včera cesta domov z prace z BA pozdĺž Moravy. Tá búrka ma dosť pribrzdila, asi o 1h neskôr som vyrazil a to tiež v nepremokavej bunde. Najhoršia časť bola cesta do Devína a Devínskej. Cez cestu sa liala voda s bahnom a kameňmi čo samozrejme zdržovalo. Potom od Vysokej pri Morave už bolo ok. Pozrel som aj nový most do Hohenau. Po tej búrke bolo aj fajn chladno, aspon takáto velká výhoda, mohlo byť 30°C+. Plán som mal dojisť za svetla. Nakoniec som došiel 21:10 aj to som bol rád. Ale na druhej strane som nečakal, že to dám za vyše 4h. Prvý krát na graveli. Predtým som to šiel na horskom a to bolo trápenie. Teraz do dropov a radosť ťahať.
Výjazd na Čupy a motanica po južnej strane Bielych Karpát. Hlavne lúčne úseky v okolí Chvojnice, prejazd hrebeňa cez Priehyby, popri Jurkovke smerom k bývalému rekr. stredisku Lanárskych závodov,okolie Havrana, to všetko sú úseky, ktoré nikdy nesklamú. Aj keď malá chybička na kráse by sa našla Na môj vkus už priveľmi horúco (35- 36 ° na slnku pri šlapaní do kopcov, uff ) , už sa teším na jeseň
Včera narýchlo v hlave plán pozrieť na záhorácke kopce a povoziť sa lesom a lúkami. Tie lúky nebol veľmi dobrý nápad. Z Ovčieho vrchu po modrej TZ na Havran je to cez lúku celkom do kopca, na slnku ukazoval Garmin 32st., telo sa prehrieva, aj potlačiť dávalo zabrať. Ale pojazdil som si pekne, až na klesanie od Ovčinca do Soboťišťa. Toľko blata, som myslel, že asi ponesiem bicykel, tak, tak sa točili kolesá pri tlačení. Výhľady na kopce Kopaníc a Biele Karpaty parádne. Trasa: Smolinské, Barbajky, Lipky, Zámčisko, Lavička nad *****mi, Miléniový kríž, Úsková studnička, Častkov, Ovčí vrch, Havran, Ovčinec, Sobotište, Kunov, Senica, Šajdíkové Humence, Kalaštov, Borský M., lesom do Šaštína a domov. 85km, 1098v.m.
kleineRocker75 zdravim, obaja ste ma predbehli s tou lavickou nad S*****i, bol som tam a natresk este vacsi ako kleine len nechapem ako sa Rocker75 podarilo zachytit prazdnu lavicku bez ludi a sirokeho natresku okolo. Lebo kusok vyssie je fajn vyhlad od hrebenu k Zamcisku, alebo pre motorizovanych pri Mileniovom krizi - ja som totiz lavicku ani nefotil - nedala sa, a podaktori keby mohli, vyjeli by autom aj na tu lavicku. Pokracoval som si ja po svojom a nad Dojcom som objavil neznamy pamatnik Cyrilovi a Metodovi. Vyzera to tam kvalitne spracovane, na polnacke vsak dost piesku, ale MTB-ckom sa da. Boli tam aj nejake stopy, nie od medveda, ale musel to byt nejaky pes Baskervilsky, svetlo Smart ma cca 3 cm, na porovnanie. Na zaver prekvapenie vyuzitelnosti eurofondov, na splave rieky Myjava medzi Dojcom a Sajdikmi robia obchvat splavu pre ryby za 800 tisic evry...
Ahoj. Keď som tam prišiel bolo tam asi 10 ľudí. Ale zavládla slušnosť, každý sa postavil do rady a čakal, kedy si môže urobiť foto. Napr. ja som veľmi nezdržoval, oprel som bicykel, cvakol a išiel. Vtedy prichádzali zasa ľudia.
Dobré tipy na záhorské lokality sa dajú nájsť vo vašich príspevkoch cyklisti Super, len tak ďalej. Ak je k nim gpx, alebo trasa prezerateľná (klikateľná) v mape, ľuďom to určite pomôže.
