľky nejakých 200 eur. Spýtal som sa teda, čo hovorí na to, že ešte pred tridsiatimi rokmi bolo Poľsko na podobnej úrovni ako Bielorusko, ale teraz sa im vzďaľuje. A či za to náhodou nemôže garnitúra, ktorá tridsať rokov v Bielorusku vládne. Zostal ticho.
V týchto vetách to je to celé čierne na bielom, nič viac netreba dodať.
Edit, ešte ďalej jednen super odsek: "Zapol som si bezpečnostný pás, na čo mi šofér povedal, že nemusím, pretože nie sme v Rusku. Na to sa ozvala tá ruská stopárka, že podľa ústavy sme na území Ruskej federácie. Šofér jej povedal, že na papieri sme možno v Rusku, ale inak sme v riti. A potom už len rozprával, ako dobre sa tu žilo do roku 2014."
no otazne ci odvazny, alebo hlupy - s tymi fotkami ho mohli poslat na 20 rokov do lochu za "urazku armady"... viac osohu spravi ked bude kritizovat pomery v rusku zo zahranicia
Idem si po dalsie minusky...budme objektivni....ja tam dron nevidim, vidim, ze tam nieco hori a chlapik co to toci spomina plynove flase, ktore nasledne vybu*****
Ale povodny poziar dron sposobit samozrejme mohol, ale kludne to mohol byt nejaky saboter.
Ako vravis bratm. A kludne to mohola byt aj macka ktorej niekto v opitosti z pleziru zapalil chvost a ona nahodou vbehla do skladu s benzinom ked upratovacka prave otvorila dvere ked isla vysypat smeti. To nikto nevie. Nevidiet to na tych zaberoch. Alebo si len niekto riadne prdol ked si zapaloval cigaretu. Alebo, ach jaj! ... nie, radsej nic nenapisem, pockajme na objektivne vysetrovanie sovietskych organov co k tomu povedia, tym musime verit. Ved su predsa objektivne a pravdovravne ako vsetko v ruZZku.
Ale nech to bolo cokolvek, to nie je vobec dolezite, tak cim viac takychto milych incidentov v ruZku, tym lepsie. Mozno sa konecne otvoria rusom oci. Nadej zomiera posledna.
Skorpion, nabuduce napis: "nasledky utoku dronom" a nie "dron" lebo flegko to berie vzdy doslovne a potom je z toho v rozpakoch a 3 dni skuma a analyzuje nepodstatne veci. Dolezite je ze to tam buchlo. Nech uz to bolo cokolvek.
Prave som isiel napisat ze: nech tam vbehla aj horiaca krava ako v aktochX ci kde to bolo, ale si ma s tou mačkou predbehol.
V kazdom prípade - hlavne ze ohnostroj!!
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Ano mas pravdu tento incident nie je podstatny, na rozdiel od toho utoku na ulicu v Kostiantynivke.
RU totizto tvrdia, ze slo o UA utok a uvadzaju nasledovne argumenty, no niektore skor "argumenty".
1. Utok sa udial pocas navstevy Blinken na UA. To je sice fakt, ale nevidim ziadnu pridanu hodnotu spachat takyto utok pocas navstevy US predstavitela, navyse tak daleko od miesta jeho posobenia. Myslim, ze je jedno, ci sa Blinken o niecom takomto dozvie doma v USA alebo v Kyjeve.
2. Rusky telegramovy ucet hlasi 14:01 odpalenie Storm Shadow rakety z Druskovky (severozapadne od miesta dopadu. Nasledne 14:04 hlasili odpalenie dalsej. Tu mame trosku casovy problem. pretoze BBC urcila casu utoku okolo 14:00, takze ak by sme verili RU telegramovemu uctu je dost podstatne, kedy sa ten utok stal. Ak by RU naozaj vedeli o kazdom odpade SS, isty cas trva kym sa to zverejni, raketa zvladne vzdialenost medzi Konstiantyvke a Druskovkou za par desiatok sekund, takze ak sa utok stal po 14:00 tak urcite nesiel z UA strany a je to dokaz, ze ho odpalili RU, pretoze o nom informovali skor ako mohol byt odpaleny z UA strany. Cas utoku je teda velmi dolezity.
