Nie vždy a stále je potrebné chodiť do servisu.Samozrejme nie každý má k tomu vzťah, ale najdu sa určite taký ako ja čo sa učia, skúšajú, študujú...a servisujú si sami.A časom si upravia svoj "kútik" na útulnú dieľňu....vycibria si techniku a pomáhajú kamošššom
Začínal som v pivnici rodičov,ktorú som si prerobil,po svojom.....síce to vyzerá ako neporiadok, ale akurát som robil "APACHE"
Podeľte sa aj vy o vaše dielne,vylepšenia,zlešováky,alebo hoc ... len o "sersan"...
posledný komentár: 14. 9. 2025 o 8:53
"postova schranka na plno vyuzita, az sa z nej dymi 🤪
Vyskusal som aj objem, tak do nej vojde 5 murarskych naberaciek
Jasne, ze to ma potom aj svoju vahu💪 . Ale ked sa to spusti, tak to ide ako z putzmeistra
A pre vas pani, co ste mi tu davkovali negativne reakcie
Konečne som po dlhom čase opravil svoju flexu Narex 230 mm. Pokazil sa spínač, zrejme nejaká elektronická porucha, lebo mechanicky všetko ok. Som bol prekvapený, že celkom zložitá súčiastka (asi pre postupný rozbeh). Vtedy keď sa pokazila, tak som si narýchlo požičal druhú a odvtedy som ju viacmenej až tak nepotreboval. Spínač sa už bohužiaľ nevyrába, na českých shopoch som nejaké náhražky videl. Nakoniec som prekvapivo narazil na jednom slovenskom e-shope/servise na originál a dnes namontoval. Všetko funkčné👍.
Spínač skoro 40 € stál 🙄...
Ano pane
Len mi dosiel viazaci drot, tak som zaheftoval
Ale je pravda, ze tretina domov na sk nema take zaklady a tak poctivo zaliate tvarnice.🤪
Lebo ked vidim ako niektory zalievaju 3, 4 rady tvarnic naraz, tak cez tie horizontalne roxory nema sancu poctivo pretiect az na spodok ked si to neustriehnu
Ale je pravda, ze tretina domov na sk nema take zaklady a tak poctivo zaliate tvarnice.🤪
Lebo ked vidim ako niektory zalievaju 3, 4 rady tvarnic naraz, tak cez tie horizontalne roxory nema sancu poctivo pretiect az na spodok ked si to neustriehnu
moja dielna má v DTčke 4 ks 16mm roxoru.... to už je CO kryt?
minulo sa 132kubikov betonu
Ide mi o spolahlivy detektor - najma pre spracovanie dreva, menej na vodice v stenach, ale pritrafi sa.
Pomer cena/vykon je rozhodujuci, vdaka za tipy
Ja používam len kvalitné drevo, ak niekomu robím niečo zo starého dreva, nové nože či kotúč idú hneď na začiatku do ceny. Už som sa poučil…
Ale sem tam sa ku mne dostane napr. paletove drevo/hranoly, z ktoreho som klince nevyberal ja a to je cisty pruser...
Ak už musím niečo neznáme hoblovať, robím to ručným elektrickým hoblíkom (Makita KP810c). Tie náhradné nože stoja asi 6€ tak to tak nebolí
Dám ti jednu radu. Ak chytíš niečo s hoblovačkou a začne ti robiť čiaru na dreve, posuň jeden z nožov o milimeter do boku a zase bude hobľovať fajn.
Inak ten tvoj stôl má zaujímavé vychytávky, vrátane pravítka a tých drážok. Vidím aj zapustený frézovací stolík. Máš niekde viacej fotiek ?
PS. diky za rady, s rucnym hoblikom zatial nie som celkom 100%tny, ale vyskusam.
PS. 2, ak si v obore a mas trebars stranku produkcie, tak kludne postni web
Väčšinu shitt náradia čo som dakedy dávno kupoval a už odišlo, nahrádzam Makitou. Je to naj v pomere cena výkon. RTO700 do ruky je nenahraditeľná, ale ako vravíš, do stola slabá.
Neviem či máš, ale najpoužívanejšia vychytávka u mňa je drevený "cross cut sled" na stolovú pílu. Nenahraditeľná vec na presné rezy, uhly a hlavne opakovateľnosť.
Ak budeš robiť niekedy nový stôl, zváž použitie čiernej hladkej šalovacej preglejky (aspň 22mm hrubej). Je to nezmar.
A ešte jedná vec-odsávanie prachu zo stolovej píly či frézy. Malý cyklónový separátor z Ali čo dáš medzi vysávač (napr. priemyselný z Lidlu) a náradie a hneď sa v dielni pracuje oveľa lepšie.
https://sk.pinterest.com/pin/602567625168363587/