Doteraz sme preberali vojnu pomiešanú s debatami o Ficovi, Matovičovi a spol., ale snáď sa táto téma ujme a ďalšie príspevky súvisiace s inváziou Ruska na Ukrajinu už budeme preberať tu, možno pomôžu aj moderátori a budú to presúvať sem. Keďže začala predvolebná kampaň na naše septembrové voľby, tieto dve témy by si zaslúžili žiť oddeleným životom.
Veď aj BBC Planet sa už venuje predátorom v tomto biotope:
Od obchodovania s Ruskom sa zapad neodrezal ani pocas studenej vojny, ani teraz pocas sankcii. Je tazke predpokladat, ze tak urobime dobrovolne po vitaznej vojne.
double nezavadzaj prosim ta, tu nie si na FB, kde si s Edom pritakavate, nase nazory a “riesenia” tu boli spomenute uz x krat, naopak od teba som este necital nic okrem nejakeho abstraktneho mieru, len aby nahodou neutrpela tvoja zivotna uroven
len preberáte psychicky stav mojej osoby a likujete a rehníte sa na tom čo je uplne nevýznamné
Kedze s temou psychickeho stavu tvojej osoby som zacal vcera ja, tak ju dnes aj ukoncim. Sposob ako diskutujes (=forma prejavu - ! odlisovat od obsahu prejavu, teda aky nazor zastavas) si vysvetlujem prave nim. Pre mna je to logickejsie vysvetlenie, ako si pripustit, ze si za to plateny (podla pacikovania prispevkov si to tu o tebe mysli desiatka ludi), alebo si extremny troll. Moj nazor na teba teda vies. Ci je uplne odveci alebo nie vies len ty sam. V kazdom pripade, ak by si mal potrebu mi ho vyvratit, nemam problem s tebou pokecat, kludne aj "on-site" (objavil som minule v TT fajn bar ) O politike s tebou diskutovat radsej nebudem. Podla skusenosti z fora by sa len zbytocne frustrovali obe strany.
Ok ale Vaše riešenia sa nerealizuju. Nadalej su obchodne vztahy s Ruskom alebo obchadzkami cez tretie krajiny, vojenska výroba daleko zaostava za Ruskom a peniaze tiez posielaju pomenej resp cez zdĺhavé rozhodnutia. Proste vsetko sa musi zrychlit a zvacsit vojensku vyrobu cize viacej penazi. Som zvedavy kto vsetko to bude ochotny akceptovat.
Ved Vam hovorim riesenie o nieco znizit zivotny standard a zvysit vydaje na vojnu lenze otazne je kolko ľudí toto chce okrem samozrejme Vas a ci to neskonci 3sv vojnou nebodaj nuklearnou. Ja neviem ci nevidite tu realitu. V Usa uz neviem kolko mesiacov sa rozhoduje o dalsej vojenskej podpore a cas bezi. Vyhoda diktatorskeho rezimu v Rusku ,ze tam su veci ovela rychlejsie.
Extremny troll? potom co je asi 20tis ludi co likuju Ficovi tie jeho videa. A to nehovorim o takych personach ako Danko Huliak Mazurek kolko maju odberatelov.
Nechcem ti ziaden tvoj nazor vyvracať kludne ma maj za koho len chces. Lepsie by bolo ist na bike bez debaty o politike ci o mne.
Prosim netagujte ma tu ani v politike lebo sa sem zbytocne vraciam a nerobi to dobrotu.
double no vidis, ze sa s tebou da diskutovat, ano mas pravdu, ide to sakra pomaly a osobne som rozhodne za to, aby sa to nasobne zrychlilo… Statnik to pochopi a nema problem spravit rozhodnutie aj napriek odporu verejnosti a prieskumom, ostatni si hovoria Politici, ale su to obycajni Populisti, no a potom tu su original Kolaboranti, kt su pri moci u nas, z coho sa vyhrabeme velmi tazko, pretoze ludi zvalcovali svojou propagandou a tam patri aj ten tvoj Edo
a nuklearna zbrane? ano, riziko tam je, ale u mna je vacsie riziko nechat toho maleho hitlera dalej sikanovat cely svet, takze ho akceptujem
Aj toto je jeden z problemov s nahlym nastartovanim zbrojneho priemyslu v EU. Banky sa uz davnejsie odklonili od financovania zbrojneho priemyslu ako neetickeho, trva pomaly zmenit pravidla financovania:
"České zbrojařské firmy mají stále problém získat úvěr od soukromých bank, zpravidla těch zahraničních. Na dnešní tiskové konferenci v Praze to řekla ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Brání to podle ní navyšování investic a výrobních kapacit. Potíže se ale vyskytují také při zakládání účtů v bankách nebo běžných platbách do zahraničí "(ČTK)
Dnes dalsie nie celkom potesujuce spravy.