3. Najvacsim ruskym dokazom je video z kamery na ulici, kde sa dvaja ludia obzru smerom na Druskovke nieco malo vyse 2s pred vybuchom (meral som to na hodinkach). Bohuzial tento RU argument sa tazko rozbit, pretoze zo zaznamu je patrne, ze rakete letela podzvukovou rychlostou a cas 2s oneskorenia vzhladom na vzdialenost Duskoveho odpoved cca cestovenj rychlosti SS.
4. Na kapote auta sa mihne tien smerom od Druskovky, co potvrdzuje teoriu, ze raketa priletela zo SZ smeru.
Takze argument c.3 a 4 sa mi zatial nedari rozbit, ta raketa bezpochyby priletela zo severovychodu a bola podzvukova, co vylucuje ruske Iskandre a ine nadzvukove rakety.
Edit: Takze som nasiel cas utoku: 14:04, co naopak usvedcuje RU, ze o rakete vedeli skor ako mohla byt odpalena z Druskovka. Kedze o prvej rakete informovali o 14:01 ta to byt nemohla, pretoze by sa musela par minut niekde flakat vo vzduchu, a naopak druha, o ktorej informovali o 14;04 to byt tiez nemohla, lebo by to proste nestihla.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Nemam zaujem o ziadnej miesto v statnej sprave (ani nikde inde), aj ked pred rokmi som dostal ponuku z jednej menenovanej spravodajskej sluzby SR.
Ja len nahlas premyslam nad informaciami, ktore konzujujem na rozdiel od ostatnych, ktorym sa nechce, pretoze by ich vyhadzovali z ich komfortnej zony.
Ak vam staci info, ze to bol RU utok je to vasa volba hosi.
Mas pravdu nedaju, nevsimol som si jednu zasadnu vec, cize cela ta moja uvaha je mylna. Raketa jednoznacne priletela z JV a dalej uz nemusime nic riesit.
Mylit sa je ludske.
Ja to dajako podrobne nesledujem (zopár videí za týždeň + bežný šum), ale Russko zvykne harašiť atómkami vtedy, keď im začína prihárať. No a niekedy minulý týždeň ohlásili, že uviedli Sarmat/Satan 2 do stavu bojovej pohotovosti. Ta asi ide všetko podľa plánu...
Hehe, jake grady toto. Panacik, co tu "to nieje mozne aby ua zostrelilo nadsvetelnu ru raketu", sa tu teraz " znova ludsky pomylil bo on nieje obycajny zrut ua propagandy" a hra sa tu na antizssr, sa chvali tym ze "niektora" zo svk informacnych sluzieb, o ktorych sa dozvedame zvacsa ked ci uz nadbiehaju zssr, alebo unasaju v mene nasich ludi, mala mat zaujem o jeho zrejme analyticku pracu. To snad uz len ta niekolkodnova dopr zapcha na certovici kvoli cyklistom prestiava tieto vymyslene story.
A CNN exclusive report today said, "Elon Musk secretly ordered his engineers to turn off his company's Starlink satellite communications network near the Crimean coast last year to disrupt a Ukrainian sneak attack on the Russian naval fleet, according to an excerpt adapted from Walter Isaacson's new biography of the eccentric billionaire titled 'Elon Musk.'"
"As Ukrainian submarine drones strapped with explosives approached the Russian fleet, they 'lost connectivity and washed ashore harmlessly,' Isaacson writes," the CNN report said. Ukrainian officials reportedly begged Musk to turn satellite service in the area back on.
