Doteraz sme preberali vojnu pomiešanú s debatami o Ficovi, Matovičovi a spol., ale snáď sa táto téma ujme a ďalšie príspevky súvisiace s inváziou Ruska na Ukrajinu už budeme preberať tu, možno pomôžu aj moderátori a budú to presúvať sem. Keďže začala predvolebná kampaň na naše septembrové voľby, tieto dve témy by si zaslúžili žiť oddeleným životom.
Veď aj BBC Planet sa už venuje predátorom v tomto biotope:
Návod je jednoduchý. Ale chýba tu odvaha to poriesiť. Ako to spraviť majú v rukách EU,NATO....ale cár by sa urazil a nahneval...tak radšej nič nepodnikajme...
...netreba žiaden návod,tak ako Reagan zničil ríšu zla ako nazval sovietsky zväz ktorý bol vtedy ďaleko väčší a silnejší...je nás viac,sme technologická *****me všetko vo vlastných rukách ako rusa definitívne upratať za ural a tam nech si hnije.Len nedá sa nepriatel poraziť čiastočne,len tak trochu,aby ho to moc nebolelo.Politici na západe sa boja čo sa stane ak sa rusko rozpadne...nestane sa nič akurát konečne sa dožijeme pokoja.Rusko je len lacná benzínka s jadrovými zbraňami,takže strach nie je na mieste.
Kristina si myslis,ze je to take jednoduche znicit os zla? Zjavne asi nie,tak daj sem navod,ako to spravit,sa dobre zasmejeme
Keby som mala návod tak tu nestrácam čas "teoretickým tliachaním" čo by mali odborníci robiť. Vyjazdila som na diskusnom fóre môj laický názor, že IMHO nie je z môjho pohľadu efektívne donekonečna žiť v očakávaní a strese, kedy zase súdruhovia z mordoru beztrestne zaútočia z teplúčka svojho domova.
Takže ťa sklamem. Ak sa chceš pobaviť pusť si večer Kandráčovcov. Na jednoduchú zábavu by to malo stačiť.
Dovolím si teda ešte jednu laickú úvahu. Nemyslela som to tak, že Mordor sa musí zničiť násilnou agresiou (hoci tomu ruZZko najlepšie rozumie). Môže ísť o koalíciu a dohodu medzi najvplyvnejšími svetovými hráčmi (Európa, USA + Čína, prípadne India), ktorí ekonomickou silou zatlačia na ríšu zla. Dnes je ekonomika najsilnejšou zbraňou. Veľkým problémom je však aj sila ruSSkých trollích fariem a šírenie záujmovej propagandy.
Ale ved to sa deje, sankcie su zbranou Zapadu. Tohtorocny prepad ziskov z ropy a plynu o 40% rozpocet zaboli. Tento tyzden som cital, ze russ chce sprivatizovat Sberbank. Ide o zlate vajce, stat ma 51%, posledny rok s rekordnym ziskom (maju aj turecku Deniz bank v portfoliu). No ked je rozpocet v srackach, ani dividendy uz nestacia, idu to predat. To o niecom vypoveda. Btw. som zvedavy, kto bude kupujuci...
ekonomický tlak je nedostatočný.prečo neboli hneď všetky ich banky vyradené zo swiftu?...prečo sa obchod s drahými kovmi zakázal až teraz?prečo je stále vela záp. firiem v rusku?Nie je ochota na rusov pritlačiť.Nie je záujem ukr.poslať adekvátne zbrane....presne na toto rusi od začiatku hrajú.na vymyslenú únavu z ničoho.za dva roky nevieme rozbehnúť adekvátnu výrobu....
btw:turci perú vo svojich bankách milardy hamasu a nič...dávno ich mali vyebať z nato.
je to len strach západných štátov,čo by nastalo,ak sa rozpadne Ruzká federácia-nikto netuší,kto by sa dostal k moci-a samozrejme k odpalovacím kódom atómoviek ...
to by mohol byť megaprúser-preto im dávajú len tolko munície,aby Ruzáci nezničili Ukrajinu,ale ani tak vela,aby neboli zničený oni
ja sa neviem rozhodnut medzi dvoma teoriami, preco zapad nepomaha viac. A mozno je to kobinacia oboch.
