vladino95 napísal:
och,ta mlada generacia Russakov,za Volodimira zomru s radostou

https://x.com/wartranslated/status/1737086041582903566?s=20


nič na tom odkaze neni, asi je to blbost že sú ochotní zomriet s radostou
20.12.2023 - 20:50:00
00
triki napísal:


Tak neviem ako by si si to predstavoval ale kedze USA nieje RU tak o tom nemoze rozhodnut iba prezident. Kedze dolnu komoru ovldaju republikani a blokuju pomoc pre UA tazko s tym chalan nieco spravi :)
20.12.2023 - 20:54:54
08
triki: za blokovanie pomoci republikanmi mozu demokrati

double: za to, ze dezolati volili Fica, mozu liberali
20.12.2023 - 21:39:15
016
nuž bordel na južnej hranici znášajú práve rep.guvernéri tak sa nečuduj,že to podmieňujú sprísnením migračnej politiky.proste obchod.A to,že je biden slabý sa ani nebavme.
20.12.2023 - 22:42:12
00
Hosť napísal:
nič na tom odkaze neni, asi je to blbost že sú ochotní zomriet s radostou

ivan.citlivy obsah,treba rozkliknut,ide aj na mobile ak na pc
20.12.2023 - 22:52:07
00
triki napísal:
nuž bordel na južnej hranici znášajú práve rep.guvernéri

A na to si akou geo-matematikou prišiel? California, New Mexico a Arizona majú demokratov guvernérov, jedine Abbott z Texasu je republikán.
21.12.2023 - 02:57:06
07
flegko
Napadnutie statu vojensky ma len malokedy podobu plnohodnotnej vojny ako teraz zuri na Ukrajine. Rovnako rozhodovanie sa neriadi prisne ekonomicky, ale emocionalne, konflikty sa nezacinaju len preto, ze mi to sedi na papieri, ale aj preto, ze proste chcem niekomu spravit zle a nehladim na nasledky. Hybridna vojna, lokalne konflikty to su veci, ktore Rusi robia odjakziva. Jasne som napisal, ze do plnohodnotneho konfliktu sa Moskva nepusti a na "Berlin" nepojde. Napriek tomu, mam pocit, ze Ty stale tocis tym smerom. Neviem, ci mas predstavu, ze ked niekde v Lotyssku na hraniciach ruske drony znicia tovaren, ci ponorky presekaju kable tak vsetky krajiny NATO sa budu predbiehat, kto posle viac vojakov na Moskvu. Ved teraz ani ziaden clen NATO nedal UA povolenie pouzit ich zbrane na uzemi Ruska, Iran taky problem vobec nemal, ich drony si svistia kade tade. Lokalny konflikt s clenom NATO a testovanie sudrznosti NATO je absolutne logicky nasledujuci krok v Ruskej hybridnej vojne. Na uteceneckych krizach a lokalnych konfliktoch po celom svete uz pracuju davno. Jadrove zbrane bez problemov zarucia, ze takyto konflikt nebude eskalovat daleko od hranic a preto Putinovi osobne nic nehrozi a nakladnost vysoka nebude. S uvolnenim sakcii v pripade priblizenia k NATO ratan nemoze, tj je jedno, ci zautoci, alebo nie.

Akurat tento tyzdne prijal Americky kongres velkou vacsiou velmi dolezity zakon, ktory znemoznuje prezidentovi vystupit z NATO bez suhlasu senatu. Preco myslis, ze ten zakon prijali? Vo Washingtone uz aj vrabce cvirikali, ze ak sa v nasledujucom volebnom obdobi dostane k moci Trump, tak sa pokusi z NATO vystupit. Aka je moznost, ze ked bude Trump pri moci ,tak USA do toho hodia vidle? Pripadne bude vo vladnej krize, uz teraz maju problem prijimat akekolvek zakony oktretoho za NATO. Tam kde Ty vidis utopisticke scenare, ja vidim velmi realne veci, ktore su uz davno v pohybe a myslim, si ze ich mam podporene celkom dobrymi informaciami. O 2-3 roky bude svet hodne odlisny a na stole su vsetky scenare. Aka bude odozva NATO bez USA?

