trestny pravnik sa ozval :D nastuduj si to blizsie, nad 700e je to stale trestny cin, a tato vyska sa planovala zvysovat uz 5 rokov. ak je to vlamacka, tak to bude stale trestny cin aj pod 700.
17.02.2024 - 11:09:49
00
marseluspp napísal:
Zdá sa že ako rastie životné minimum tak rastie aj kriminálne minimum…


vsak ale to je logicke, terajsia suma je tam od roku 2005, inflacia je fakt, ked to nezvysis tak prakticky kriminalizujes stale mensie a mensie protipravne ciny.
17.02.2024 - 11:12:48
00
cristoph

Darmo tu budes nieco vysvetlovat.
Tu nefunguje zdravy rozum a ako to v skutocnosti je ale to co napise Dennikn, Sme.
Este som tu na fore nevidel odkaz na prispevok z ineho media.
Ver mi, ze by si ho mal hned skryty, lebo tunajsia uderka by ti bez rozmyslu dala hned nepaciky.
Za sociku sme mali to iste a teraz je to tu znova.
Clovek by povedal, ze ludia zmudreli, osobne citam jednu aj druhu stranu, ale dnes si dezolat, svina, hoaxer, ficovec a co ja viem ake este privlastky ti daju ak nahodou nemas ten ich "spravny" nazor.
Pripomina mi to 20-30r. 20st. ked uderky v Nemecku likvidovali "nespravny nazor".
Pritom si staci precitat dany zakon a nie tie poprekrucane bludy pre ovecky od "novinarov" z DN, Sme.
Potom tu tie bludy papouskuju dokola napr. JOKO (pritom byvaly raditel) a ostatni miesto toho aby si naozaj zistili ako to naozaj je.
Preto sa tak lahko ovladaju masy.

Som zvedavy ako dlho bude tento prispevok neskryty.
V zivote som nikomu nedal dislike za nazor.
17.02.2024 - 15:58:48
07
ale to je zase druhy extrem, nikto ma tu osobne nenazval dezolatom ani smerakom, ani mi neskryl prispevky. dnes je to strasne vyostrene na oboch stranach a uplne chyba nejake zakladne porozumenie a vecna diskusia a kazda strana predpoklada ze ta druha je zla. no zadna strana neni zla, len kazda si vytvara nazory na zaklade vlastnej mentalnej kapacity a casto skreslenych informacii.

jediny argument pre kradnute bicykle v suvislosti s novelou je, ze OO PZ budu viac zatazene a personalne nebudu stihat riesit ukradnute bicykle. a este aj ten argument tu musim napisat ja ako zastanca opacnej strany a personalne su vo velkych mestach uz aj teraz velmi poddimenzovane. tak tolko k vecnej diskusii... ozaj smutne v akom stave je spolocnost, a preto uz viac ako rok nesledujem ziadne media a "nehadam" sa na internete..

ja som sa len pozastavil nad tvrdenim ze tu bola smeracka policia a teraz je tu zase, ked su to z 99.9% stale rovnaky ludia a robia vsetko tak ako to robia uz roky a s tym kto je pri vlade to nema nic spolocne. kradnute bicykle nie su politicke kauzy.
17.02.2024 - 16:47:27
07
"Tu nefunguje zdravy rozum a ako to v skutocnosti je ale to co napise Dennikn, Sme.
Este som tu na fore nevidel odkaz na prispevok z ineho media."

(O 2 príspevky vyššie)

Nemyslíš vážne...
Keďže vyhľadávanie na linky asi nefunguje, prezradím,že sa tu celkom bezne vyskytujú odkazy na postoj, hnonline, aktuality, občas pravda, a za médiá považujem aj Twitter, fcbk, YouTube,...
17.02.2024 - 19:12:59
02
Mýli sa, zavádza a konšpiruje.
Ale musíš to rešpektovať, lebo je to jeho názor. :lol:
17.02.2024 - 19:20:07
012
Prosim pekne, j3bt3 uz na to :bow:
17.02.2024 - 20:37:43
21
Kradnute bicykle a veci okolo, to je medzinarodna (europska) uzancia. Male percento sa vyriesi a zvysok sa necha plavat, vacsia snaha je neziaduca.
17.02.2024 - 21:26:29
00
cristoph napísal:

tvoje povodne tvrdenie bolo ze tu bola smeracka policia a teraz je tu zase. takze tu asi medzi tym nebola, teraz pises ze tu bola stale. okej, a ak si myslis ze par medialnych vyjadreni prezidenta, ktory neurobil ziadnu realnu zmenu v policii a zaujimala ho len naka, ovplyvni system chovania ludi, ktori su tak z generacie na gerenaciu nauceny robit od komunizmu, tak si dost naivny

jediny argument pre kradnute bicykle v suvislosti s novelou je, ze OO PZ budu viac zatazene a personalne nebudu stihat riesit ukradnute bicykle. a este aj ten argument tu musim napisat ja ako zastanca opacnej strany a personalne su vo velkych mestach uz aj teraz velmi poddimenzovane.

ja som sa len pozastavil nad tvrdenim ze tu bola smeracka policia a teraz je tu zase, ked su to z 99.9% stale rovnaky ludia a robia vsetko tak ako to robia uz roky a s tym kto je pri vlade to nema nic spolocne. kradnute bicykle nie su politicke kauzy.


