tak kórea bola rozdelená až po 2sv.vojne na Jalte.dovtedy okupovaná japonskom ale jednotná.reči o tom,že sa jadrová velmoc nedá poraziť sú blbosti,usa predsa od kórei všetky vojny prehrali.... teda okrem studenej. ;)
10.04.2024 - 13:02:06
00
ja Vam nespočetne krát zase hovorím, že kritizovat západ neznamená ,že chcem žiť ako v Rusku. Edo Fico Pelle niesú ludia čo by sa chceli klaňať východu a íst tou cestou. Ak by to tak bolo, už by to tu vypadalo úplne inak. Dobre vedia,že je tu kopec západných firiem a máme nadštandardné vzahy so západom. Nevidím nič zlé, že chodim lyžovat a bicyklovať do Alp robí to dnes každý aj Vy a ked nie tak si niekto postaví dom s bazénom alebo kúpi si nové auto. Z mojho pohladu to ale dlho tvať nebude preto to robím. Realne nemôže 8mld ludí si robit čo chce, chodit kde chce a kupovať čo ho napadne. bud príde obmedzenie prírodou čo každý vidí,že sa mení alebo sa vybobomujeme z tejto planéty.

Nemám ja riešenie konfliktu. Chcem mier a celistvosť Ukrajiny či to je reálne neviem sa vyjadriť. Usa volby rozhodnú. Otom ako to bude s Ukrajinou rozhoduje Ruský, Činsky a Americky prezident a nie či ty prispeješ Ukrajine o 1000Er naviac. Eu je príliš rozdrobená aj za chvíľku rozhádaná a vojensky stále ešte slabá aby môhla rozhodovať .
Najrealistickejší a najrozhľadenejší z Vašej strany sú tu Flegko a Gebula tých sa spýtajte.
10.04.2024 - 13:27:54
00
double napísal:
Realne nemôže 8mld ludí si robit čo chce, chodit kde chce a kupovať čo ho napadne.

Hlavne, ze ty mozes :facepalm:
Vsak uz prestan tliachat a zacni od seba. Ked je neralne, aby to mohli robit vsetci, tak chod prikladom.
10.04.2024 - 13:44:43
27
double napísal:
Realne nemôže 8mld ludí si robit čo chce, chodit kde chce a kupovať čo ho napadne.

tak si to vyskusajme. Ked si budes chciet nieco kupit, ale ist mimo okres, napis sem a my ti to bud schvalime, alebo neschvalime. A ty to budes musiet dodrzat. Skus si, ake by to bolo patrit medzi tych ludi, ktori "si nemozu chodit kde chcu a kupovat, co ich napadne". Dohodnute?
10.04.2024 - 14:19:49
03
clxno1 napísal:
Hlavne, ze ty mozes :facepalm:
Vsak uz prestan tliachat a zacni od seba. Ked je neralne, aby to mohli robit vsetci, tak chod prikladom.


tipping point už je za nami aby bolo možné niečo zmeniť bez výrazných dopadov , realne nevieš čo robím bežný pracovný den, takže ukazovať na druhého je to najľahšie( možno robím viac než ty) , za ďalšie ak by som sa aj snažil tak ak nezdania letenky aby sa nechodilo na kávu cez pol europy alebo sveta(viac som platil len za mýto v taliansku (300km) ako letenku do Milána) , nezakážu private jety, výletné námorné lode, nezačnú byt prikladom milionari a tí nezačnú tlačiť na politikov sám nič nezmôžeš. No a hlavne bol by som debil aby som bol doma a pozeral nato ako sa rekordne zbrojí a nevyužil ked ešte môžem. Čo tak sa teda dohodnut nepozerat na mna čo robím ale na seba. Či to ukazovanie je predsalen jednoduchcie a že ja som whataboutizmus.
10.04.2024 - 15:05:50
00
double ja by som zakazal biky nad 300 Euro. Co ty na to? Okrem toho by si ani nemal nikam chodit. Ja som ti to zakal (podla tvojho vzoru).
10.04.2024 - 15:11:53
00
ach načo som sem zase písal, 200 Private Jet Owners Burned as Much CO2 as 40,000 Brits hned prvý článok čo najviac robí co2. Nič idem ja na bicykel či aj to už nemôžem lebo mám iný názor. Tam začnite makať aby dalšie volby boli podla Vás. Nie že Smer spraví za týžden 5 krát viac videí ako celá koalícia dokopy. Nehovoriac o tom bombičovi či ako sa ten volá .ten nostop niečo pridáva a nik mu to tam tie jeho žvásty nevyvracia.
10.04.2024 - 15:29:31
00
Nemôžeš ísť na svoj drahý bicykel ... skorpion ti to zakázal! Nie je mysliteľné aby si hocikto robil čo sa mu chce
10.04.2024 - 15:32:27
03
double napísal:
Nič idem ja na bicykel či aj to už nemôžem lebo mám iný názor.

