Kategórie
Bike-techHmotnosti MTB komponentov a doplnkov # MTB # výmena dielov # upgrade # výbava # skúsenosti # poradenstvo # hmotnosť # náhradné diely
posledný komentár: 2. 10. 2014 o 9:44
-17% Truvativ Hussefelt Comp riadidlá, Ø-31.8 mm/700 mm, zdvih 20 mm
24,90 €
-17%
MOC 37,99 €
Akcia -15% FORCE Team Ultra Light MTB riadidlá, Ø-31.8 mm / 760 mm, karbón
108 €
-15%
MOC 149 €
-10% PRO LT MTB HIGH RISE riadidlá, Ø-31.8 mm/740 mm, zdvih 40 mm
38,90 €
-10%
MOC 51,99 €
-11% Truvativ Atmos 7K riadidlá, Ø-31.8 mm/760 mm, zdvih 10 mm
70,99 €
-11%
MOC 88,99 €
Akcia savings Shimano SPD PD-M505 nášľapné pedále, strieborná
35,99 €
savings
MOC 52,99 €
savings Shimano SPD PD-EH500 nášľapné pedále, jednostranné, tmavá sivá
52,99 €
savings
MOC 90,99 €
-11% Xpedo Milo SPD jednostranné nášľapné pedále, čierna/strieborná
63,99 €
-11%
MOC 71,99 €
-15% Shimano PD-M540 nášľapné pedále + zar. SM-SH51, strieborná
78,99 €
-15%
MOC 92,99 €
Výpredaj -23% Xpedo GFX Neo nášľapné/platformové pedále, čierna/modrá
89,99 €
-23%
MOC 124 €
savings Shimano XT PD-T8000 nášľapné pedále, jednostranné + zar. SM-SH56
80,99 €
savings
MOC 125 €
-10% Leatt CeraMAG Endurance 8.0 Clip-in nášľapné pedále, cera grey
251 €
-10%
MOC 279 €
https://www.mtbiker.sk/forum/post1984427.html#p1984427
FC-M8100 - cca 100
XX1 cca 300+
Tie karbonove kluky su veru v pomer cena/vaha ako pise jachmel.
Vzdy preferoval Shimano, kvoli jednoduchosti a lacnosti, vadilo mi akurat, ze q-factor 168 a menej bol len u XTR, ale sucasne 1x shimana prevodniky sa mi zdaju dost od veci. Tazke, divne, drahe. A este sa rozliepaju, alebo co.
ja som najma zvedavy ako sa klukam bude darit vzhladom na problem s opotrebenim osky v mieste kde su loziska. "zlozenim" je to to iste ako sram dub pf92 (lozisko - plastovy spacer vymedzujuci 1 mm - oska), rozdiel je len v materiale osky. ak su oba systemy robene s jednou toleranciou, standardne by to malo byt v rozsahu 0 az -0.05mm, tak sa oska bude pretacat v tom plastovom spaceri tak isto, jedine opotrebenie materialu bude pomalsie vzhladom na vacsiu tvrdost oceli. cas ukaze..
Tazke a drahe?
..a to este mozes kupit FC-M7100 s +/- rovnakou hmotnostou a -30% z ceny
Jullo Presne ako pises, uvidime co vydrzi ocelova oska. Druha vec je ten stred. DUB ma vyhodu v tom, ze do ramu sa lisuje priamo lozisko, kdezto Shimano to je taka sendvicova konstrukcia plast-lozisko-plast. Doteraz som jazdil iba Sramacke kluky, ci uz GXP alebo sucasny DUB tak sam som zvedavy na zivotnost toho stredu, ci sa to casom nejak nerozvrzga, uvidime.
gusto Tej hrdze sa tiez kus obavam, lebo ja biky vapkujem. Sam som zvedavy co vydrzia, aj preto som nesiel hned do XTR. Prevodnik pojde samozrejme hlinikovy z jedneho kusu. Wizard, Garbaruk alebo ali, este neviem. Original je nejaky strasny fail s mnozstvom skrutiek. Doteraz som to nepochopil
scarinko Samotne kluky bez stredu maju 518g.
lto O rozlepovani MTB kluk som nepocul, ale zrejme su tie ramena oproti Sramu menej robustne, ked vedeli ist na taku nizku hmotnost s ocelovou oskou.
JULLO tieto kluky jazdim 3rok cez 12 000km + 2x vymena Dub BSA a Dub presfit mažem 2x do roka ložiska , kluky dostali nejednu šupu kamene atd su bez problemu akurat sa prejavuje to čo sa tu spominalo dražky od ložisk ale to nieje zatial problem.
Váhu mám 82kg a ako vieš jazdim dlhe trasy fakt pomer cená dobré kluky!
inac toto je zaujimavy food for thought, mam doma viacero roznych kluk (24mm ocel, gxp, dub, 30mm hlinik) jazdene rozne vela v roznych podmienkach, tak ich skusim zlozit a pomerat kolko a ci vobec nieco zislo z osiek v oblasti lozisk.
aby som nebol uplne off topic, nedavno som riesil tiez otazku kluk a kedze som gramar a cheapskate v jednom, rozhodol som sa spravit pokusneho kralika pre toto aj napriek faktu, ze som nenasiel nikde nejake dlhodobe skusenosti.
podla vyrobcu pod 400 aj s 32z UL guidering prevodnikom, ktory je este o 2g tazsi ako tento Helix - realita ani nahodou, no oproti klukam navazenych na r2 maju samotne kluky nadvahu prave 12-13g
Inak vcera som vazil lavu kluku XTR (rozne druhy) , vsetky vazili rovnako +/- 1g
Pokiaľ niekto dosť jazdí celoročne, umýva wapkou, ale je mu ťažko raz za 4 mesiace vytiahnuť kľuky, vyutierať a premazať osu tak sa niet čomu diviť.
zly material,ako som pisal,kluky,ktore maju skoro 20 rokov a ani naznak niecoho podobneho
Veselo predavaju dalej za stovky eur