Ak Kim vyda prikaz na napadnutie suseda podpise si rozsudok smrti, pretoze okrem suda postve proti sebe Japonsko a USA a do par tyzdnov/mesiacov sa ten stat ekonomicky zruti...na rozdiel od RU vsetky suroviny dovaza, vyvoz je nulovy a ani tie potraviny si nevedia sami dopestovat v dostatocnom mnozstve.


Zase Ti uplne unika pointa o ktorej hovorim. Ja som si dobre vedomy v akej prdeli Severna Korea, ved som aj zdoraznil, ze nema nic. A prave preto som ten priklad pouzil. Hovorim o tom, ze aj stat ktory je na tom podstatne horsie ekonomicky nez Rusko beru Juzna Korea a aj USA vazne a nedovolia si uvazovat stylom "nas nenapadnu, lebo nemaju peniaze" . Prave naopak, maju perfektnu armadu a velmi prisne strazene hranica. Obava z napadnutia u nich je cely cas a aktivne robia vsetko preto, aby k tomu nedoslo.

A tu chcem zdoraznit dalsiu chybu, zamienas vyhru a napadnutie. Nikde som nikdy nepovadal ,ze NK alebo Rusko moze vyhrat. Ale ze mozu napadnut. Cielom nie je dobyt dalsie uzemie, cielom je destabilizacia protivnika. Nie je to tak davno, co Kim lietal s dronmi ponad Soul. A to nema ziadne jadrove zbrane. Kde presne je ta ciara, kedy Japonsko USA a Juzna Korea zautocia a znicia Kima? Ked zhodi 2-3 granaty? Lebo to uz napadnutie je. Znicia vtedy Kima. Samozrejme ze nie. Proste tak to nefunguje, ze nemam peniaze tak nikoho nenapadnem. Obcas to funguje presne naopak, napadnem, lebo nemam peniaze.

A to sa este nejdem pustat, do toho, o pre RUsov znamena bojovat s NATO. :-)

To je tak zhruba vsetko, co som chcel povedat , dam si teraz na cas pokoj. :-)
21.12.2023 - 07:52:23
05
vladino95, ani mne ten odkaz nejde, vidím “Táto stránka neexistuje. Skúste vyhľadať niečo iné.”.
Ale nie som prihlásený.
21.12.2023 - 08:00:25
00
🔓

https://dennikn.sk/3740022/ukrajinci-si-pred-jeho-truhlou-poklakli-ako-usmiaty-kapitan-zo-sri-lanky-dotiahol-kamaratov-aby-bojovali-proti-rusom/?cst=e43400091b6ce6bd8fd79b20c9a631033ba292b00a9acdad54973ea9baeeefad
21.12.2023 - 12:18:30
20
milujem,ked sa niekto,kto ani nevie,ako funguje konkretna politika,zdravotnictvo apod v usa,melie o politike ineho prezidenta :D :D :D
21.12.2023 - 18:01:15
00
yojo napísal:
flegko
Napadnutie statu vojensky ma len malokedy podobu plnohodnotnej vojny ako teraz zuri na Ukrajine. Rovnako rozhodovanie sa neriadi prisne ekonomicky, ale emocionalne, konflikty sa nezacinaju len preto, ze mi to sedi na papieri, ale aj preto, ze proste chcem niekomu spravit zle a nehladim na nasledky. Hybridna vojna, lokalne konflikty to su veci, ktore Rusi robia odjakziva. Jasne som napisal, ze do plnohodnotneho konfliktu sa Moskva nepusti a na "Berlin" nepojde. Napriek tomu, mam pocit, ze Ty stale tocis tym smerom. Neviem, ci mas predstavu, ze ked niekde v Lotyssku na hraniciach ruske drony znicia tovaren, ci ponorky presekaju kable tak vsetky krajiny NATO sa budu predbiehat, kto posle viac vojakov na Moskvu. Ved teraz ani ziaden clen NATO nedal UA povolenie pouzit ich zbrane na uzemi Ruska,