1.) ludia zo zapadu nepovazuju tuto vojnu za svoju. Su ochotni pomahat, ale len do takej miery, aby to neovplyvnilo ich komfortny zivot. Velka cast z nich ani nevie/nevedela, ze Ukrajina existuje, alebo kde lezi. Je to proste daleko, a netyka sa ich to. Kratkozrake, ale tak to asi je. Zapad pomaha len tolko, aby to neovplyvnilo zivot ludi, lebo ti by potom mohli volit dezolatske strany, ako u nas Smer. A to by bola este vacsia katastrofa. Ved to sami najlepsie vidime.
2.) zapad potrebuje znicit rusko na dlhu dobu. Ak by Ukrajina rychlo vyhrala, rusov to nevycerpa po ekonomickej aj ludskej stranke ako dlha opotrebovavacia vojna. Dokazali by sa za par rokov dat znova dokopy a zautocit ovela horsie. Ak budu zdecimovani na 10-20-30 rokov, budeme mat od nich na tuto dobu pokoj. Tato strategia samozrejme vycerpava aj Ukrajinu, ale aspon z tej ekonomickej stranky dokaze zapad Ukrajinu postavit opat na nohy. V rusku nevidim nikoho, kto by mohol nahradit putina a chcel mier. Ktokolvek po nom pride, bude chciet vo vojne pokracovat a mozno ju este eskalovat. Preto musi zapad zabezpecit, aby nemal cim.
Za mna, bez akychkolvek mojich odbornych znalosti, by sa mala Ukrajina zabarikadovat na sucasnych poziciach a zlepsit za pomoci zapadu protivzdusnu obranu. Nechat rusov utocit a pri dobre postavenej obrane ich vycerpavat za cenu malych strat na vlastnej strane.
všetky zbrane ktoré dodáva usa prejdu komplet cez ich domácu ekonomiku ,vlastné zbrojovky ktoré dostávajú dané objednávky takže na tom krásne zarábajú.a týka sa to všetkých štátov.peniaze sú,kapacity chýbajú.za dva roky nič.Ak sa rusko rozpadne tak si ho rozparcelujú warlordi.klúče od zhn sú vždy v moskve u kgb.putina len nahradí iný šmejd.zbrane sú vám k ničomu keď nemáte kódy.
Takze ak dokazem vystrelit 40 rocnym delom na hlavne mesto vyhram vojnu?
Nie som mudry pouzivam len logiku a pravdepodnost.
Asi ti uslo, ze juzny sused sa stal posledne roky medzinarodnou zbrojarskou velmocou, ktora nielenze dokaze uspokojit svoje domace potreby, ale dokaze vo velkom exportovat. .
Nevyhras vojnu, iba donutis ekonomickeho tigra evakuovat 10milionove hlavne mesto, sposobis mu tym obrovske ekonomicke skody a zatiahnes ho do jatiek, ktore nechce.
Dovolím si teda ešte jednu laickú úvahu. Nemyslela som to tak, že Mordor sa musí zničiť násilnou agresiou (hoci tomu ruZZko najlepšie rozumie). Môže ísť o koalíciu a dohodu medzi najvplyvnejšími svetovými hráčmi (Európa, USA + Čína, prípadne India), ktorí ekonomickou silou zatlačia na ríšu zla. Dnes je ekonomika najsilnejšou zbraňou. Veľkým problémom je však aj sila ruSSkých trollích fariem a šírenie záujmovej propagandy.
Presne tak. Najväčšími "kazišukmi" lepšej a rýchlejšej účinnosti sankcii su najmä India a Čína. Erdogan tiež nie je bez viny. Orbán tiež túži na tom zarobiť ale zbiera len omrvinky. Všetci títo preferuju vlastne zisky pred nenapomahanim bezprecendentnemu zlu. Raz sa im to ale môže vypomstiť.
BTW: Moskvu čakajú "horúce" chvíľky. Predpoveď počasia na dlhšie obdobie už od najbližšich dní sľubuje -30°C a predpokladám že UA velenie si nenechá ujsť príležitosť pokúsiť sa nakŕmiť ruZZko ich vlastnou medicínou. A to všetko na pravoslávne Vianoce. Joj to bude v Kremli radosti!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Keby som mala návod tak tu nestrácam čas "teoretickým tliachaním" čo by mali odborníci robiť. Vyjazdila som na diskusnom fóre môj laický názor, že IMHO nie je z môjho pohľadu efektívne donekonečna žiť v očakávaní a strese, kedy zase súdruhovia z mordoru beztrestne zaútočia z teplúčka svojho domova.
