Kategórie
Bike-tech
-17% Bianchi Nitron 9.4 XT/Deore 1x12 29 bicykel, celeste/čierna
1 499 €
-17%
MOC 2 499 €
Výpredaj GHOST Lanao EQ 27.5 dámsky bicykel, pearl poseidon blue/light green matt
739 €
MOC 869 €
savings Schwalbe Tough Tom 26x2.35" Active K-Guard plášť, drôt
16,29 €
savings
MOC 24,99 €
Akcia -25% Schwalbe MAGIC MARY 26x2.35" Ultra Soft plášť, TLE, kevlar
51,99 €
-25%
MOC 80,99 €
savings Schwalbe Rapid Rob 26x2.25" plášť, drôt, biely pás
15,69 €
savings
MOC 24,99 €
-15% Schwalbe Nobby Nic 26x2.40" EVO ADDIX SpeedGrip Super Ground plášť, TLE, kevlar
62,99 €
-15%
MOC 73,99 €
savings Schwalbe SMART SAM 26x2.10" Performance Addix plášť, drôt
17,59 €
savings
MOC 31,99 €
savings Continental Race King II Performance 26x2.0" plášť, drôt
16,79 €
savings
MOC 25,99 €
-28% Maxxis Minion DHR II 26x2.40" WT EXO 3C MaxxTerra plášť, TR, kevlar
49,90 €
-28%
MOC 69,99 €
savings Schwalbe SMART SAM 26x2.25" Performance Addix plášť, drôt
17,59 €
savings
MOC 31,99 €
savings Schwalbe Smart Sam 26x2.1" Performace plášť, drôt, bronze
19,90 €
savings
MOC 28,99 €
-20% Schwalbe Billy Bonkers 26x2.10" K-Guard plášť, drôt, bronze
15,90 €
-20%
MOC 23,99 €
savings Schwalbe Tough Tom 26x2.25" Active K-Guard plášť, drôt
11,79 €
savings
MOC 24,99 €
Tvoje príspevky ma neskutočne bavia, s Bertou vždy a za každých podmienok..
https://dennikn.sk/3653073/singletrailov-je-uz-v-malych-karpatoch-tolko-ze-ludia-radsej-jazdia-nez-by-pomohli-na-brigade-vravi-muller-z-trailu-biely-kriz/
Ináč ma pobavila časť:
Aké traily by si odporučil na Slovensku mimo Bratislavy?
Nové traily sa teraz začali budovať na Pezinskej Babe, známe bikeparky sú napríklad v Kalnici, Malinnom Brde.
Toto sú už náročnejšie trasy, čo tak niečo jednoduchšie?
Na východe sú napríklad košické KE.CY, prešovský AM.EN, traily na Branisku, Oko Trails v Žiline, Hradská Hora v Liptovskom Hrádku, v Rožňave sú veľmi pekné Mine Trails.
Kvalitatívne aj náročnosťou by som Branisko staval ako jedny z naj v krajine a hlavne preto, že majú prírodný charakter, ktoré obľubujem. Ale tam treba veľa pedálovať. Pre vačšinu enduristov je to tam na 2 dni, alebo 1 veľmi dlhý deň.
Ináč sa zabudlo na síce ľahšie, ale peckové Cyklostopy Stará Ľubovňa!
Tento rok som bol aj Laskomerské pri BB, tie sú síce/vraj iba "XC úroveň", ale tak ich Laskormerský a Dlhý sú parádne jazdenie, fun faktor deluxe.
A práve v týchto rakúskych úsekoch, pri pohľade z niekoľkých vyššie položených miest, som sa rozhodol, že nepôjdem späť do BA len cez Záhorie. Nejako ma tie prímoravské úseky cyklotrás nelákali a jazdiť proti vetru takisto. Takže z Hohenau smer Vývrat. Tam som sa chcel len prehupnúť do Modry a popod kopce smer Pezinok. Ale lesné úseky boli také pekné, slniečko, žlté listy na stromoch, reku čo sa budem po nejakých asfaltkách plahočiť. A rovnako bol za aj terén, keďže je dlhodobo sucho, dážď posledných dní ničomu neublížil. Takže z Hubalovej klasicky smer Baba. A práve jeseň je v týchto častiach asi najkrajšia. Ak sa k nej pridajú výhľady z kopcov, tak je človek aj spokojný
Blato samozrejme bolo, ale len na pár úsekoch za Pernekom a potom klasicky na asfaltke pri kameňolome Prepadlé. Ináč fajn. Z Borinky po tme. A večer sa už aj celkom ochladilo.
Ak by som mal vypichnúť nejaké body, úseky, ktoré navštíviť, tak výhľad pod Čertovým kopcom vždy poteší. Ale aj taká „obyčajná“ asfaltka z Vývratu mala teraz svoje čaro. A takisto, jazdy popod alebo v ústrety MK a až potom do lesa, sú fajn.
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/ea51301459/ alebo ak by nešiel odkaz tak v mojich výjazdoch.
Info k udalosti:
Podľa dobových záznamov sa 6. augusta 1830 v lesoch pri Rohožníku odohrala tragická udalosť. Knieža Anton Karol Pálffy (1793 - 1879), dedičný prešporský župan, sa vybral na poľovačku spolu so svojím o štyri roky mladším bratom grófom Mikulášom. O tom, čo sa ďalej odohralo existujú dve verzie.
Podľa jednej verzie sa guľka z Antonovej pušky odrazila od skaly a nešťastnou náhodou zasiahla Mikuláša. Iné znenie hovorí o tom, že Mikuláš sa nachádzal v neďalekej húštine. „Keď Anton začul nejaký šuchot, v domnienke, že v kroví sa skrýva lovná zver, vystrelil. Až podľa hrôzostrašného výkriku pochopil, že zastrelil vlastného brata. Knieža si vzal toto nešťastie k srdcu, vzdal sa verejného života a od tejto chvíle viedol tichý, utiahnutý život.
Mikuláš Pálffy zomrel zrejme v ten istý deň. Pochovaný je na cintoríne v Plaveckom Podhradí. „Anton Karol Pálffy zomrel vo Viedni 24. novembra 1879 vo veku 86 rokov. O dva dni neskôr jeho telo previezli do Malaciek. O ďalšie dva dni ho pochovali do hrobky v Plaveckom Podhradí.
Zdroj: Martin Macejka, malackepohlady.sk
Nabuduce uz zas pojdem starou trasou cez VO, pokuta-nepokuta, v smere do Lozorna sa ten VO-usek aj tak da preletiet za 2 minuty.
(video je v nemcine)
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
A nie je moc zasypany listim? Som tam chcel ist vcera, ale vravim si ze to asi nebude odfukane, tak som jazdil TBK..
Jazdievam ho občas cestou domov. Nie som skákač, ale tie fúry tenkých lávok/skinnies sa snažím prejsť čo najviac. Ono všetci sme bajkeri, ale je to veeeeeľmi veľký záber, co je bajker. Vačšina mastí zváznice a ľahke traily. Už hocičo viac strmé alebo ťažšie, tak správy ako z hororu (napr. prvá časť Skaly), resp. to ľudia vôbec nechodia, lebo ich to nebaví alebo ani nechcú skúšať. Však každému ako chutí. Krivé jarky nuž, nie je to pre začiatočníkov, ale borcov, čo vedia lepšie jazdiť a majú skúsenosti. Napr. to na foto tak to neviem, či sa niekedy odvážim. Možno raz, je to viac o hlave
Super, že si ho vypátral, ale zároveň odstránil GPS súradnice z fotiek, aby ho nemohli vypátrať iní. ?