Jedným z dnes navštívených miest som sa inšpiroval od kleine-ho. Z údolia Rakovej na bočný hrebeň Jurkovky. Toto som ešte nešiel a teda super. Vďaka. Mať na takom miesto chalupu, no dal by som si povedať. Len ten prístup.
Výjazd som začínal z Lakšárov a cieľ bolo okolie Vrboviec. Krásne výhľady, normálna teplota, sucho a minimum ľudí. Výšlap na Ostrý vrch bol celkom zaujímavý, vždy idem klasicky po červenej značke, ale aj lúčne stúpanie (cca 250m na 1,7km) sa dalo. Začiatok je strmší, potom to klesá. Len po lúkach sa ťažšie stúpa ako po asfalte alebo lesnej ceste.
Jediný menej zjazdný úsek bol nad Kunovom, kde je pole zorané a cca kilometer nebol úplne pohodlný, ale dal sa v sedle. Oplatí sa to obísť po modrej a žltej značke.
A pod Peckovou som vymýšľal, chcel som ísť dole do údolia a k prameňu, ale cesta tam nebola, takže späť.
Ináč fajn, hlavne tie výhľady, lúky a podvečer dážď v Bratislave, dobre sa na to z diaľky pozeralo
Trasa http://www.cykloserver.cz/f/584e300985/
Včera bol plán povoziť sa trocha v Skalických horách a pozrieť Žalostinú nad Chvojnicou, len hore k rozhľadni sa mi šlapať nechcelo, ešte ma čakali nejaké výšlapy v Skalických horách, čas ma tlačil, nech som do tmy aspoň v Gbeloch, kde nahodím svetlá a lesom po cyklo padám domov. Počasie slnečné na Záhorí. V Skalických horách troška teplota klesla, tak sa šlapalo celkom dobre. Trasa: do lesa smer Gbely - okolo družstva cez pole na Budkovianske rybníky - záhradky Holíč - Trnovec - Prietržka - Priepastný mlyn - Psíky - Mokrý háj - Skalické hory - Chvojnica - Skalické hory - Mlýnky - Skalica - Skalické rybníky - Kátov - Holíčsky zámok - Kopčany, želez.st. - pomník výsadkárov - Gbely - na cyklotrasu do lesa a domov. 125km, 1660 v.m.
V stredu voľno v robote, počasie parádne, tak to využiť. Trasu som mal urobenú, nemusel som špekulovať kam vyraziť. Lesy, kopce, polia a lúky.. Zo Záhoria cez Kopanice smer Klenová, prehupnúť sa na druhú stranu karpát do Chtelnice a cez Dobrú vodu, potom naspäť. Dni sa však krátia, tak už aj diaľkové trasy majú menej km. Trasa: pri Myjave di Šaštína, cez les Borský Mikuláš, Golf Senica, Letisko Senica, Dolné Suroviny, Horné Suroviny, Vinohrádky, Prietržský vrch, Branč, Brezová p. B., Klenová, Chtelnica, Dobrá voda, Jablonica, Osuské, Hlboké, Šajdíkové H. a cez lesy domov. 142km, 1505 v.m.
Chalani Záhoráci, Rocker75,vukie,kleine, drifter_00 a ďalší !!!
Veľmi Vám ďakujem za množstvo krásnych fotiek z Vašich výjazdov, aj s komentármi. Ja zo Žiliny, ale rodom Záhorák sa vždy kochám pohľadom na známe miesta a kopce môjho rodného kraja !!! Ste super !!!!
Záhoráci, vyskúšam Vás zasa poslať na Južnú Moravu... 🙂 Včera nedeľné šlapanie vinohradmi na Južnej Morave. Počasie vyšlo výborné, výhľady na vinohrady a okolie krásne. Vínna cyklistika rozbehnutá naplno. Obed na Kraví hore v reštaurácii, kde sa teda včera čašníci nezastavili. Trasa bola vinohradmi v okolí Veľké Pavlovice, Čejkovice, Prušánky, Nový a Starý Podvorov, Kobylí, Němčičky, Velké Bílovice, Vrbice... Krajina veterných mlynov, rozhľadní, nekonečných vinohradov a vínnych sklípkov.. Trasa ide kopcom hore a kopcom dolu. 69km, 985 v.m.