Ano Martinko, zaujimave je, ze prispevok, ktory ma logiku a tom, ze raketa prisla zo SZ (bohuzial prisla) je tu oznaceny ako ofenzivny a prispevok, kde tvrdim opak a ze som sa pomylil cuduj sa svete ofenzivny nebol, dokonca niektori sa museli pri nom az usmievat....cudujem sa, ze tam nie su srdiecka od mojich fanusikov....aha dilino pomylil sa a uznava to.
Taka mala socialna sonda ako sa staviate k realite, nikto z vas si nedal tu pracu a nepozrel si smer ulice, ako parkuju auta na google maps, odkial prisiel zvuk, kam sa pozerali ludia....pretoze keby si tu pracu dal musel by uznat, ze to bol SZ a ze ak kecam tak v prispevku, kde sa priznavam k omylu, ktory sa nestal.
Co tak si pripustit, ze tieto diskusie uz davno nie su zdaleka objektivne a ze sem pletiete moc osobnych pocitov hosi?
Och a vsimol som si, ze naozaj napisal v tom prispevku, kde vsade pisem SZ zrazu severovychod....takze som sa predsa pomylil...sakra mali ste pravdu nakoniec.
Tolko omylov...cacaca.
Odkialze to vlastne teda priletela;o)?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
V týchto vetách to je to celé čierne na bielom, nič viac netreba dodať.
Edit, ešte ďalej jednen super odsek: "Zapol som si bezpečnostný pás, na čo mi šofér povedal, že nemusím, pretože nie sme v Rusku. Na to sa ozvala tá ruská stopárka, že podľa ústavy sme na území Ruskej federácie. Šofér jej povedal, že na papieri sme možno v Rusku, ale inak sme v riti. A potom už len rozprával, ako dobre sa tu žilo do roku 2014."
https://dennikn.sk/3551550/slovensky-rus-ktory-podporuje-ukrajinu-stravil-leto-v-rusku-a-na-okupovanych-uzemiach-toto-su-jeho-zazitky/
no otazne ci odvazny, alebo hlupy - s tymi fotkami ho mohli poslat na 20 rokov do lochu za "urazku armady"... viac osohu spravi ked bude kritizovat pomery v rusku zo zahranicia
https://twitter.com/saintjavelin/status/1699599926932525331
https://twitter.com/saintjavelin/status/1699599926932525331
Idem si po dalsie minusky...budme objektivni....ja tam dron nevidim, vidim, ze tam nieco hori a chlapik co to toci spomina plynove flase, ktore nasledne vybu*****
Ale povodny poziar dron sposobit samozrejme mohol, ale kludne to mohol byt nejaky saboter.
Ale nech to bolo cokolvek, to nie je vobec dolezite, tak cim viac takychto milych incidentov v ruZku, tym lepsie. Mozno sa konecne otvoria rusom oci. Nadej zomiera posledna.
Skorpion, nabuduce napis: "nasledky utoku dronom" a nie "dron" lebo flegko to berie vzdy doslovne a potom je z toho v rozpakoch a 3 dni skuma a analyzuje nepodstatne veci. Dolezite je ze to tam buchlo. Nech uz to bolo cokolvek.
V kazdom prípade - hlavne ze ohnostroj!!
RU totizto tvrdia, ze slo o UA utok a uvadzaju nasledovne argumenty, no niektore skor "argumenty".
1. Utok sa udial pocas navstevy Blinken na UA. To je sice fakt, ale nevidim ziadnu pridanu hodnotu spachat takyto utok pocas navstevy US predstavitela, navyse tak daleko od miesta jeho posobenia. Myslim, ze je jedno, ci sa Blinken o niecom takomto dozvie doma v USA alebo v Kyjeve.
