Zakladam tuto temu, pretoze aj v nasom rodnom kraji je kde jazdit a stale objavujeme nove trasy...pridajte sem svoje oblubene alebo zaujimave cestne alebo MTB trasy
Ďalší deň bol tiež zaujímavý. S Peťom zo Zbudského Dlhého sme sa dohodli, že nám ukáže cestu na Hrabovský vrch. Po obede sme sa so Sparcusom vybrali z Radvani nad Laborcom, Peťo nám už išiel oproti. Do Hrabovca nad Laborcom sme už prišli spolu. Peťo nás upozornil, že na vrch asi nevyšliapeme na bicykloch. Vraj je to strmé. V dedine sme odbočili doľava popri cintoríne a úzkou kľukatou asfaltovou cestou sme na ľahkom prevode ťahali hore rýchlosťou 4-6 km/h. Fakt to nebolo ľahké a k tomu to teplé slnečné počasie...ale my sme bojovali, podarilo sa nám zdolať ten vrch až na koniec asfaltovej cesty. Potom sme už bicykle tlačili hore lúkou až na vrchol...
ten zjazd naspäť do dediny sa asi ani nedá opísať...už dole lúkou to išlo vyše 40 km/h rýchlosťou...potom prišla asfaltová cesta... na tachometri 60-64 km/h, smrť v očiach. Tá cestička mohla byť trochu širšia, pred každou zákrutou sme prudko brzdili a dúfali, že nám oproti nevýjde nejaké auto - asi by sme sa nemali kde uhnúť lebo po obidvoch stranách boli kríky. Našťastie sme ten zjazd zvládli a pokračovali sme po ceste do Zbudského Dlhého. Tam sa rozhodlo, že ideme ešte do Humenného, čo sme vôbec nemali dnes na pláne
presne tak, keby ta cesta bola aspoň dvojpruhova tak neje problem, ale jeden jazdny pruh je dosť úzky . Taže v piatok sme boli prvý krát v histórii ľudstva na bicykloch v Humennom (chystali sme sa tam už asi 3 roky, stále to nevyšlo). Zo Zbudského Dlhého je to len nejakých 18 km, takže pohoda...len tá nekonečne dlhá "Ľubišská rovina" bola krutá - na úseku 5 km len jediná menšia zákruta...ani nebolo vidno koniec tej roviny Navyše nám už došla voda a slnko pekne hrialo. Tak sme ten 18 km úsek dali bez prestávky pri rýchlosti 20-28 km/h za nejakých 40 minút. V Humennom sme uhasili smäd litrom kofoly a bolo všetko OK. Potom ešte cesta naspäť cez Zbudské Dlhé do Radvani nad Laborcom. Posledné kilometre som už ani po rovine nevládal krútiť na ťažkom prevode, zadok ma bolel už po ceste z Humenného...asi si dáme pár dní s bicyklami pokoj Údaje z tachometra: DT 65,2 km, MXS 60,5 km/h, AVS 20,1 km/h, TM 3:14:40 hod.
Ráno som sa zobudil s boľavým hrdlom takže veľká chuť bicyklovať nebola. Tak som sa aspoň previezol mestom... pred večerom som zase sadol na bajk, lebo mi neda pokoj trasa v lesoparku Kamjana - ešte som ju celu neprešiel a pritom je hned za mestom. Vedie k nej niekoľko ciest, jedna priamo popri istej osade, nič proti ale podľa mňa je to bezpečnejšie obísť cez niekoľko železničných koľaji Takže dnes sme so Sparcusom prešli ďalší úsek lesnej cestičky, pokračovanie nabudúce, možno hneď zajtra
Sparcus diky za fotky ...s tou retazou ma to prekvapilo, asi mas silny zaber do vrchu . Este ze nam to servisman hned opravil tak sme sa mohli vratit naspät do lesa
ahoj Drotar, vďaka - fotil Sparcus, skúšal také fotky za jazdy, myslím že sa celkom vydarili len sú trochu tmavé - to ešte treba vylepšiť . K tým prilbám, jasnee že sa predávajú len sme ich nechali doma proste ten les je hneď pri meste a nemali sme na pláne nejaké jazdenie, skôr sme chceli preskúmať lesné cestičky podľa informačnej tabule...včera sme tam boli zase, už aj s pilbami
xbaroon: keď máš na mysli niečo pre DH tak nie, na to tu máme malé kopce
tak uz viem čo si tým myslel . Tento týždeň sme boli s bratom a kamošom v Lesoparku pri Medzilaborciach. Mapu nájdeš na prvej strane tejto témy...My sme sa snažili dostať na tú najvrchnejšiu cestičku pod hrebeňom (aj keď nie je značená ako cyklistická), ale 2x sme stratili značku a tak trochu sme zablúdili. Len by sa patrilo to trochu vyčistiť od spadnutých konárov a stromov ... pridám nejaké fotky
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pekne fotky
xbaroon: keď máš na mysli niečo pre DH tak nie, na to tu máme malé kopce