Vyjazd Senica - Myjava/Tura Luka cez Chodurov a Kamenec. Nad Vapenikom makacka bez chladku, ziadne stromy na dlhom useku. Na polkilometrovej pseudocyklotrase na Kamenci postavili vyhliadkovu vezu. Vyhlady su tam fajn aj bez nej, ale autoturisti si pridu na svoje, lebo kusok je viac miesta na parkovanie, odstupnovane podla urovne lenivosti konkretnych jedincov. Normalne a seriozne pri zastavke, je tam viac placu, stredna uroven priamo na zaciatku cyklotrasy na drzaka zahatany vjazd, a najlenivejsi hore na kopci v poli, skratku cez luku.
Paradne zjazdy, netusim vsak preco iba 63 km/h podla GPS, sak mi skoro prilbu odfuklo. Na spiatocnej ceste som zistil ze na konci cyklotrasy pri Svacenickom jarku postavili novy fajnovy dreveny mostik cez jarok, aby sa takym chodnickomútrailom dalo pokracovat dalej na asfaltku. Dilino som tento mostik zabudol odfotit, neviem preco
Cieľom dnešného výjazdu z Borského Mikuláša bola Veľká Javorina. Za tieto roky ju človek navštívil zo všetkých strán, či zo záhorskej, trnavskej, trenčianskej, od Skalice, od Česka a samozrejme, najčastejšie z NMnV. Dnes to bolo teda zo Záhoria. V predpovedi počasia hlásili silný vietor, takže som sa tešil... Tak sa aj stalo, fúkalo celý čas
Času nazvyš nebolo, preto som využil aj viaceré asfaltové úseky. Tie veľmi nevyhľadávam, ale teda, nedá sa im uprieť rýchlejší presun. Okrem toho príjemný suchý les, chodníčky, lúčne a poľné cesty. Ešte za šera späť. Príjemný deň. http://www.cykloserver.cz/f/d240301133/
V pondelok poobedná otočka po záhoráckych kopcoch. Počasie slnečné, no na kopcoch bol vietor obrovský. Vietor je najlepší tréner . Ani z kopca sa nechcel bicykel rozbehnúť, musel som prišlápnuť. Išiel som pozrieť nad Unín na Lipky a Zámčisko, potom smer lavička nad *****mi, cez *****y po žltej do Senice, lesom do Borského M. pozrieť hore kaplnku Marie Magdáleny, okolo vysielaču Dubník do lesa smer Šaštín a domov. 75km, 829v.m.
WOW, páni teda paradne výjazdy a oba cez našu obec Borský Mikuláš. Na Veľkej javorine som bol raz, to sme šli z SI, cca 110km a 2000m a mal som ozaj dosť. Toto bolo ešte o trochu viac. Na tú "lavicu" pri S*****ch sa musím už ísť pozrieť, snáď všetci známi sa tam už boli fotiť.
Dnešný výjazd nemal za cieľ Záhorie, len z neho začínal, z Moravského Svätého Jána. Cieľom boli blízke rakúske Lysé vrchy (Leiser Berge), Lysé podľa wiki. Dovolím si teda výjazd prezentovať tu, aj keď je to teda iná "lokalita".
Pri pohľade z vyvýšenín Záhoria, alebo z väčšej časti Malých Karpát, sa dajú pri vhodnej dohľadnosti rozoznať dve bodky na neveľkých rakúskych kopčekoch. Práve tieto dva body ma kedysi motivovali na prvý výjazd do tejto časti "príhraničného" Rakúska. Jedná sa o dva letecké radary, prvý je civilný, druhý je vojenský. Najvyšším bodom je vrch Buschberg (491m), na ktorom je civilný radar, rovnako aj miestna horská chata.
