Zdravím,
rozmýšľam, že by som sa dal na cyklistiku, ale nemam šajnu s akým bicyklom začať. Na začiatok do toho nechcem dať viac ako 500€. Ako som už písal, len chcem začať, takže sa do toho vôbec nevyznám (tým chcem hlavne povedať, že nechcem nič skladať). Prosím Vás o nejaké tipy na kúpu. Meriam 182cm a vážim (neviem, či na tom vôbec záleží) okolo 75 kg. Na záver sa chcem ospravedlniť, že zakladám novú tému, ale podobné témy sú už vačšinou staré a odkazy na bazáre taktiež.
eaten na zadanie 'svoj prvy bike na nejake dlhsie jazdenie' by som kludne isiel do Decathlonu, Triban alebo EDR,asi aj kotucovy, usetrene peniaze budu na vybavu, doplnky, oblecenie...
Dik za tipy, tak nakoniec som zistil ze budget moze byt aj vyssi a moja rada pre nu bola ze sa jej hlvne musi pacit - lebo vtedy na nom clovek viac jazdi . Myslim ze co ste tu postli je asi top cena/vykon. Pozdaval sa jej tento https://www.bicykle.eu/merida-scultura-300-silk-blue-grey-2021/ ale musi si zvazit ci chce zainvestovat do takeho co sa jej paci a bude lepsi alebo na zaciatok skusi decathlon za polovicu .
Dik za tipy, tak nakoniec som zistil ze budget moze byt aj vyssi a moja rada pre nu bola ze sa jej hlvne musi pacit - lebo vtedy na nom clovek viac jazdi . Myslim ze co ste tu postli je asi top cena/vykon. Pozdaval sa jej tento https://www.bicykle.eu/merida-scultura-300-silk-blue-grey-2021/ ale musi si zvazit ci chce zainvestovat do takeho co sa jej paci a bude lepsi alebo na zaciatok skusi decathlon za polovicu .
Tá Merida je fakt krásna. A zas treba uznať, že už je bez kompromisov, najmä klasické hydraulické kotúče vyhrávajú nad všetkým čo sme poslali my.
A osobne súhlasím s názorom, že radšej vybrať ten čo sa páči ako ten, čo má lepšiu výbavu
Hlavne hydraulické kotúče sú veľké plus. Akurát kazeta 12 - 28 by mohla byť limitujúca v kopcoch. Ale tak dá sa vymeniť.
Ahojte, mám v plane kúpiť cesťák cca do 3600. Viete mi dať nejaké odporúčanie? Zatiaľ som pozeral toto
Bicykel Cervelo S3 Ultegra 2019
LAPIERRE Aircode DRS 6.0 2023
WILIER Cento10 SL DISC SHIMANO 105 DI2 12v rs171 2023
Ahoj, pozerám ešte tie lowcost cesťáky a tento mi padol do oka: CTM BLADE RACE 2023 https://www.mtbiker.sk/shop/bicykle/cestne-bicykle/ctm-blade-race-28-bicykel-zelena-smaragdova.html?variant=494669
Rám je samozrejme Alu, ale napr.aj predná vidlica. Niektoré v tej cene majú carbónovú vidlicu. Je to až taký rozdiel? Výbava je shimano 105, to je celkom OK + základné hydrauliky. Mám 85kg a ročne na ňom plánujem spraviť tak 2000km max. na vyvetranie hlavy popri práci a deťoch. Je to dobrá voľba podľa vás?
Hlavne hydraulické kotúče sú veľké plus. Akurát kazeta 12 - 28 by mohla byť limitujúca v kopcoch. Ale tak dá sa vymeniť.
Podľa foto je tam kazeta Shimano 105 CS-R7000/11sp. 11-32T, to by malo stačiť aj do kopcov. Ale zdá sa, že je tam na prehadzovačke dosť predĺžené ramienko a malo by to teda obslúžiť aj kazetu s 34T. Ja som na mojom Ghostovi vymenil pôvodnú 28T za Shimano Tiagra CS-HG500 10 kolo kazetu s 11-34z a som s ňou veľmi spokojný. Treba si však dať radenie častejšie odborne dobre nastaviť.
