Jazdiť s pružným lanom treba vedieť. Teraz sme cez víkend dali na gume technický výstupový trail na wexli plný switchbackov koreňov a podobne. Mladý musí aktívne spolupracovať, vie že do zákrut musí potiahnuť sám, ja naopak zvolním, nech ho neťahám do strany. S pevným lanom si to fakt neviem predstaviť (za seba, neviem ako je to pocitovo pre ťahaného).
Trax je za mňa dobrý fakt akurát na asfalt/šotku a dieťa sa len vezie, inak je to trhanie fakt peklo, strašne to unavuje.
Máme odjazdené veľa aj technických terénov, všetko na gume. Trax som kúpil lebo je skladný a ľahko sa nahadzuje, ale ak idem ťažký terén, vždy guma.
Neviem ako vy jazdite, ale u nas proste slapem svoje ja a svoje mlady. Neexistuje ze by sa iba viezol so zvesenymi nohami, casto ma na zvaznici/v kratkom zjazde dobehne, ideme popri sebe, prehodime slovko-dve. Ideme jak tesla s dual motorom, akurat chyba elektronika na synchro pohonov.
Logicky teda nemozem ustrazit konstantne napnutie lana, to nema nic s plynulostou slapania
Ked taham, tak tahany slape zlomok mojho vykonu. jasne citim kedy kolko tlaci.
ked ma zabrat, tak mu dam vediet, ale vzdy je to plynula jazda a ziadne trhanie. Pri tahani je to jasna predokolka.
nakoniec to je jedno ako to. len dufam, ze na stare kolena ma bude syn tahat
Neviem ako vy jazdite, ale u nas proste slapem svoje ja a svoje mlady. Neexistuje ze by sa iba viezol so zvesenymi nohami, casto ma na zvaznici/v kratkom zjazde dobehne, ideme popri sebe, prehodime slovko-dve. Ideme jak tesla s dual motorom, akurat chyba elektronika na synchro pohonov.
Logicky teda nemozem ustrazit konstantne napnutie lana, to nema nic s plynulostou slapania
Pridám aj ja nejaké drobnosti.
Pedále Time atac xc 6,vyzerá ze budú šetrnejšie ku kolenám ako xt.
Krytka Garbaruk
A Fidlock fľaša na dlhšie výjazdy,kedy jedna nestačí.
Kufor blizsie k oske znamena, ze XTR su tensie ako XT - vertikalna vzdialenost. XT maju hrubsiu osku. Tebe ked sucha tretra o kluku, by si potreboval dlhsiu osku pedalu (horizontalny smer). Qfactor s tym nema nic.
To som nepovedal,resp som sa zle vyjadril. Time pedále sú kus voľnejšie noha trosku pláva alebo ako to povedať. V poslednej dobe som cítil pri strmých zbehoch pri behaní kolená,tak som chcel vyskúšať tento tip pedálov. Samozrejme je to iba môj pocit. Takže záverom, nie pedále xt nevplyvaju negatívne na kolená;)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
“Jizda plynula, jizba bezpecna” ?
Trax je za mňa dobrý fakt akurát na asfalt/šotku a dieťa sa len vezie, inak je to trhanie fakt peklo, strašne to unavuje.
Máme odjazdené veľa aj technických terénov, všetko na gume. Trax som kúpil lebo je skladný a ľahko sa nahadzuje, ale ak idem ťažký terén, vždy guma.
ked ma zabrat, tak mu dam vediet, ale vzdy je to plynula jazda a ziadne trhanie. Pri tahani je to jasna predokolka.
nakoniec to je jedno ako to. len dufam, ze na stare kolena ma bude syn tahat
Pedále Time atac xc 6,vyzerá ze budú šetrnejšie ku kolenám ako xt.
Krytka Garbaruk
A Fidlock fľaša na dlhšie výjazdy,kedy jedna nestačí.
kde si kupoval prosím?
obnova klbov po 3rokoch....