Celá oblasť je veľmi vďačnou lokalitou nielen na cyklovýlety. Okolie poskytuje množstvo atrakcii (rozhľadňa, "zoo", zámok, dreziny, historické miesta,...). Čo sa týka cykloinfraštruktúry, tak to je nieže iný svet, ale skôr iná galaxia... Každý, kto jazdí v Rakúsku to pozná... Bezpečné značené trasy, zväčša asfaltové, pri ktorých nie je nutnosť ísť po ceste. Vôbec.
Trasa bola vopred naplánovaná, nešiel som na náhodu a až na pár drobností a záveru som išiel podľa plánu.
Určite a jednoznačne odporúčam, kto tam ešte nebol, niečo z nižšie uvedeného na fotkách, navštíviť. Je to síce ďalej, ale dá sa aj z Bratislavy, prípadne zo Záhorskej Vsi. Alebo kúsok aj Českom a potom smerom na juh. Možností je veľa a to je na to pekné. Nech slúži na inšpiráciu.
Fotiek mám viac, ale zase, niekde treba nájsť hranicu na ich množstvo
Trasa http://www.cykloserver.cz/f/ac02301178/
Ešte minulý týždeň otočka na Moravu do Strážnice. Záhoracko - Moravská šlapačka po rovinke pri Morave a Baťovom kanály. Počasie výborné, zo začiatku troška na hrádzi bol cítiť vietor ale žiadna tragédia. Bol som vyskúšať novú hrádzovú cyklotrasu do prístavu Skalica na Baťovom kanály. Potom okolo Výklopníku pri Sudoměŕicách, Prístav Petrov a Strážnice, Pozrieť po dlhšom čase zámok Strážnice, Platanovú álej v zámockom parku a cesta naspäť smer Petrov a vínne sklepy Plže. Potom smer Sudoměřice, Skalica, Skalické rybníky, Holíč, Kopčany a na hrádzu Moravy a domov. 98km, 183v.m.
V utorok na Záhorí veľmi slnečné počasie, tak som sa bol pozrieť na zrúcaninu Branč a Uchánok. Šlapanie po Záhorí, šlapanie hore a dolu po Kopaniciach. Výhľady parádne na široké okolie. Najprv po hrádzi do Šaštína, lesom sme Borský M. a lesnou asfaltkou do Senice, za letiskom cez pole do Hlbokého, vyšlapať nad Hlboké a napojiť sa nad Senicou na žltú a modrú TZ smer Hrad Branč, Naspäť na žltú TZ a preklučkovať sa cez kopaničiarske lazy na kopec Uchánok. Tam mi výjazd spestrili kozy. Najprv sa báli, chodili poza útulňu nakúkať na mňa. Najprv hnedá, potom biela, potom strakatá..., až sa osmelili a vôbec sa nebáli. Z Uchánku cez les smer Závršie, Sobotište, Kunov, Senica, Šajdíkové H. a cez Bulkovce do Borského M., potom do lesa a domov. 108km, 1071v.m.
Včera poobede som sa trošku povozil po blízkych lesoch a rybníkoch. Počasie príjemné, tak z toho bol celkom príjemný poobedný výlet, šlapanie po záhoráckych lesných rovinkách 🙂. Bol som pozrieť na Ostrý vrch nad Gbelami, potom Sírový prameň pri Gbeloch v lese, rybníky Boričky, okolo Cunínu do Kopčan ku kostolíku sv.Margity a po hrádzi Moravy na Adamov, potom pozrieť bobrov v lese nad Čárami, pomník hajníka Františka Beera a domov. 74km.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ahoj. Keď som tam prišiel bolo tam asi 10 ľudí. Ale zavládla slušnosť, každý sa postavil do rady a čakal, kedy si môže urobiť foto. Napr. ja som veľmi nezdržoval, oprel som bicykel, cvakol a išiel. Vtedy prichádzali zasa ľudia.