Takže ťa sklamem. Ak sa chceš pobaviť pusť si večer Kandráčovcov. Na jednoduchú zábavu by to malo stačiť.
btw:turci perú vo svojich bankách milardy hamasu a nič...dávno ich mali vyebať z nato.
chces by sucastou zapadu? tak nieco pre to urob
to by mohol byť megaprúser-preto im dávajú len tolko munície,aby Ruzáci nezničili Ukrajinu,ale ani tak vela,aby neboli zničený oni
1.) ludia zo zapadu nepovazuju tuto vojnu za svoju. Su ochotni pomahat, ale len do takej miery, aby to neovplyvnilo ich komfortny zivot. Velka cast z nich ani nevie/nevedela, ze Ukrajina existuje, alebo kde lezi. Je to proste daleko, a netyka sa ich to. Kratkozrake, ale tak to asi je. Zapad pomaha len tolko, aby to neovplyvnilo zivot ludi, lebo ti by potom mohli volit dezolatske strany, ako u nas Smer. A to by bola este vacsia katastrofa. Ved to sami najlepsie vidime.
2.) zapad potrebuje znicit rusko na dlhu dobu. Ak by Ukrajina rychlo vyhrala, rusov to nevycerpa po ekonomickej aj ludskej stranke ako dlha opotrebovavacia vojna. Dokazali by sa za par rokov dat znova dokopy a zautocit ovela horsie. Ak budu zdecimovani na 10-20-30 rokov, budeme mat od nich na tuto dobu pokoj. Tato strategia samozrejme vycerpava aj Ukrajinu, ale aspon z tej ekonomickej stranky dokaze zapad Ukrajinu postavit opat na nohy. V rusku nevidim nikoho, kto by mohol nahradit putina a chcel mier. Ktokolvek po nom pride, bude chciet vo vojne pokracovat a mozno ju este eskalovat. Preto musi zapad zabezpecit, aby nemal cim.
Za mna, bez akychkolvek mojich odbornych znalosti, by sa mala Ukrajina zabarikadovat na sucasnych poziciach a zlepsit za pomoci zapadu protivzdusnu obranu. Nechat rusov utocit a pri dobre postavenej obrane ich vycerpavat za cenu malych strat na vlastnej strane.
Nie som mudry pouzivam len logiku a pravdepodnost.
Asi ti uslo, ze juzny sused sa stal posledne roky medzinarodnou zbrojarskou velmocou, ktora nielenze dokaze uspokojit svoje domace potreby, ale dokaze vo velkom exportovat. .
Nevyhras vojnu, iba donutis ekonomickeho tigra evakuovat 10milionove hlavne mesto, sposobis mu tym obrovske ekonomicke skody a zatiahnes ho do jatiek, ktore nechce.
https://blog.sme.sk/valchar/politika/vesele-ruske-vianoce
https://dennikn.sk/3748641/ako-sa-skonci-vojna-na-ukrajine-moze-rozbit-rusku-federaciu-ale-aj-viest-k-svetovej-vojne-hovori-rusky-historik-etkind/?cst=f3f968a65c4f87f3ec368e9e7c1de9a60e8d4954bee17ee10c84b126b8fc7e80
Presne tak. Najväčšími "kazišukmi" lepšej a rýchlejšej účinnosti sankcii su najmä India a Čína. Erdogan tiež nie je bez viny. Orbán tiež túži na tom zarobiť ale zbiera len omrvinky. Všetci títo preferuju vlastne zisky pred nenapomahanim bezprecendentnemu zlu. Raz sa im to ale môže vypomstiť.
BTW: Moskvu čakajú "horúce" chvíľky. Predpoveď počasia na dlhšie obdobie už od najbližšich dní sľubuje -30°C a predpokladám že UA velenie si nenechá ujsť príležitosť pokúsiť sa nakŕmiť ruZZko ich vlastnou medicínou. A to všetko na pravoslávne Vianoce. Joj to bude v Kremli radosti!
https://blog.sme.sk/jurajkumicak/historia/ako-sovieti-pocas-vojny-spolupracovali