Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
16:44 expolodovalo nebo. pripomina mi to zeleny zablesk v piratoch z Karibiku.
Citujem: Zelený záblesk sa prejavuje pri západe Slnka. Presne v momente, kedy ohnivá guľa zapadne za horizont, na krátku chvíľu z nej akoby vyšľahne tajuplné zelené svetlo. Celý jav možno zachytiť vo viacerých jeho podobách - či už uvidíme zelenú "explóziu", alebo zelenú slnečnú guľu.
16:44 expolodovalo nebo. pripomina mi to zeleny zablesk v piratoch z Karibiku.
Citujem: Zelený záblesk sa prejavuje pri západe Slnka. Presne v momente, kedy ohnivá guľa zapadne za horizont, na krátku chvíľu z nej akoby vyšľahne tajuplné zelené svetlo. Celý jav možno zachytiť vo viacerých jeho podobách - či už uvidíme zelenú "explóziu", alebo zelenú slnečnú guľu.
Skrotim vase romanticke predstavy Ten "zablesk" je sposobeny len prepnutim kamery na nocny rezim, ergo na vyssiu citlivost.. stava sa to pomerne bezne.. prvych par snimok po prepnuti je potom preexponovanych
Podmienky na jazdenie sa v lese menia zo dňa na deň. Samozrejme k lepšiemu. Sneh to ešte úplne nevzdal, zostal len v najvyšších polohách, ale pri vhodne zvolenej trase s ním nebol žiadny problém a ani ho nebolo vidieť. Blato sem-tam bolo, nič hrozné, ale na to mám druhý bicykel, neriešim
Začiatok klasicky v Rohožníku, ktorý má vhodnú pozíciu na "obslúženie" strednej časti MK. Tretina výjazdu po Záhorí, zvyšok MK.
Inverzia sa držala len na trnavskej strane, takže som si užíval slniečko celý deň. Výjazd bol zaujímavý tým, že sa na ňom menila teplota niekoľkokrát. Prvé kilometre tesne nad nulou, potom do 10°C, v lese akurát, doliny chladnejšie.
Detonácie vo VO Záhorie boli pomerne slušné, minulý týždeň bolo počuť aj stíhačky. Atmosféra ako pri Bachmute... A na Brezinkách zhromaždenie miestnych polovníkov, ktorých kanonádu bolo neskôr počuť široko-ďaleko.
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/c67d301694/
Dnes sa konecne podarilo vyrazit skor. Hranica inverzie bola nad Racou cca na urovni Okrajovky, potom sa uz dalo jazdit s rozopnutou bundou. Na paradu .
Este keby sme tu mali rozhladnu s vyhladom na vychodnu stranu Karpat.
Dzuch-Ban presne to som mal aj ja na mysli user_id neviem ci som bol na Malej bani skor alebo neskor, hranica hmly bola priamo tam.
dnesna dovolenka bola vyuzita na 100% - paradne pocasie, pekne fotky, blata primerane a snehu malo. Jedine miesto kam nedoporucujem ist je zlta konska cesta co ide zo Slnecneho udolia cez Kolarske, Senkarku a pokracuje k serpentinam pod Somarom - hlboke kolaje blata, v mieste kde pretina asfaltku na 3KK som to vzdal.
juliusv
Tazko povedat. Tie oblaky sa vedia celkom rychlo zdvihnut. Tu je napr. dolina potoka Javornik. Behom 12 min sa vysvihla hranica inverzie o niekolko desiatok metrov vyssie az som sa radsej posunul povyse svahu.
Rok nám pomaly končí, ale sezóna stále pokračuje. Malé Karpaty sú celoročne jazditeľné a to je na nich to pekné. Síce malé, ale naše
Dnes bez ambícii presunu niekam severnejšie, takže výjazd priamo z BA. Jediným tipom, čo som chcel navštíviť, bola lesná cesta z Perneku na Babu. Tento rok ju "Pernecké oné" vyznačili ako cyklotrasu a pridali kvalitné informácie o miestnych zaujímavostiach. Oplatí sa navštíviť a prečítať si náučné tabule. A teda, prečo sem? Tento rok som danú cestu nešiel, len preto. Z Perneka na Babu je zaujímavejšia modrá značka, je to rýchlejšie a hlavne pekné stúpanie.
Zvyšok trasy podľa stavu terénu. Južné svahy Čmeľku už zďaleka svietili na hnedo, takže ďalší smer bol jasný. Celé prekvapivo šlapateľné, až na pár metrov rovinky, priamo pod miestnou "vojenskou základňou". Len tam bol sneh. Ďalej som pozrel aj Javorinu, takisto šlapateľná, tam to bolo skoro úplne bez snehu. Len začiatok blatový a stúpanie dalo zabrať.
Inverzia pekná, Schneeberg ako na dlani, posledné dni a týždne viditeľný skoro pravidelne.
