Start bude o 10,00 hod. na Partizanskej luke. Trate budu mat dlzku 31 a 73 km... Kratsia je urcena pre rekreacnych cyklistov a rodiny s detmi, dlhsia preveri cyklohobikov slusnym prevysenim...
Dalsie info bude coskoro...
posledný komentár: 7. 9. 2025 o 11:16
posledný komentár: 25. 8. 2025 o 22:07
posledný komentár: 23. 7. 2025 o 23:16
K preteku: čakať vyše dvoch hodín na cigánsku a nakoniec dostať nedopočenú klobásu, to bol fakt vrchol. Ešte aj Beňo si z toho robil srandu. A tombola? Bola podľa mňa zmanipilovaná (vyhrávali čísla len z dlhej trate a podozrivo známi organizátora). A všetko dorazilo vyberanie pokút mestských policajtov za parkovanie na chodníku bo inde sa už nedalo zaparkovať. Tento nechutný záver mi pokazil všetky pekné zážitky z pretekov. Organizácia svätojurského maratónu bola o triedu lepšia. Preto žiadne pozitíva nenapíšem. Na týchto pretekoch som bol dvakrát - prvý aj posledný!
Máš pravdu Comby...už na ten pretek nechoď!!!!
pretek bol skvely, a na moje prekvapenie som slapal ako robot, a zo svojim casom 4:09 som strasne spokojny. ale zase v mojej kategorii som bol 7/10 co nie je nic moc
posledne metre stupania na kamzik som uplne vydochol, a potom uz som skoro ani nevladal stat na pedaloch v tom zjazde
celkovo som ale nadseny, a teste sa na mna aj nabuduce..
Inak to bola super akcia s bravúrnou organizáciou, predsa len postarať sa o cca 500 bikerov chce "kumšt". Zaujímalo by ma len či boli nejaké doprovodné podujatia pre milenky, milencov, priateľov či nebodaj rodinných príslušníkov ktorý bojovali na trati. Myslím že som nikde v propozíciách nič podobné nečítal a keďže ma nik v cieli nečakal, neviem či sa niečo zaujímavé dialo. Štartovné bolo naozaj nízke, hlavne pre tých čo sa prihlasovali skôr (200 SK) hlavne keď bol v cene zahrnutý i 99 korunový príspevok pre detskú onkológiu. K tomu pripočítajme značenie, regulovčíkov, občerstvovačky, jedlo, pitie, výhry pre víťazov, tombolu, hudbu. Na druhú stranu sa ale viacerým ľuďom neušlo ani pivo, ba ani kofola, namiesto toho len nealkoholické pivo v plechovke. NEALKOHOLICKÉ prosím ! (mám ho ako trofej na poličke
Čo sa týka preteku samotného a hlavne môjho účinkovania v ňom som nadmieru spokojný. Tento raz som šiel naň s cielom prejsť, vzhľadom na to že mi večer pred pretekom odišla kazeta tak, že ju na ťažších prevodoch pretáčalo cez voľnobeh (ešte neviem či je to v kolese alebo na kazete). K dispozícii som tak mal len štyri najväčšie kolieska na kazete, z toho najmenšie si tiež zaumienilo že občas pretočí kazetu. Takže som sa suverénne postavil na štart ako posledný, a štvrťku preteku prešiel nalepený raz na jeden, inokedy na druhý dievčenský zadoček, užíval si jazdu a dúfal že kazeta vydrží celú dlhú. Ako som sa ale posmeľoval a začal zisťovať že reťaz ide i na kríž, prehodnotil som svoj zámer prejsť na prejsť do štyroch hodín, čoho svedkami mi boli prasatá na kríži. Na rovinkách som bol samozrejme v nevýhode, hlavne zjazd do Limbachu bol úžasný (vysvetlenie pre tých čo videli človeka ako v tomto zjazde bojuje na ľahších prevodoch). I ľudia boli super, púšťali ma pred seba i keď som to zrovna nechcel, hlavne na rovinkách kde som musel krútiť ako blázon. Teda nie všetci boli taký super. Týmto zdravím chalana ktorý si pod prasatami vypožičal pumpu a po dofúkaní kolesa vyštartoval tak, že som si ani nevšimol či mi poďakoval. Neviem čo som čakal, možno mohol počkať aspoň kým si skryjem pumpu, mohli sme odísť naraz ... ja neviem, ale taký štart som teda nečakal. Možno si myslel že som s krátkej, neviem. V každom prípade ma to naburcovalo a vyštartoval som ako by som mal za sebou len desať kilometrov. Zdravím všetkých ktorých som predbiehal v stúpaniach od červeného kríža až po cieľ
Toľko odo mňa, ďakujem organizátorom a teším sa na ďalší ročník, ktorý už bude mať určite vychytané všetky muchy a problémy s ktorými sa tentokrát organizátori stretli.
PS: pod štyri hodiny som to aj tak nedal, nabral som naviac dve minúty
Comby,
mrzi mna osobne, ze si si odniesol tak zlu spomienku na nas cyklomaraton...
