. moderné mobily majú na prevod platby odtlačok prsta , alebo štvormiestny kód . tak nás tu neťahaj za nos.
Ty si cely moderny mobil.
Jednak ako som pisal predtym, silna autorizacia (alebo ak chces dvojfaktorove overenie) je povinne len pri EU obchodnikoch.
Druhak, take overenie vie prebehnut aj inak ako odtlackom prsta, ci stvormiestnym kodom.
Napriklad to moze prist sms kod, moze na pozadi prebehnut biometricke overenie (nie odtlacok prsta, ani sken tvare, ale napriklad rozpoznanie rychlosti a sily pri pisani), tvoje zariadenie moze byt na zaklade device fingerprintu vyhodnotene ako trusted a x dalsich moznosti.
Tak som si našiel na nete info od svojej (jednej zo svojích🙂) banky - takže nie je to tak celkom záležitosť karty, banky, ako som predpokladal, ale obchodníci v EÚ musia používať 3D secure, preto to ide cez dvojfaktorové overenie. Mimo EÚ nemusia a banke je to v podstate jedno, ona rieši aby si tu platbu vedel uskutočniť a bezpečnosť až tak nerieši....
Myslel som to obrazne v tomto konkrétnom príklade.....že jej "nevadí" že nie je platba dvojfaktorovo overená.....
Jasné že viem, že banky riešia bezpečnosť
Nerozumiem uplne na co sa pytas, skus viac detailov.
Dalsia vec je, ze platby tusim do 30 EUR a kumulativne do 100 EUR od posledneho silneho overenia su povazovane za nizkorizikove a netreba ich overovat.
Rovnako tak je tam vynimka na pravidelne platby, ktore si Obchodnik strhava sam (Youtube, Netflix...), tie tiez dodatocne nepotvrdzujes.
to s tym overovanim nie je az taka pravda, platil som minule online tri tickety na topovanie na bazosi a banka mi poslala overenie a to nebolo ani 5eur
Ja nepisem, ze neoveruje, ale moze neoverovat. V tomto pripade by som sa skoro stavil, ze to vyhodnotili ako podozrive spravanie (vela transakcii pre jednoho obchodnika v kratkom case po sebe, hoci aj v malej vyske), a preto poslali dodatocne overenie. Zalezi od banky a toho, ako ma ktora nastavene pravidla. Prisnejsie ich moze mat vzdy.
teraz som zaskočeny v sobotu rano podvodnik spravil pohyby na účte menom aliexpress -33,94€ .. 22,59€ .. 11,24€ dnes mi vratila banka € lenze dnes uz boly pohyby 33,84€ 22,52€ 11,20€ a vratenych som mal 67,56€ lenze 2 prevody zo zmenenou platbou uz sa volali aliexpress a 1 prevod sa volal Marketplace
dnes mi prisla zasielka z aliexpressu ktoru som si neobjednal - samozrejme som to neprevzal / co nieje moje mne nepatri!/ 3 objenavky to boly -3ks sluchadiel bezdrotovych- zasielku dorucovala UPS od CAINIAO -cina , len som pozrel na zasielku obalka 15x15cm a nafuknuta bola ako keby tam nausnice dve boly
pozeral som dnes tie nakupy..predajca uz je bloknuty a nebol som podla hodnoteni sam!! je tam kopec ludi co mali podobny problem.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
no , to bola chyba , veľká chyba . zásielku si mal prevziať , preto , že už si za ňu zaplatil . sluchátka si mohol predať . finančná časť sa ti mohla vrátiť , s prepáčením , vráť sa nazad do školy a pýtaj si nazad peniaze , ktoré dali tvoji rodičia na štúdium .
Pozeram tracker v aliexprese, balik doruceny 5.2, doma nemam nic, pozriem telefon a 5.2 tam mam neprijaty hovor, ktory som nejak prehliadol.
To je normalne u nasich kurierov, ze ked sa nedovola, balik si necha? Netusim aka durucovatelska sluzba to bola, email z Express One, ktore zvyknu chodit pred dorucenim, neprisiel.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ty si cely moderny mobil.
Jednak ako som pisal predtym, silna autorizacia (alebo ak chces dvojfaktorove overenie) je povinne len pri EU obchodnikoch.
Druhak, take overenie vie prebehnut aj inak ako odtlackom prsta, ci stvormiestnym kodom.
Napriklad to moze prist sms kod, moze na pozadi prebehnut biometricke overenie (nie odtlacok prsta, ani sken tvare, ale napriklad rozpoznanie rychlosti a sily pri pisani), tvoje zariadenie moze byt na zaklade device fingerprintu vyhodnotene ako trusted a x dalsich moznosti.
A teda flyte dobre skrátene zhrnul, https://www.mtbiker.sk/forum/post1989890.html#p1989890
Jasné že viem, že banky riešia bezpečnosť
Dalsia vec je, ze platby tusim do 30 EUR a kumulativne do 100 EUR od posledneho silneho overenia su povazovane za nizkorizikove a netreba ich overovat.
Rovnako tak je tam vynimka na pravidelne platby, ktore si Obchodnik strhava sam (Youtube, Netflix...), tie tiez dodatocne nepotvrdzujes.
To ine meno obchodníka je tiež ok, bežné, časté. Aliexpress je len 'trhovisko' marketplace, sprostredkovateľ.
pozeral som dnes tie nakupy..predajca uz je bloknuty a nebol som podla hodnoteni sam!! je tam kopec ludi co mali podobny problem.
To je normalne u nasich kurierov, ze ked sa nedovola, balik si necha? Netusim aka durucovatelska sluzba to bola, email z Express One, ktore zvyknu chodit pred dorucenim, neprisiel.
Dik za info. Dostanes predtym aj email?