Je to finančne ovela menej náročné,ako cenovo premrštené sady Sram 1 x 11,pričom je menej iba o jeden prevod-takže kto chce,smelo do toho-tu je link na tú vychytávku-cena cca 100 Eur:
http://www.koloshop.cz/kazeta-a-pastorky-horske-10sp.-244/general-lee-leonardi-racing-adapter-kazety-sram.html
vydrz za mna ok - dala XTR, GX, XO, 2x XTR - pri nahodeni 5 retaze par krat preskocila na 13z pastorku (jazdim vela asfaltu), potom si to sadlo. 6 uz nedavam, idem ich otocit do mrtva co mi s prehladom vydrzi este rok.
pomer cena/vaha/vydrz je urcite OK, treba si zvazit neduhy ktore ma. niekto je spokojny, niekto by ju uz nechcel. ja som na vazkach - este aj podrazeli z 200 na 230. ale taka XTR je o 100 drahsia, 40g tazsia a tiez ma problemy - pukanie
ak netuzis po nizsej vahe a bol si s xt spokojny, zostal by som pri nej.
Valcek hrkal po nejakych 5k km, vycistil som namazal a odvtexy nemam problem.
Skúsenosti-bral som ju hlavne kvôli váhe a velkému rozsahu,lebo som skladal karbónový trail bike a chcel som tú výslednú váha trochu nižší
Lenže to radenie nie je úplne o.k. keď presadnem na e-bike,kde je kazeta Shimano 11-51 tak to je iný vesmír-radenie aj v záťaži je okamžité hore aj dole.
Kto ide po váhe,nech berie Garbaruk,kto chce dobré radenie,treba kazetu Shimano-verziu podla peńaženky
Oplatí sa zmena z 2prevodníku na 1 prevodník
4ročný. Scott Aspekt 940
Ďakujem za rady skúsených
jediné čo nemusiš meniť je stredové zloženie
https://www.suncycle.sk/sk/produkt/sada-shimano-deore-m5100-1x11sp-11-51z/9588
či sa to oplatí už je skôr otázka na teba - či chceš dať 200€ do 650€ bicykla
savings Shimano Deore CS-M5100 kazeta, 11-kolo, 11-51T
48,99 € savings
MOC 88,99 €btw. tie kluky čo má maju okolo kila čo som pozeral
Každopádne výmena 50 ktorú asi máš za 52 čo by si mal kúpiť je trošku úlet
Určite tam máš kazetu 10-50? Pokiaľ viem Stance sa osadzali HG orechmi, vyššia verzia byvala na SXku s kazetou 11-50 a nižšia verzia mala 10sp Shimano 11-46...
(10-52 kazetu robí len Sram a Grabaruk a tie stojí 150 resp. 250€)
prdlajs lepit lepidlom
nedalo mi to, vrtalo mi v hlave ako sa moze len tak uvolnit vymedzovaci valcek. vcera mi zacala na 11z pastorku retaz rapkat - chytala o vedlajsi 13z. tak som sa na to dnes za svetla pozrel - matica KO. kazeta sa uz zacinala sunut cez nu, cize akoby bola uvolnena, preto valcek hrkal.
ta matica je podla mna najvacsi problem tej kazety - poddimenzovana, tomu kto to pustil do predaja by som ju nasroboval na pe....., od novoty sa povolovala napriek drazkam na kazete aj matici a teraz toto - kam ten kus matice zmizol netusim. nikde ziaden odvaleny kruzok nebol, ziadne piliny. akoby ju nieco zodralo (alebo zozralo
nastastie pasuje shimano matica. pri dotahovani som mal taky isty pocit ako so shimano kazetou - pekne zarapkala na drazkach. verim ze bude klud.
a opat sa mi potvrdilo ze nemaju doriesene vymedzenie vole po dotiahnuti - valcek by mal byt pravdepodobne o nieco sirsi. lebo v tom stave, ako som ju mal vcera radila uplne bravurne. jej konstrukcia je moc tenka a po dotiahnuti sa stlaci - tolko konspiracie