Nemam problem s kritikou, dostal som po maratone dost konstruktivnej kritiky... beriem aj Tvoju, ale jedine, co sa mi na tom nepaci, bol Tvoj ton, ako si to napisal... Nehnevaj sa, ale my nie sme mali chlapci, ktori nevedia, co robia... Ja osobne uz 25 rokov aktivne sportujem, pomaham organizoavt rozne podujatia... vyznacili sme oficialnu cyklotrasu, ideme vydat cyklosprievodcu Okolim Bratislavy... Myslis si, ze robime pre bikerov malo ?
Podla Tvojho vyjadrenia to vypada tak, ze Ty si sa dosiel na podujatie len najest... ak Ti na tom tak zalezi, tak ja osobne Ti tu cigansku donesiem az domov...
Bol som pozriet i vo Svatom Juri tento rok, i na stupavskom maratone... Viem si porovnat tieto podujatia... ale v globale vsetky tri spravili nieco pre bajkerov...nevyzdvihujem ani jedno... ale ver mi, ze i v Juri boli negativne odozvy, ale doteraz nikto nepodal tie negativa takym nadhernym sposobom ako Ty...
Nikto Ta nenuti, aby si prisiel o rok na Kellys Green bike Tour 2009. Ale ja osobne by som rad, ak by si prisiel, a mohol porovnat, ci to uz bolo lepsie... a potom mozes kritizovat, kolko len chces...
Možno by nebolo od veci zvýšiť štartovne o dalších 100 sk ktoré by išlo na onkologiu, verím že účasť by bola prinajmenšom rovnaká ke´d nie väčšia.
Skutočne by nebolo od veci aby táto akcia bola braná s pohľadu bikerov v prvom rade ako pomoc pre tých čo to potrebuju a nie ako "švédske stoly"
Ja môžem povedať za seba že občerstvovanie som vôbec nevyužil aj keď som sa zastavil na Bielom ale to len preto aby som si vybral gel čo som dostal. Možno na krátku bola aj "zbytočná" skutočne za to štartovne sme dostali viac ako dosť a niečo navyše.
Samozrejme iná vec je na dlhej trase, toto je ohľadne krátkej, veď 31 km je naozaj príjemné akurát
Ahoj,
chceli by sme prispievat na detsku onkologiu kazdy rok, je to tak, ako pises, chceli by sme z tohto podujatia spravit tradiciu ako gesto bikerov, ktori chcu pomoct malym detom, ktori su urcite vacsi bojovnici, bojuju proti zakernemu nepriatelovi... a nevzdavaju sa...
Preto si cenim i gesto mojho priatela, nasho tenistu Dominika Hrbateho, ( inak tiez slusny biker, pozor na neho na Kolibe a okoli ..
To je motto i nas organizatorov: Cyklisti detom v boji proti rakovine
Drzim palce aj do buducna,tadeas je vyteseny este aj dnes,hlavne z toho casu a ze sa mu islo perfektne...
Drzim palce aj do buducna,tadeas je vyteseny este aj dnes,hlavne z toho casu a ze sa mu islo perfektne...
Ahoj, mozes si byt ista, ze to nepojde na ucet detskej okologie...ale priamo zakupime veci, ktore tie deticky potrebuju... Ci uz to budu plienky, hracky...alebo nejaky potrebny pristroj na liecbu onkologickych ochoreni...
Inak tie zlte naramky chceme este dat vsetkym, ktori ich nedostali na preteku... a ostatni si ich budu moct zakupit pre svojich znamych, blizkych... v nasej predajni Green bike... Naramky by mali byt zhruba do mesiaca....
Inak tie zlte naramky chceme este dat vsetkym, ktori ich nedostali na preteku... a ostatni si ich budu moct zakupit pre svojich znamych, blizkych... v nasej predajni Green bike... Naramky by mali byt zhruba do mesiaca....
To je super, tak by to malo byť, zakúpiť čo je dôležité a čo sa za vyzbierané peniaze dá. Verím že tento maraton bude mať dlhú tradíciu a ľudia si ho budú v prvom rade spájať s pomocou pre našich drobčekov ktorý tam "niekde" bojujú o svoje miesto....
Ešte raz držíme s Tadeášom palce
Ahoj Triki,
ja mam oba naramky, oba su zlte, ved podporuju tu istu vec...ale kazdy je iny... tento je po celom obvode s emblemom cyklistov... nas vsetkyc, ktori su ochotni pomoct dobrej veci... Ale mozme kazdy rok dat vyrobit naramok v inej farbe...
Však hej...rýchlejšie myslím,ako stíham písať..
K tým farbám...môžu byť naozaj rôzne farby,bude aspoň väčší dopyt...
Drzim palce organizatorom do dalsich rocnikov, aby im vydrzal ten entuziazmus a aby sa nenechali odradit akymikolvek negativnymi nazormi.
PS: vazeni organizatori, prezradite vase know-how na to pocasie ?