RU ukazali video podla nich prveho zniceneho Abramsa. Vlastne oni to uz hlasili pred tyzdnom, ale to slo len o vzacne vyprostovacie vozidlo postavene na podvozku Abramsa (otazka je, co robilo v Avdijivke), ale tu uz vypustili zaznam z dronu, kde je skutocny Abrams.
Napriek tomu, ze video vyzera realne moc neverim, ze nie je zmanipulovane, pretoze jasne zabery iduceho tanku vystriedaju zabery v nizkom rozliseni, kde nieco hori. Navyse RU tvrdia, ze ho zlikvidoval Lancet a tomu moc neverim, pretoze uz Leopardy ukazali vyraznu odolnost voci utokom Lancetov a predpokladam, ze Abrams bude na tom este o kusok lepsie.
Prevedcivo vsak posobi zasah Archera, co by bolo prve potvrdene znicenie tejto samohybnej hufnice....btw moze sa TA hufnica volat TEN Archer)? A znicili potom jeho, ci ju?
UA toho stracaju posledne dni pomerne dost vzhladom na ine obdobia.
Ale rozlucime sa optimisticky. Pri Kupjansku sa UA celkom dari. Odrazili velku RU ofenzivu, preukazatelne znicili za posledne dni min 3 tanky a 2x MSTA-S pricom sami nemaju hlasene ziadne straty na technike. Kupjansk je dolezita brana na severe, pretoe proRU kanaly uz riesili evakuaciu Charkova a ako ho za par tyzdnov dobyju.
Niektori analytici povazuju prave smer Kupjansk za najdolezitejsiu cast fronty (aj vzhladom na ten Charkov).
Dalsou dobrou spravu je, ze zasah, o ktorom povodne tvrdili, ze ide o Patriot bol identifikovany ako RM-70 a ze z Robotyne (ktore par dni dozadu tvrdili, ze je uz ich skoro cele) RU definitvne ustupili, co priznavaju aj sami...samozrejme ide o strategicky ustup a ciele boli splnene na 100%...presne podla planu.
YT mi nedávno predhodil archívne propagandistické video Slovakštátu (Od Tatier po Azovské more),
netušil som doteraz, že aj Jozef v koženom kabáte si bol osobne prezrieť rozbitý Kyjev https://youtu.be/scmmLqa05Pg?t=2275
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kedze s temou psychickeho stavu tvojej osoby som zacal vcera ja, tak ju dnes aj ukoncim. Sposob ako diskutujes (=forma prejavu - ! odlisovat od obsahu prejavu, teda aky nazor zastavas) si vysvetlujem prave nim. Pre mna je to logickejsie vysvetlenie, ako si pripustit, ze si za to plateny (podla pacikovania prispevkov si to tu o tebe mysli desiatka ludi), alebo si extremny troll. Moj nazor na teba teda vies. Ci je uplne odveci alebo nie vies len ty sam. V kazdom pripade, ak by si mal potrebu mi ho vyvratit, nemam problem s tebou pokecat, kludne aj "on-site" (objavil som minule v TT fajn bar
Ved Vam hovorim riesenie o nieco znizit zivotny standard a zvysit vydaje na vojnu lenze otazne je kolko ľudí toto chce okrem samozrejme Vas a ci to neskonci 3sv vojnou nebodaj nuklearnou. Ja neviem ci nevidite tu realitu. V Usa uz neviem kolko mesiacov sa rozhoduje o dalsej vojenskej podpore a cas bezi. Vyhoda diktatorskeho rezimu v Rusku ,ze tam su veci ovela rychlejsie.
Extremny troll? potom co je asi 20tis ludi co likuju Ficovi tie jeho videa. A to nehovorim o takych personach ako Danko Huliak Mazurek kolko maju odberatelov.
