https://www.mojapeticia.sk/campaign/dajme-sancovej-sancu-na-zivot/0ee2bb76-042e-4f22-969b-d88922f5fd7d
posledný komentár: 20. 11. 2025 o 20:20
posledný komentár: 23. 5. 2025 o 8:07
posledný komentár: 20. 11. 2025 o 20:20
posledný komentár: 23. 5. 2025 o 8:07
dajte tomu pokoj
https://www.peticie.com/nechajme_sancovu_a_stefanikovu
P.S. Od 17. 7. ma "uz" 79 podpisov vratane scarinkovho.
v skratke, ked sa ti tam nepaci byvat tak sa odstahuj a nerob problemy ludom co to tak vyhovuje
ako cyklistovi by mozno cyklopruh na sancovej trochu pomohol ale nechodim tadial casto lebo ani nie je velmi kam a nie som hipster co si chodi do Streed food cafe na sojove latecko na fixke. btw kava aj obsluha je tam tragicka. Ovela viac tie 4 pruhy pomozu doprave cez mesto. Na to co henta skupina hlasa a je jej mokrym snom nie je Bratislava pripravena a nebude este dalsich vela rokov. ak vobec niekedy bude.
Presiel si si vsetky LVcka alebo je to len tvoja domnienka? Vzhladom na to, ze pocet aut v BA kraji stupa, da sa predpokladat, ze aj intenzita dopravy na Sancovej je vacsia v porovnani s predoslymi dekadami.
A aj keby to to tak bolo ako pises, kde je napisane, ze by ten stav mal byt tak vecne? Staci, ze sa najde dost ludi, ktori podpisu peticiu a vrchni mesta sa tym budu musiet zaoberat. To ci sa nejake riesenie pretavi aj do reality, je uz druha vec.
Nemusi existovat politicka vola, mesto nemusi mat dostatok financnych zdrojov na realizaciu, no a este je tu otazka verejneho zaujmu a pod.
ked zrusis 2 pruhy z 4 tak sa tym ludom v autach bude chodit horsie
ak je to sposob ktorym chces donutit ludi presadnut do MHD tak to nie je dobry sposob, len tych ludi naseries. Keby chceli chodit MHD tak chodia.
P.S. Ja povazujem auto v meste (v sirsom centre) za pritaz odkedy auto mam a to uz je dost dlho. Odmietam stracat cas v kolonach alebo hladanim parkovania. Na bajku som vsade rychlejsie a parkujem rovno v cielovej destinacii.
P.S. Od 17. 7. ma "uz" 79 podpisov vratane scarinkovho.
Suhlasim, ze peticia ma argumentacne nedostatky az zavadzania/hru na city (napr 12 mrtvych chodcov v BA za minuly rok...), a nemam dovod podpísať, len upozornim, ze chyba 'uz len' 500 podpisov za 5 dni. Aby sme sa necudovali, ze bola uspesna.
Organizator protipeticie je VS vzdelany 50+, znamy obciansky aktivista, soliter (v zmysle nezaradeny do nejakych organizovanych skupin), peticii a protestov robil uz viacero/mnoho. Pri niektorych aj 'ma pravdu' ale prave sposob+jazyk+historia (ma) odradili podporit.
Som za to aby boli v BA maximalne obmedzovane osobne vozidla v prospech mhd, v prospech chodcov, v prospech zelene a ano i v prospech cyklistov a kolobezkarov pretoze mesto ma patrit ludom a nie autam.
A prijde mi uplne povrchne, sebecke a prostoduche ze na to, co sa spravilo na nabrezi sa stazuju vodici ktori tu cestu pouzivaju na transit stredom mesta, ze ten hejt poniektori pouzivaju na politicku antikampan. Alebo ze sa porovnava pocet vozidiel a cyklistov pricom sa akosi zabuda na chodcov na promenade ktorym to vo velkom pomoze a ktorych je mozno i viac ako tych ludi v autach.
Iný vecne príslušný orgán verejnej moci ako orgán verejnej moci prerokuje petíciu so zástupcom a petičným výborom vtedy, ak petíciu podporilo najmenej 1000 osôb alebo aspoň 8% osôb oprávnených voliť do orgánov samosprávy obce, ktorej bola petícia určená. Ak je takáto petícia podľa určená obecnému zastupiteľstvu alebo zastupiteľstvu samosprávneho kraja, je zastupiteľstvo povinné petíciu prerokovať na svojom zasadnutí a umožniť vystúpiť počas prerokovania petície zástupcovi a členom petičného výboru.
1000 uz maju, nemusia mat 8%