Ahojte, mám v plane kúpiť cesťák cca do 3600. Viete mi dať nejaké odporúčanie? Zatiaľ som pozeral toto
Specialized Tarmac SL6 Comp - Modelový rok: 2021
Za 3600 sa dajú kúpiť aj lepšie vybavené jazdenky v top stave. Napr s karbonovymi kolesami. Osobne sa mi dizajnovo najviac paci wilier
Suhlasim, to je budget, taky trosku "nestastny" lebo nove bike-y za tuto sumu budu este so zakladnymi Alu kolesami a pravdepodobne na mechanickej sade. (Inak, Wilier by som odporucal aj ja, ale ja som zaujaty ako Wiliek fanusik.)
Ja som taku dilemu nedavno riesil a siel som do polojazdenky (pouzity ram, zanovne kolesa, nova elektricka sada a novy aero kokpit). Vysledna cena bola prave 3 500, mozem dat kontakt na chalana co mi to poskladal, velmi som spokojny. Najma tie karbon kolesa by som ozaj uz na takom bike-u chcel... Sada sa da akceptovat aj mechanicka, ale trend je tiez jasny a ak by si to raz predaval, ocitnes sa v situacii ako ja, ze moj skvely povodny bike sa mi tazsie predava lebo je na rafik brzdach napriek tomu, ze je na skvelych kolesach.
Ja som toho nazoru, ze vsetkym hobykom by mali stacit rafkove (ak nejazdia kazdy mesiac Alpy). A uprednostnil by som vzdy vahu bajku. Ked nemam na banany...
Ked je cash, to uz je ina story.
Vela ludi podlieha modnym trendom, tazke lacne karbonove vysoke rafky + zakladne kotuce... ze sa celkova vaha blizi k 10kg ich kupodivu netrapi.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak aky je rozdiel okrem designu medzi nim a napr. tymto teda https://www.decathlon.sk/p/344718-145011_cestny-bicykel-rc500-soraslashprowheel-kotucove-brzdy-cierny.html#/demodelsize-200xs/demodelcolor-8789435
Edit, ps: napísane zaroven s tvojim prispevkom
https://www.decathlon.sk/p/313178-77717_damsky-cestny-bicykel-edr-af-105-modry.html#/demodelsize-2002xs/demodelcolor-8576543
Inak aky je rozdiel okrem designu medzi nim a napr. tymto teda https://www.decathlon.sk/p/344718-145011_cestny-bicykel-rc500-soraslashprowheel-kotucove-brzdy-cierny.html#/demodelsize-200xs/demodelcolor-8789435
To že jeden je dostupný a druhý nie
ale ešte lepšie asi toto - https://www.decathlon.sk/p/345945-218357_damsky-cestny-bicykel-rc520-105-prowheel.html#/70730-demodelsize-200xs/122590-demodelcolor-8796408
Tá Merida je fakt krásna. A zas treba uznať, že už je bez kompromisov, najmä klasické hydraulické kotúče vyhrávajú nad všetkým čo sme poslali my.
A osobne súhlasím s názorom, že radšej vybrať ten čo sa páči ako ten, čo má lepšiu výbavu
Rám je samozrejme Alu, ale napr.aj predná vidlica. Niektoré v tej cene majú carbónovú vidlicu. Je to až taký rozdiel? Výbava je shimano 105, to je celkom OK + základné hydrauliky. Mám 85kg a ročne na ňom plánujem spraviť tak 2000km max. na vyvetranie hlavy popri práci a deťoch. Je to dobrá voľba podľa vás?
Za 3600 sa dajú kúpiť aj lepšie vybavené jazdenky v top stave. Napr s karbonovymi kolesami. Osobne sa mi dizajnovo najviac paci wilier
Ja som taku dilemu nedavno riesil a siel som do polojazdenky (pouzity ram, zanovne kolesa, nova elektricka sada a novy aero kokpit). Vysledna cena bola prave 3 500, mozem dat kontakt na chalana co mi to poskladal, velmi som spokojny. Najma tie karbon kolesa by som ozaj uz na takom bike-u chcel... Sada sa da akceptovat aj mechanicka, ale trend je tiez jasny a ak by si to raz predaval, ocitnes sa v situacii ako ja, ze moj skvely povodny bike sa mi tazsie predava lebo je na rafik brzdach napriek tomu, ze je na skvelych kolesach.
Ked je cash, to uz je ina story.
Vela ludi podlieha modnym trendom, tazke lacne karbonove vysoke rafky + zakladne kotuce... ze sa celkova vaha blizi k 10kg ich kupodivu netrapi.