Nechcem ti ziaden tvoj nazor vyvracať kludne ma maj za koho len chces. Lepsie by bolo ist na bike bez debaty o politike ci o mne.
Prosim netagujte ma tu ani v politike lebo sa sem zbytocne vraciam a nerobi to dobrotu.
urevaná menšina sa snaží prezentovať ako väčšina
a nuklearna zbrane? ano, riziko tam je, ale u mna je vacsie riziko nechat toho maleho hitlera dalej sikanovat cely svet, takze ho akceptujem
"České zbrojařské firmy mají stále problém získat úvěr od soukromých bank, zpravidla těch zahraničních. Na dnešní tiskové konferenci v Praze to řekla ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Brání to podle ní navyšování investic a výrobních kapacit. Potíže se ale vyskytují také při zakládání účtů v bankách nebo běžných platbách do zahraničí "(ČTK)
https://nazory.aktualne.cz/komentare/politik-zeme-jejiz-vojaci-kdysi-vtrhli-na-ukrajinu-ma-o-naci/r~583e3546d48311eeabbe0cc47ab5f122/
RU ukazali video podla nich prveho zniceneho Abramsa. Vlastne oni to uz hlasili pred tyzdnom, ale to slo len o vzacne vyprostovacie vozidlo postavene na podvozku Abramsa (otazka je, co robilo v Avdijivke), ale tu uz vypustili zaznam z dronu, kde je skutocny Abrams.
Napriek tomu, ze video vyzera realne moc neverim, ze nie je zmanipulovane, pretoze jasne zabery iduceho tanku vystriedaju zabery v nizkom rozliseni, kde nieco hori. Navyse RU tvrdia, ze ho zlikvidoval Lancet a tomu moc neverim, pretoze uz Leopardy ukazali vyraznu odolnost voci utokom Lancetov a predpokladam, ze Abrams bude na tom este o kusok lepsie.
Prevedcivo vsak posobi zasah Archera, co by bolo prve potvrdene znicenie tejto samohybnej hufnice....btw moze sa TA hufnica volat TEN Archer)? A znicili potom jeho, ci ju?
UA toho stracaju posledne dni pomerne dost vzhladom na ine obdobia.
Ale rozlucime sa optimisticky. Pri Kupjansku sa UA celkom dari. Odrazili velku RU ofenzivu, preukazatelne znicili za posledne dni min 3 tanky a 2x MSTA-S pricom sami nemaju hlasene ziadne straty na technike. Kupjansk je dolezita brana na severe, pretoe proRU kanaly uz riesili evakuaciu Charkova a ako ho za par tyzdnov dobyju.
Niektori analytici povazuju prave smer Kupjansk za najdolezitejsiu cast fronty (aj vzhladom na ten Charkov).
Dalsou dobrou spravu je, ze zasah, o ktorom povodne tvrdili, ze ide o Patriot bol identifikovany ako RM-70 a ze z Robotyne (ktore par dni dozadu tvrdili, ze je uz ich skoro cele) RU definitvne ustupili, co priznavaju aj sami...samozrejme ide o strategicky ustup a ciele boli splnene na 100%...presne podla planu.
https://twitter.com/visegrad24/status/1762166114572701949
https://nazory.aktualne.cz/komentare/politik-zeme-jejiz-vojaci-kdysi-vtrhli-na-ukrajinu-ma-o-naci/r~583e3546d48311eeabbe0cc47ab5f122/
bol tam odkaz aj na zaujimavy rozhovor s Kara-Murzom
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rusku-vladne-kgb-rika-opozicnik-vladimir-kara-murza/r~8202a7360c7311ea84c6ac1f6b220ee8/
ani von ani dnu
YT mi nedávno predhodil archívne propagandistické video Slovakštátu (Od Tatier po Azovské more),
netušil som doteraz, že aj Jozef v koženom kabáte si bol osobne prezrieť rozbitý Kyjev
https://youtu.be/scmmLqa05Pg?t=2275
spojenie "stepny Hitler" celkom pobavilo
https://www.forum24.cz/fico-uz-naplno-prevzal-putinovu-propagandu-blabolil-o-tom-ze-valku-rozpoutalo-besneni-ukrajinskych-neonacistu