Ahojte.
Menili mi reťaz pred 2 dňami a teraz som zistila, že to nie je namontované správne. Bude sa to roztrhnuť? Čo môžem robiť takto doma? Náradie na reťaz nemám.
Ďakujem
Vráť to do servisu, nach to spravia poriadne, ak som si správne pochopil ze to robil niekto kto si nechal zaplatiť ... a ak to bol nejaký kamoš dobrák tak mu to tiež vráť na prepracovanie ;-]
Díky. Áno, to spravili v servise....Z vnútornej strany sa nedá vidieť problém, to takto z vonkajšej strany. Je to reťaz shimano Hg54, 10speed, takže k tomu rýchlospojka od shimano neexistuje... Tak doma s tým určite nič nevieme spraviť? Nitovač nemám. Som taká nahnevaná...
Na 10speed shimano reťaze sa zvykne používať SRAM spojka....nitovač potrebuješ tak či tak, aj keď raz, keď som prechádzal na rychlospojku, tak som odnitoval aj bez....
na 10sp výborne funguje 9sp spojka, ešte ich mám zo päť, z čias, keď stáli 70centov reťaz sa dá roznitovať aj kameňom a klincom (vytiahnutým z nejakej chaty), už som kladivom aj znitoval, ale tá spojka bude istejšia
Fajn rychlospojky su aj YBN-Yaban takže stačí zvolit spojku na správny počet prevodov a hotovo. Odporúčam mať v kapsičke každému a určite každému pravidelnému bajkerovi. Ale v servise to takto určite nemali urobiť.
Už som nejaký te piatok reťaz nenitoval, ale nemal ten nit rovný vrch - bez tej dierky v strede? Tak som voľakedy spoznával ktorý článok bol nitovaný.
A to by znamenalo chybu reťaze a nie servisu
3 dní som už na tom zazdila, len včera som si chybu všimla, počas jazdy mi reťaz začala skákať randomne l, a potom keď som doma čistila reťaz, vtedy som to uvidela...
Tie tri dni ten nit asi trochu na kusku drzal. Potom vyskocil, ten clanok sa natiahol a zacalo ti to skakat. Teraz sa ti to moze rozpadnut kedykolvek. Ak to bude v zabere tak si este mozes aj ublizit. Urcite na tom nejazdi a daj to opravit. Bolo to zle znitovane.
Este nieco, ten nit nie je ten "spajaci". Trn byva cierny. Tento bol nitovany u vyrobcu. Toto moze byt vadna retaz od vyroby. Alebo zlomena pri radeni.
Este nieco, ten nit nie je ten "spajaci". Trn byva cierny. Tento bol nitovany u vyrobcu. Toto moze byt vadna retaz od vyroby. Alebo zlomena pri radeni.
Reťaz som objednala od mtbiker. Ja žijem v malom meste, tu, v servise takéto komponenty ani nepredávajú, iba pre na lacné, jednoduché bicykle. Opýtala som sa ich najprv, či takúto reťaz vedia namontovať. Hovorili, že hociaký vedia... Určite k tomu nemajú ani nit, ani rýchlospojku. ?
lunki
.....hladaj na reťazi spájací nit.....poznáš ho podla toho že nemá do stredu vyhlbenú jamku ako ostatné nity....podla toho budeš vedieť či človek použil na spojenie reťaze nit ktorý je na to určený,alebo použil ten ktorý vynitoval.
lunki
.....hladaj na reťazi spájací nit.....poznáš ho podla toho že nemá do stredu vyhlbenú jamku ako ostatné nity....podla toho budeš vedieť či človek použil na spojenie reťaze nit ktorý je na to určený,alebo použil ten ktorý vynitoval.
Možná už pochopíš moju paranoja,keď aj žene som do kapsičky strčil náhradnú retaz a kliešte na spojky.A samozrejme včetne školenia,kde pri záverečnej skúške si ju dva krát musela sama zhodiť a nahodiť. ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A to by znamenalo chybu reťaze a nie servisu
Reťaz som objednala od mtbiker. Ja žijem v malom meste, tu, v servise takéto komponenty ani nepredávajú, iba pre na lacné, jednoduché bicykle. Opýtala som sa ich najprv, či takúto reťaz vedia namontovať. Hovorili, že hociaký vedia... Určite k tomu nemajú ani nit, ani rýchlospojku. ?
Taký na tom nie je určite. ??
Tak keď tam nie je, tak "servisáka" treba tou reťazou párkrát pretiahnuť po chrbte.....