2. Rusky telegramovy ucet hlasi 14:01 odpalenie Storm Shadow rakety z Druskovky (severozapadne od miesta dopadu. Nasledne 14:04 hlasili odpalenie dalsej. Tu mame trosku casovy problem. pretoze BBC urcila casu utoku okolo 14:00, takze ak by sme verili RU telegramovemu uctu je dost podstatne, kedy sa ten utok stal. Ak by RU naozaj vedeli o kazdom odpade SS, isty cas trva kym sa to zverejni, raketa zvladne vzdialenost medzi Konstiantyvke a Druskovkou za par desiatok sekund, takze ak sa utok stal po 14:00 tak urcite nesiel z UA strany a je to dokaz, ze ho odpalili RU, pretoze o nom informovali skor ako mohol byt odpaleny z UA strany. Cas utoku je teda velmi dolezity.
3. Najvacsim ruskym dokazom je video z kamery na ulici, kde sa dvaja ludia obzru smerom na Druskovke nieco malo vyse 2s pred vybuchom (meral som to na hodinkach). Bohuzial tento RU argument sa tazko rozbit, pretoze zo zaznamu je patrne, ze rakete letela podzvukovou rychlostou a cas 2s oneskorenia vzhladom na vzdialenost Duskoveho odpoved cca cestovenj rychlosti SS.
4. Na kapote auta sa mihne tien smerom od Druskovky, co potvrdzuje teoriu, ze raketa priletela zo SZ smeru.
Takze argument c.3 a 4 sa mi zatial nedari rozbit, ta raketa bezpochyby priletela zo severovychodu a bola podzvukova, co vylucuje ruske Iskandre a ine nadzvukove rakety.
Edit: Takze som nasiel cas utoku: 14:04, co naopak usvedcuje RU, ze o rakete vedeli skor ako mohla byt odpalena z Druskovka. Kedze o prvej rakete informovali o 14:01 ta to byt nemohla, pretoze by sa musela par minut niekde flakat vo vzduchu, a naopak druha, o ktorej informovali o 14;04 to byt tiez nemohla, lebo by to proste nestihla.
Ja len nahlas premyslam nad informaciami, ktore konzujujem na rozdiel od ostatnych, ktorym sa nechce, pretoze by ich vyhadzovali z ich komfortnej zony.
Ak vam staci info, ze to bol RU utok je to vasa volba hosi.
Mylit sa je ludske.
🔓 : https://dennikn.sk/3557166/namiesto-slusnosti-trieskanie-po-stole-a-krik-bbc-opisuje-ako-sa-za-putina-zmenila-ruska-diplomacia/?cst=1d478b46a2a8ba7e2f0b402173e6a4aace563deb7510b1e667952a9251a8b4aa
"Takze argument c.3 a 4 sa mi zatial nedari rozbit, ta raketa bezpochyby priletela zo severovychodu"
"Raketa jednoznacne priletela z JV a dalej uz nemusime nic riesit."
https://arstechnica.com/tech-policy/2023/09/how-am-i-in-this-war-book-details-musks-doubts-on-starlink-in-ukraine/
"As Ukrainian submarine drones strapped with explosives approached the Russian fleet, they 'lost connectivity and washed ashore harmlessly,' Isaacson writes," the CNN report said. Ukrainian officials reportedly begged Musk to turn satellite service in the area back on.
Taka mala socialna sonda ako sa staviate k realite, nikto z vas si nedal tu pracu a nepozrel si smer ulice, ako parkuju auta na google maps, odkial prisiel zvuk, kam sa pozerali ludia....pretoze keby si tu pracu dal musel by uznat, ze to bol SZ a ze ak kecam tak v prispevku, kde sa priznavam k omylu, ktory sa nestal.
Co tak si pripustit, ze tieto diskusie uz davno nie su zdaleka objektivne a ze sem pletiete moc osobnych pocitov hosi?
Och a vsimol som si, ze naozaj napisal v tom prispevku, kde vsade pisem SZ zrazu severovychod....takze som sa predsa pomylil...sakra mali ste pravdu nakoniec.
Tolko omylov...cacaca.
Odkialze to vlastne teda priletela;o)?
to je najmenej podstatná vec o ktorú ide