Ty absolutne nechapes jednu vec. Ked sef organizacie nastavi nejake jej ciele a smerovanie a tlaci na vsetkych podriadenych (funkcionarov a ti na radovych policajtov), aby ich plnili, tak to az na vynimky budu robit.

Ak je ciel mat pekne cisla, da sa splnit dvoma sposobmi. Bud lepsie a kvalitnejsie robit, viac objasnovat a znizit celkovu kriminalitu. To je ten tazsi, to chcel Hamran a kedysi Spisiak, ani jeden sa k tomu realne nedostal. Okrem nich tu policiu ale vacsinu casu riadil meciar a smer. Vacsinu casu, vacsinu funkcionarov ustanovil a vacsinu procesov zaviedol smer. To je fakt, nie nazor ;)

Alebo druhy sposob je kurovat statistiku, neprijimat oznamenia u ktorych hrozi, ze sa nevysetria a ostanu iba ako neobjasnenie zle cisla v statistike, odhovarat oznamovatelov, robit z trestnych cinov priestupky, z vlamaciek sa spravi obycajny priestupok podla §50, z 1000e bicykla sa spravi 260e skoda, zo zamknutej pivnice sa spravi veta typu "oznamovatel uviedol, ze nevie, ci dvere zamkol, ponahlal sa za placucou dcerou a dvere iba privrel". Kto toto robit odmietne bude nadriadenym sikanovany, kto to robi vo velkom bude odmeneny (a este to aj vo volbach hodi dezole stranam).

Mimochodom vies, preco podla prieskumu policajti volili nadpriemerne vela smer a zumpu? Ano su blbi, ale v istom zmysle aj nie su. Za smeru sa totiz ozaj maju lepsie. Z vyssie uvedeneho dovodu. Lebo nemusia realne tolko robit, staci osierat. A vedenie ich pri tom kryje a tych cestnych do toho este aj tlaci.

Inak pises, ze sa zvysi pocet pripadov na oopz. Vdaka tomu vidiet, ze si len teoretik co nevie, ze ze aj skratene vysetrovanie precinov robi oopz.
A teda sa zatazenie oopz v sucte nijak nezmeni, iba pripady precinov kradezi bicyklov odidu z jednej kancelarie do vedlajsej, kde sa z nich stanu priestupky a po 30tich dnoch sa ulozia do krabice...

A este nieco. Kradeze a nasledne spatne predaje kradnutych bicyklov robia z velkej casti organizovane skupiny. Nasa policia ich vsak "riesi" iba ako jednotlive pripady. Neviem o jedinom policajtovi, ktory by sa aspon metodicky specializoval iba na bicyle (na rozdiel od aut, drog, enviro, pc a podobne). Nie je na to ziadna vola. Hamran nestihol a smer, ktory vladne uz stvrte volebne obdobie ma uplne ine priority. Napriklad amnestiu, vsemoznu pomoc zlodejom a pekne cisla.
18.02.2024 - 08:34:29
65
teoretik :D tym ze sa zvysuje vyska vacsej skody viacero pripadov co doteraz riesila vysetrovacka prejde na to skratene vysetrovanie na oo pz. a su to zlozitejsie pripady na objasnovanie. im out, zi si vo svojom smerackom svete :)
18.02.2024 - 09:58:07
00
Bohužial vyššia múdrosť ucenia hinduizmu uvádza že všetko čo sa deje je následok našich činov a že sa nam deje to čo sme robili iným, aby sme to zažili. Hovorí sa tomu Karma.

Karma ale niekedy dava zmysel až v uvedenom hinduistickom učení že ľudská duša sa inkarnuje na zem v mnohých narodeniach a nie iba v jednom ako to mylne udava kresťanstvo.

Niekedy nejde o tú istú vec ale ide o hodnotu vecí ktoré človek ukradol a to sa kompenzuje odcudzením iných vecí v podobnej hodnote.
Ak to clovek pochopí, precíti tie
emôcie a uvedomí si žé takéto kradnutia veci sú zlé, zapíše sa mu to do duše a viac to neurobí. Potom to z jeho života zmizne.

Takže pozor aj na ukradnuté spinky z kancelárie či vrták od sustruhu … ;)
18.02.2024 - 10:39:27
01
michalrusina napísal:
Caute. Mne bol taky bike ukradnuty ale podla spravania je pravdepodobne ze ten typek ziadny bike nema a bol to scam dakeho ineho druhu. Nemam kapacitu presviedcat PZ ze sa ho oplati nahanat.

Skoda, ten bike bol za sumu za ktory som ho kupoval uplna supa. Hned by som si ho kupil ak by sa este dalo :(


ahoj, predava ho znova pod inym profilom

fotku ma odtialto

https://www.nextvelo.com/listing/van-rysel-edr-cf-carbon-gravel-bike-grx-800-1x11/65072458-1ec3-4872-be65-0b908c696034

Prílohy:

Capture.PNG
Capture.PNG 227.57 KiB thumb_up0thumb_down

18.02.2024 - 17:10:39
03
Take keby sme mali …

https://www.instagram.com/reel/C2xBdZ2J_Qi/?igsh=NGhpOHNuMjFiZWo4
18.02.2024 - 17:28:38
01
Ramon1 napísal:

Tento patent je v cyklovezi pri autobusovej stanici na Mlynskych Nivoch. V CZ to maju vraj 16x.
18.02.2024 - 18:03:04
00
Ramon1 napísal:
Take keby sme mali …

To len na vychode nic neni. :) V TT mame
18.02.2024 - 18:47:38
04

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Zámky)
keyboard_arrow_up