ako sa vlastne dajú prepravovať elektrobiky autom, keď chýba horná rámová trubka? Na dávanie na strechu je to príliš ťažké a ani sa to nevmestí do nosiča na strechu...
A na ťažnom zariadeníto zase nie je ako uchytiť?
Ako by ste toto prepravovali vy? Do kufra auta stále odmontovávať kolesá nie je nič moc...
posledný komentár: 20. 11. 2025 o 20:20
Velmi nestastna formulacia, lebo ja ju citam nasledovne: Pre prepravu bicykla v ITA su pravidla vcelku jednoduche. Ked prepravujete bicykel na zadnej casti auta, musite mat tabulku s cervenymi a bielymi pasikmi za bicyklami alebo nosic so svetlami a tretou SPZkou.
Samozrejme, ze moj vyklad moze byt chybny, ale pride mi maximalne logicky.
- ak mas bike za autom, musis mat but tabulku s cerveno-bielymi pasmi (napr. nosic na piate dvere), alebo musi mat nosic svetla a znacku (nosic na gulu)
- maximalna sirka bicykla moze byt 2.55m, ale zaroven nesmie byt sirsi ako auto so zrkadlami, alebo nesmie vycuhovat z nosica. Cize ak mas auto siroke 2m aj so zrkadlami, bike nesme byt sirsi ako 2m. Sirsi moze byt len vtedy, ako je sirsi aj nosic, ale max 2.55m. Ak mas karavn siroky 2.7 metra, tak bike nesmie byt sirsi ako 2.55m bez ohladu na nosic
BTW: idem vybavovat SPZ na nosic. Staci mi velky a maly technicak a poistka od auta? Chcem to stiahnut este v Marci kym nenavysia poplatky.
https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=1229755412488641&id=100063625805856&_rdr