nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 22. 10. 2017 o 11:16
posledný komentár: 4. 2. 2013 o 10:58

Síce mám zaplatený ESP live player,ale ďakujem fóru, nemusim pozerat, len by ma to znechutilo/odradilo
Tiež som si chcel pozrieť včera záznamy na ES z tej etapy a ako píšeš zaradili Flandry. Nemyslím si, že to bolo z technických dôvodov. Asi si povedali, že nebudú vysielať etapu, ktorá je anulovaná.
Sám si myslím že dobre navrhnutá trasa dokáže spraviť preteky oveľa bezpečnejšie, ako to len nechávať na cyklistoch a ich prístupe.
Myslím si že cyklistika sa zrýchľuje, čo dokazuje lámanie rýchlostných rekordov na každej klasike v posledných rokoch. Po tých pádoch a zraneniach túto jar dúfam, že do budúcej sezóny urobia zodpovedný rázne kroky v bezpečnosti.
Ja som zvedavá koľko jazdcov tú šikanu vo veľkej rýchlosti "prestrelí". Ak tam príde väčšia skupina tak sa pred šikanou bude špurtovať o prvé pozície.
Ak cyklisti vedia, ze v 60+ kmh sa na Arenbergu velmi pravdepodobne vysypu, tak ja neviem..mozu skusit ist pomalsie, aby sa nevysypali? Kto si veri, nech to preleti. Kto nie, pojde pomalsie. A kto si neveri, ale aj tak pojde 60+ a vysype sa, no tak hold, jeho rozhodnutie.
Skôr sa tam urobí pekný špnunt, ktorý zastaví hlavne strednú a zadnú časť balíka a niektorí v tom zhone nestačia reagovať a vycvaknúť sa a políhajú na seba do strán ako domino.
Ak cyklisti vedia, ze v 60+ kmh sa na Arenbergu velmi pravdepodobne vysypu, tak ja neviem..mozu skusit ist pomalsie, aby sa nevysypali? Kto si veri, nech to preleti. Kto nie, pojde pomalsie. A kto si neveri, ale aj tak pojde 60+ a vysype sa, no tak hold, jeho rozhodnutie.
nooo pilot F1 jazdí pár kilometrový okruh ktorý pozná naspamäť, kým rizikových úsekov pri cestných pretekoch sú kvantá, nielen Arenberg.Na F1 nepreteká 180+ vozidiel
Takto tam spomali cely balik takmer na nulu. Ak tam pride spominanych 100+ cyklistov v baliku, tak ti posledni nestastnici stratia aj minutu na tych, co prisli k tej sikane ako prvi. Takze taktika bude byt co naviac vpredu pred Arenbergom. A to moze byt este nebezpecnejsie ako samotny Arenberg.
Navrhla to ACP (asociácia profesionálnych cyklistov) a požiadal o to organizátorov jej šéf, Adam Hansen. Myslím, že má viac odjazdené na bicykli ako ty odsedené pri TV
„Dostal som odpoveď, že radšej budú brzdiť a riskovať pád na ceste ako na kockách pri 60 km/h,“
https://sportnet.sme.sk/spravy/cyklistika-bezpecnost-pady-arenbersky-les-pariz-roubaix-2024/
Pokial viem, v F1ke sa vela zakrut upravovalo a najma pridaval mnoho vyjazdovych zon, asfaltovali useky mimo trate a podobne na zvysenie bezpecnosti, cize mi to nepride ako dobra analogia
https://www.facebook.com/watch/?v=1084197516144710