Na favoritacky ram nieje problen dat diskovu brzdu, ale teda idealne aj s vyztuhou. Na origo vidlicu som to ale nikomu nechcel spravit pretoze tie patky su tam vacsinou dost nekvalitne pripajene a bohvie kedy sa to utrhne.
V pohode. Je to Deore M592, teda áno 9sp. Tá Sora prehadzovačka nedržala reťaz a dosť to hádzalo, keď bol nerovný terén. Toto je o dosť lepšie. Nie som síce nejaký mechanik, ale ide to fajn...
Zadná prehadzovacka môže byť kľudne aj 12speed a malo by to fungovať lebo indexovanie určuju páky nie prehadzovacka. Preto napríklad friction shifter vie ovládať hocijakú prehadzovacku.
Nie je pravda, že indexovanie určujú páky. MTB radenie a cestné radenie majú iný ťah lanka. Rovnako aj iný ťah lanka má radenie s iným počtom prevodov.
Veď vyššie má deore(MTB) skombinované so sorou(road). Zadný salter sa pohne len o toľko o koľko posunie páka vpredu lanko. Ja mám napríklad 12speed SX prehadzovacku teraz na 11 speed kazete a radim friction packou.
Friction páčka nemá presne indexované polohy. Takže si posúvaš prehadzovačku koľko potrebuješ (reguluješ koľko potiahne lanko). To na indexovanom radení nespravíš.
A preto som sa pýtala ako spolupracuje prehadzovačka Deore s cestnými pákami.
Len pozor ! Platí len na prehadzovač 9sp. Prešmyk resp. radenie Sora už nepasuje s prešmykom MTB. Viem to, lebo som prerábal MTB prešmyk aby pracoval so Sora radením ( blbá robota ).
To som nevedela. 9kolo som na cesťáku nikdy nejazdila. Preto sa pýtam. Viem že na to aby to fungovalo existujú rôzne "adaptéry" ktoré upravujú ťah lanka. 9spd Sora je asi výnimka. Idem pogúgliť.
Pamätám si, že stará 8speed Dura Ace nebola kompatibilná s Ultegrou ani 105. Mala vlastný ťah lanka a k tomu bola prispôsobená aj prehadzovačka.
"Most 8- and 9-speed Shimano mountain bike and road kit is inter-compatible because they both use the same cable pull ratio. This means you can use an 8- or 9-speed mountain bike derailleur with road shifters, or vice versa
10-speed road components (except and 10-speed GRX gravel and Tiagra 4700 – notes below) are inter-compatible. You could, for example, use an old Ultegra 6700 derailleur with old 105 5700 shifters"
2x alebo 3x ?
Ja som ladil 3x. Tam to už nenastavíš len dorazmi. Radenie Sora pre prešmyk má iný ťah lanka ako MTB (bolo to okolo 1.5x ).
Ak nezabudnem, tak nafotím svoj gravel, kde mám páky Sora 3030 na Deore prešmyk (vytunovaný) a XT prehadzovačku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
mali na Panaracer vypredaj tych ich specialnych edicii 2ks za cenu jedneho plasta , tak som neodolal
- kolesá Mavic Allroad SL 2023
- prešmykač Sora + prehadzovačka Deore
- lacná karbonová sedlovka Force
- predstavec + riaditka Pro
- plášte Tufo Thundero 44 mm
- pedále M520
- gumy na radenie na Soru z Aliexpresu
A preto som sa pýtala ako spolupracuje prehadzovačka Deore s cestnými pákami.
Pamätám si, že stará 8speed Dura Ace nebola kompatibilná s Ultegrou ani 105. Mala vlastný ťah lanka a k tomu bola prispôsobená aj prehadzovačka.
https://www.bikeradar.com/advice/buyers-guides/a-complete-guide-to-rear-derailleurs
"Most 8- and 9-speed Shimano mountain bike and road kit is inter-compatible because they both use the same cable pull ratio. This means you can use an 8- or 9-speed mountain bike derailleur with road shifters, or vice versa
10-speed road components (except and 10-speed GRX gravel and Tiagra 4700 – notes below) are inter-compatible. You could, for example, use an old Ultegra 6700 derailleur with old 105 5700 shifters"
Ja som ladil 3x. Tam to už nenastavíš len dorazmi. Radenie Sora pre prešmyk má iný ťah lanka ako MTB (bolo to okolo 1.5x ).
Ak nezabudnem, tak nafotím svoj gravel, kde mám páky Sora 3030 na Deore prešmyk (vytunovaný) a XT prehadzovačku.
Ohľadom zmyslov je to ťažké