Zase Ti uplne unika pointa o ktorej hovorim. Ja som si dobre vedomy v akej prdeli Severna Korea, ved som aj zdoraznil, ze nema nic. A prave preto som ten priklad pouzil. Hovorim o tom, ze aj stat ktory je na tom podstatne horsie ekonomicky nez Rusko beru Juzna Korea a aj USA vazne a nedovolia si uvazovat stylom "nas nenapadnu, lebo nemaju peniaze" . Prave naopak, maju perfektnu armadu a velmi prisne strazene hranica. Obava z napadnutia u nich je cely cas a aktivne robia vsetko preto, aby k tomu nedoslo.

Skus byt menej sebestredny, menej domyslavy a mozno sa k niecomu dopracujeme.
Ja, ked pisem, ze podla mna RU nema na to zautocit na akykolvek dalsi stat nanerazam na teba, ale vyhlasenia roznych politikov (vratane nasich), ci analytikov o tom, kto bude dalsi po UA, kto by mohol byt napadnuty, preco nemozeme zbrojit UA, pretoze sa musime vediet branit proti RU aj sami a pod....ja tvrdim, ze kludne poslime vsetko co mame na UA, pretoze RU nema na to napadnut dalsi stat. Fyzicky na to nema.
Maximalne tak retoricky a v TV, ale dalsiu invaziu uz dlhe roky nezvladne.
A NK sa USA, ci ostatni boja len preto, ze je schopna vystrelit raketu (pravdepodobne s jadrovou nalozou) na USA, ktora tam doleti a ze je ista sanca, ze ju nezostrelia skor ako dopadne, prespektive vybuchne nad uzemim USA.
Urcite sa nikto (ani juzny sused) neboja ich mnohomilionovej pozemnej armady, ktoru si ty neviem preco oznacil za perfektnu, pretoze s klasickym vojskom, delostrelectvom, ci mechanizovanym vojskom si hravo poradia.
Ako ukazal vojna na UA, aj ked mas drtivu prevahu vojnu rozhoduju dnes drony, presna municia, letecka nadvlada, navadzane strely, info zo satelitov....presne veci, ktore NK nema a nikdy mat nebude.
A Kimovi napomoze ani milion vojakov so samopalmi..
21.12.2023 - 20:50:37
00
pripravujme sa nato,že má schopnosti otvoriť druhý front.ludí na to majú dosť a trest ich za to nestihne žiadny.
21.12.2023 - 23:30:16
00
Front v Izraeli sa neráta?
22.12.2023 - 07:12:51
00
Flegko uz dost prosim ta. Pozri sa na mapu, odmeraj si ako daleko od severokorejskej hranice je hlavne mesto soul, vygoogli si to, vygoogli si dostrel kimovho hlavnoveho delostrelectva a raketometov, vygoogli si ako hlboko v skalach su zakopani a potom uz presran, lebo si mudry jak radio Jerevan a niekedy sa to fakt neda citat.
Sever hrozil juhu vyse 60 rokov iba konvencnou armadou a stacilo to na to, aby juh drzal v sachu/drzal status quo. Az posledne roky k tomu pridal aj balisticke rakety (te viac seru japoncov) a atomove zbrane. Keby porazit sever bolo take lahke ako tu splietas, uz davno ziaden neexistuje. A to ani jeden z nas do rovnice nedosadil ich susedov a spojencov, rusa a cinu.
22.12.2023 - 11:32:38
00
https://www.sme.sk/minuta/23260395/ruski-vojaci-zastrelili-chlapca-v-okupovanej-casti-chersonskej-oblasti
22.12.2023 - 14:54:21
00
keyboard_arrow_up