Ja ju mám s offsetom (30,9) na HT Merida. Kedže som čítal že vŕzga a bolo doporučené medzi planžety dať niečo, nalepil som tam po kúpe nejakú fóliu. Pri používaní pri prvých jazdách aj tak vŕzgala, medzi planžety hore sa v lese dostali kamienky a tie tam robili neplechu. Tak som sa naštval a vyplnil medzeru silikónom, odvtedy kľud. Používané cca rok. Fungovať to funguje, určite je pohodlnejšia než bežná. Za mňa spokojnosť.
Ta sedlovka funguje najlepsie ak je vysunuta dvojnasobok tej nedotykajucej sa casti a pri nizkych hmotnostiach asi nebude vela pruzit. Cistit ju treba pravidelne,lebo si to do seba,hlavne v terene nataha nečistoty tymi mikropohybmi.Necistoty casom dokážu zosuchat lak na dotykajucich sa plochach.Pri vytahovani si treba urobit ceruzkou ciarku dokola ,aby nebolo treba opakovane vytahovat,povolovat a doladovat po rozobati a zasunuti.
Mal som tú z Ali na graveli a fungovala, len ľahko vždy začala po zoservisovaní (=vyčistení) vŕzgať, tak som ju zhodil. Asi vyskúšam ten trik so silikónom
Ja som vždy chcela vyskúšať tú sedlovku. Verím tomu, že funguje. Ale zaujíma by ma či tie dva kusy nevŕzgajú. Prípadne či ich potrebné nejako mazať. Nemá niekto dlhodobejšie skúsenosti? Hlavne s verziou bez ofsetu.
Ja ju jazdím už asi 3 rok cca 6000km ale nevrzga iba ked sa dostane špina medzi rám a sedlovku ale tak to asi väčšina sedloviek. Na gravel je super.
Kristina kamarát ju jazdí na EXCEED modeli MTB - je to hrôza ako to puká ja by som nato nervy teda nemal - funguje to inak údaje podľa jeho vyjadrení fajn ale tie pazvuky... ja som celkom "Canyon positive" ale tie ich sedlovky a patenty to je niekedy... ehm
natiahnuť navrch starú dušu VCLS som chvíľu skúšal na kamošovom Graili, vysunutá na max kvôli malému rámu až nepríjemné pružila... Pri vhodnej veľkosti (v mojom prípade L) by bola fajn
Ďakujem marcels a miidlo. Dva príspevky a dve rozdielne skúsenosti.
Tak ti pridam treti. Sedlovku bez ofestu ma manzelka na Canyone Ultimate. Nikdy nebola premazavana a nevrzga nic. Najazdila na biku cca 15 000 km Na sedlovke su ciarove linie pre zasunutie a aj pre sklon sedadla v stupnoch. Cize opatovne nastavenie vysky aj sklonu sedadla je velmi jednoduche. Staci si zapametat povodne hodnoty. Tie dve polky sa po sebe pohybuju a tym sa meni sklon sedadla. Nakoniec sa dotiahnu poistnou skrutkou. Cize aj po vybrati sedlovky z ramu, nastaveny sklon ostava zachovany.
konecne dorazila...
zpracovanie fajn ale ma vakel do stran... :-/
idem sa este pohrat s podlozkami doma ci to pomoze veci alebo nie... https://streamable.com/2z3blk
tiez mam podobnu, ak nie tu istu z ali a vakel ma, ako na tvojom videu.. a feature, not a bug dodnes som neprisiel na to, ako ten vakel odstranit. sedlovka niekde zapada prachom. Ak prides na nejake riesenie, ako to odstranit, daj mi prosim vediet. Inak davaj pozor, ked ju budes dotahovat v rame, radsej menej ako viac.. mne sa spravila preliacina v karbone a to som dotahoval momentakom, prilis tenke steny to ma..
netreba sa hned posmievat..
poslal som Alimu video s popisom problemu, peniaze vratene v priebehu 4h... myslim si ze v tomto smere maju dost slusny support... sedlovka ostava a este sa ju pokusim spravit
pokial to nepojde, nic sa nedeje, nic som neusetril a nic som nestratil
Ak je to rozoberatelne, zacal by som tym, ze by som si premeral priemer osky na zamok sedadla a podla toho zohnal podlozky DIN 988. Robia sa v roznych hrubkach az do najmensej 0.1 mm. S tym vies krasne vypodlozit aj tu najmensiu volu. Na videu, ktore si linkoval, medzera okolo plastoveho puzdra vyzera fakt ohavne Dobrym vypodlozenim sa Ti moze podarit ten vakel zmensit, aj ked hlavnym problemom su nepresne priemery jednotlivych dielov v zostave os-puzdro-zamok. A ten Ti ostane...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja ju jazdím už asi 3 rok cca 6000km ale nevrzga iba ked sa dostane špina medzi rám a sedlovku ale tak to asi väčšina sedloviek. Na gravel je super.
Na toto by sa oplatilo nejakú nepremok ponožku alebo co
Lebo zadné koleso verím že nastrieka bordel.
Tak ti pridam treti. Sedlovku bez ofestu ma manzelka na Canyone Ultimate. Nikdy nebola premazavana a nevrzga nic. Najazdila na biku cca 15 000 km Na sedlovke su ciarove linie pre zasunutie a aj pre sklon sedadla v stupnoch. Cize opatovne nastavenie vysky aj sklonu sedadla je velmi jednoduche. Staci si zapametat povodne hodnoty. Tie dve polky sa po sebe pohybuju a tym sa meni sklon sedadla. Nakoniec sa dotiahnu poistnou skrutkou. Cize aj po vybrati sedlovky z ramu, nastaveny sklon ostava zachovany.
konecne dorazila...
zpracovanie fajn ale ma vakel do stran... :-/
idem sa este pohrat s podlozkami doma ci to pomoze veci alebo nie...
https://streamable.com/2z3blk
https://streamable.com/jy27dx
netreba sa hned posmievat..
poslal som Alimu video s popisom problemu, peniaze vratene v priebehu 4h... myslim si ze v tomto smere maju dost slusny support... sedlovka ostava a este sa ju pokusim spravit
pokial to nepojde, nic sa nedeje, nic som neusetril a nic som nestratil