Čakal som síce, že už v tomto období príde trošku kemra, ale toto čo sa deje je hrôza. Už hlásia aj sneženie. Takto sa človek len tak ľahko na bike nedostane. Už 2 týždne som nebol na biku, lebo zmohla choroba a teraz počasie a vyzerá to na dlhšie. Ja chcem teplo
ja mam z rozpravania starsich ludi z Rajca, ze kedysi chodili do "strojarni" /podnik spracuvavajuci a obrabajuci kovy/ peso aj cez zimu do Povazskej Bystrice a to je cca 22km. A teda hlavne cez zimu, lebo cesty asi neboli moc udrziavane a ani auta neboli. To bolo niekde v 50-60tych rokoch. Ked mozu keňania kazdy den este aj v dnesnej dobe behat do skoly aj 20km, tak prejst snehom z Petrzalky do mesta je malina
ja mam z rozpravania starsich ludi z Rajca, ze kedysi chodili do "strojarni" /podnik spracuvavajuci a obrabajuci kovy/ peso aj cez zimu do Povazskej Bystrice a to je cca 22km. A teda hlavne cez zimu, lebo cesty asi neboli moc udrziavane a ani auta neboli....
A ja som počul od starších chlapov, že za mladi vrece cementu na cocote dvíhali... 😂
nie na denne, po praci isli domov. Pozri si film Vianocne Oplatky s Kronerom, ako tie deti isli po dedinach vo fujavici s oplatkami, tak tak sa chodilo aj do prace. Vtedy ale neboli ludia take fitfiritky ako sme teraz a na Orave kedysi a pod Tatrami to nebolo ine. Ale je ina doba teraz samozrejme, vtedy ked si chcel robotu musel si sa dostavit ako si vedel. Dnes je robota na kazdom roku.
oplatky su moje oblubene. ale ked si vezmes - kolko das v zime za hodinu - 3km? to mas 6-7h cestu tam - to mas 12-14h cesta do a z prace. robit chces kedy, ked chces aj spat?
my si to nevieme ani predstavit, ale vtedy sme tu na severe boli hladove doliny a to doslova. dnes mame vsade obchody, vsetkeho je hojne, prace je dost a vies si najst aj dobre zaplatenu. vtedy si za pracu dal vsetko a aj to dochadzanie peso cez zimu. Len doplnim ze peso sa chodilo ked sa nedalo po ceste, bud povozom, alebo nejakym autom pripadne autobusom. Jasne ze celu zimu sa tak nechodilo, to by ani ti huzevnaty ludia nedali.
ivast moj prvy seriozny bike som poskladal z nosenia este 50kg vriec, hadzania do miesacky, kalania dreva a pod., k tomu som dochadzal 14km tam a 14km domov denne na bicykli. ja si viem predstavit vselico - ale siel si 20km v zime peso?
ivast moj prvy seriozny bike som poskladal z nosenia este 50kg vriec, hadzania do miesacky, kalania dreva a pod., k tomu som dochadzal 14km tam a 14km domov denne na bicykli. ja si viem predstavit vselico - ale siel si 20km v zime peso?
jj ked som stratil prvu membranovu bundu, tak som si dal vychadzku s baterkou este raz, bundu som nenasiel ;-]
Mám taký zimný zážitok, ktorý hľadáte
25km / cca 1700m prevýšenie / 19 hodín
No ale bolo tam aj lezenie, a hlavne veľa veľa brodenia sa v snehu aj nad kolená. https://www.strava.com/activities/8940223500
Mám taký zimný zážitok, ktorý hľadáte
No ale bolo tam aj lezenie, a hlavne veľa veľa brodenia sa v snehu aj nad kolená. https://www.strava.com/activities/8940223500
Už chápem prečo sú dnešní mladí chlapi také tintítka ... s 25kg-ovými vrecami cementu chlapa nevycvičíš. A ešte k tomu si teraz kupujú ultraľahké karbonové bicykle...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A ja som počul od starších chlapov, že za mladi vrece cementu na cocote dvíhali... 😂
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Áno, ale vtedy boli 50kg cementy, nie 25 ako teraz
jj ked som stratil prvu membranovu bundu, tak som si dal vychadzku s baterkou este raz, bundu som nenasiel ;-]
No ale bolo tam aj lezenie, a hlavne veľa veľa brodenia sa v snehu aj nad kolená.
https://www.strava.com/activities/8940223500
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
No ale bolo tam aj lezenie, a hlavne veľa veľa brodenia sa v snehu aj nad kolená.
https://www.strava.com/activities/8940223500
A to si isiel na dennu, alebo na nocnu?