Jedným z dnes navštívených miest som sa inšpiroval od kleine-ho. Z údolia Rakovej na bočný hrebeň Jurkovky. Toto som ešte nešiel a teda super. Vďaka. Mať na takom miesto chalupu, no dal by som si povedať. Len ten prístup.
Výjazd som začínal z Lakšárov a cieľ bolo okolie Vrboviec. Krásne výhľady, normálna teplota, sucho a minimum ľudí. Výšlap na Ostrý vrch bol celkom zaujímavý, vždy idem klasicky po červenej značke, ale aj lúčne stúpanie (cca 250m na 1,7km) sa dalo. Začiatok je strmší, potom to klesá. Len po lúkach sa ťažšie stúpa ako po asfalte alebo lesnej ceste.
Jediný menej zjazdný úsek bol nad Kunovom, kde je pole zorané a cca kilometer nebol úplne pohodlný, ale dal sa v sedle. Oplatí sa to obísť po modrej a žltej značke.
A pod Peckovou som vymýšľal, chcel som ísť dole do údolia a k prameňu, ale cesta tam nebola, takže späť.
Ináč fajn, hlavne tie výhľady, lúky a podvečer dážď v Bratislave, dobre sa na to z diaľky pozeralo
Trasa http://www.cykloserver.cz/f/584e300985/
Veľmi Vám ďakujem za množstvo krásnych fotiek z Vašich výjazdov, aj s komentármi. Ja zo Žiliny, ale rodom Záhorák sa vždy kochám pohľadom na známe miesta a kopce môjho rodného kraja !!! Ste super !!!!
Paradne zjazdy, netusim vsak preco iba 63 km/h podla GPS, sak mi skoro prilbu odfuklo. Na spiatocnej ceste som zistil ze na konci cyklotrasy pri Svacenickom jarku postavili novy fajnovy dreveny mostik cez jarok, aby sa takym chodnickomútrailom dalo pokracovat dalej na asfaltku. Dilino som tento mostik zabudol odfotit, neviem preco
Času nazvyš nebolo, preto som využil aj viaceré asfaltové úseky. Tie veľmi nevyhľadávam, ale teda, nedá sa im uprieť rýchlejší presun. Okrem toho príjemný suchý les, chodníčky, lúčne a poľné cesty. Ešte za šera späť. Príjemný deň.
http://www.cykloserver.cz/f/d240301133/
Pri pohľade z vyvýšenín Záhoria, alebo z väčšej časti Malých Karpát, sa dajú pri vhodnej dohľadnosti rozoznať dve bodky na neveľkých rakúskych kopčekoch. Práve tieto dva body ma kedysi motivovali na prvý výjazd do tejto časti "príhraničného" Rakúska. Jedná sa o dva letecké radary, prvý je civilný, druhý je vojenský. Najvyšším bodom je vrch Buschberg (491m), na ktorom je civilný radar, rovnako aj miestna horská chata.
Celá oblasť je veľmi vďačnou lokalitou nielen na cyklovýlety. Okolie poskytuje množstvo atrakcii (rozhľadňa, "zoo", zámok, dreziny, historické miesta,...). Čo sa týka cykloinfraštruktúry, tak to je nieže iný svet, ale skôr iná galaxia... Každý, kto jazdí v Rakúsku to pozná... Bezpečné značené trasy, zväčša asfaltové, pri ktorých nie je nutnosť ísť po ceste. Vôbec.
Trasa bola vopred naplánovaná, nešiel som na náhodu a až na pár drobností a záveru som išiel podľa plánu.
Určite a jednoznačne odporúčam, kto tam ešte nebol, niečo z nižšie uvedeného na fotkách, navštíviť. Je to síce ďalej, ale dá sa aj z Bratislavy, prípadne zo Záhorskej Vsi. Alebo kúsok aj Českom a potom smerom na juh. Možností je veľa a to je na to pekné. Nech slúži na inšpiráciu.
Fotiek mám viac, ale zase, niekde treba nájsť hranicu na ich množstvo
Trasa http://www.cykloserver.cz/f/ac02301178/