Celkovo príjemný výjazd. A práve ten kontrast zvyškov snehu, bojujúcich o svoje posledné dni a tlačiacej sa jari je veľmi zaujímavý. Les má teraz také čaro, ako nikdy počas roka.
Nižšie fotky ilustrujúce zjazdnosť terénu.
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/7dd2301696/
Ráno bola v PK poľadovica, vyrážal som až o 11hod za slabého dažďa.Na 3KK po asfaltke, okrem 2-3miest je úplne bez snehu. Ďalej po červenej smer Baba, terén tvrdý, pár zmrznutých častí, za Strateným kútom smer trail KH je ťažba, takže dostať sa na trail je brodenie sa v 15cm blate👎, trail je v dobrom stave, síce zapadaný konármi, a jedným zlomeným stromom, ale dá sa bezpečne prejsť. Najhoršia je časť za KH na červenej, kde jazdia na bežkách to je čistý ľad. Radšej som odbočil na náučnú cyklocestu Pernek-PK, kde bolo prekvapivo asi najviac snehu, a okolo zamrznutého Pezinského tajchu dolu...😎...teplota príjemných 🌡5-8°C
Dnes na Babu a späť, terén prekvapivo dobrý po včerajšom lejaku, ale aprílové počasie, bolo slnko, pršalo, výchrica, výchrica s dažďom, výchrica so snehom, krúpy, snežilo....😂
ja som tiez dnes isiel na babu, sneh uz treba hladat. Jurske jazero je zas plne vody, za Konskymi hlavami tak fucalo ze som mal co robit aby ma nesfuklo z cesty. A k tomu tie drobne gulky snehu/ladu do tvare. Inak ale len blato, voda a listy - obcas nebezpecnejsia kombinacia ako sneh alebo lad.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Skrotim vase romanticke predstavy
pre tych mladsich (staci prvych 40 s)
https://www.youtube.com/watch?v=jOrAn85gIMw
Začiatok klasicky v Rohožníku, ktorý má vhodnú pozíciu na "obslúženie" strednej časti MK. Tretina výjazdu po Záhorí, zvyšok MK.
Inverzia sa držala len na trnavskej strane, takže som si užíval slniečko celý deň. Výjazd bol zaujímavý tým, že sa na ňom menila teplota niekoľkokrát. Prvé kilometre tesne nad nulou, potom do 10°C, v lese akurát, doliny chladnejšie.
Detonácie vo VO Záhorie boli pomerne slušné, minulý týždeň bolo počuť aj stíhačky. Atmosféra ako pri Bachmute... A na Brezinkách zhromaždenie miestnych polovníkov, ktorých kanonádu bolo neskôr počuť široko-ďaleko.
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/c67d301694/
Este keby sme tu mali rozhladnu s vyhladom na vychodnu stranu Karpat.
user_id neviem ci som bol na Malej bani skor alebo neskor, hranica hmly bola priamo tam.
dnesna dovolenka bola vyuzita na 100% - paradne pocasie, pekne fotky, blata primerane a snehu malo. Jedine miesto kam nedoporucujem ist je zlta konska cesta co ide zo Slnecneho udolia cez Kolarske, Senkarku a pokracuje k serpentinam pod Somarom - hlboke kolaje blata, v mieste kde pretina asfaltku na 3KK som to vzdal.
Tazko povedat. Tie oblaky sa vedia celkom rychlo zdvihnut. Tu je napr. dolina potoka Javornik. Behom 12 min sa vysvihla hranica inverzie o niekolko desiatok metrov vyssie az som sa radsej posunul povyse svahu.
Dnes bez ambícii presunu niekam severnejšie, takže výjazd priamo z BA. Jediným tipom, čo som chcel navštíviť, bola lesná cesta z Perneku na Babu. Tento rok ju "Pernecké oné" vyznačili ako cyklotrasu a pridali kvalitné informácie o miestnych zaujímavostiach. Oplatí sa navštíviť a prečítať si náučné tabule. A teda, prečo sem? Tento rok som danú cestu nešiel, len preto. Z Perneka na Babu je zaujímavejšia modrá značka, je to rýchlejšie a hlavne pekné stúpanie.
Zvyšok trasy podľa stavu terénu. Južné svahy Čmeľku už zďaleka svietili na hnedo, takže ďalší smer bol jasný. Celé prekvapivo šlapateľné, až na pár metrov rovinky, priamo pod miestnou "vojenskou základňou". Len tam bol sneh. Ďalej som pozrel aj Javorinu, takisto šlapateľná, tam to bolo skoro úplne bez snehu. Len začiatok blatový a stúpanie dalo zabrať.
Inverzia pekná, Schneeberg ako na dlani, posledné dni a týždne viditeľný skoro pravidelne.
Celkovo príjemný výjazd. A práve ten kontrast zvyškov snehu, bojujúcich o svoje posledné dni a tlačiacej sa jari
Nižšie fotky ilustrujúce zjazdnosť terénu.
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/7dd2301696/