nie preto, ze mas iny nazor, ale preto, ze si tu 8 miliard ludi nemoze robit co sa im zachce - sam si to povedal.
10.04.2024 - 15:38:38
01
trocha rozdiel zaletieť si na svojom novom private jete na maldivy čo robí čoraz viac ludí a íst sa pobicyklovať. A ano nemôže, preto idem na ten bicykel lebo za chvíľku nebude možné ani to.
10.04.2024 - 15:49:48
00
"8mld ľudí si predsa nemôže robiť, čo chce, ale ja môžem a vôbec, čo sa pozeráte na mňa"

ako keby som fica počul
10.04.2024 - 15:52:13
54
double napísal:
trocha rozdiel zaletieť si na svojom novom private jete na maldivy čo robí čoraz viac ludí a íst sa pobicyklovať. A ano nemôže, preto idem na ten bicykel lebo za chvíľku nebude možné ani to.

v com je rozdiel? Pre niekoho je letie na Maledivy rovnake, ako pre teba ist na bike. Niekto nemoze ist ani na ten bike. Tak preco by ti ho nemohol zakazat?

Ked ty nemozes letie na Maledivy, tak nikto. Ked ja nemozem ist na bike, tak ani ty. Princip je presne rovnaky. A zrazu s tym mas problem - mas problem so svojim vlatnym nazorom :-D
10.04.2024 - 16:14:15
08
double jasne, takze aj mier, aj celistvost, hlavne ostat chrumkavy, ale riesenie nevies, ale vlastne sa o to az tak nezaujimas a vlastne to je aj tak jedno, lebo amerika a cina a rusko a vsetko je vlastne marne

citujem Buzalku: Postsedliaci sú moderní Slováci, ktorí veria v ideál domoviny z agrárnych čias a podľa toho sa aj správajú. Vyznávajú svoje vidiecke hodnoty, ktoré považujú za „tradičné“, volia populistických vodcov a sú často geopoliticky popletení. Cestujú po svete, ovládajú moderné technológie a žijú najkvalitnejší život, aký kedy žili príslušníci ich rodokmeňa. A aj tak majú pocit, že svet je k nim neláskavý, neberie ich vážne, a oni sa mu nemienia doprosovať. Melancholicky smútia za svetom, ktorý nikdy nebol. Ich stratégiou prežitia je nemať názor, teda pochopiteľná hra na istotu s cieľom udržať status quo – „len aby horšie nebolo“.

v tvojom pripade este kombinacia so socanom (reci pri kavicke su, len sa radsej pri praci nezamazat, sak to niekto spravi za mna)
10.04.2024 - 16:16:22
312
double napísal:
Obrazok je dezinfo snaha vytvorit obraz ze usa vrazdia kade chodia, to skor plati o rusakoch.......

Nacital som si viacero riadkov (zoznam zainteresovanosti usa v konfliktoch nie je kompletny... ;) ), z toho vychadza ze komunisti a diktatori maju potrebu stale na niekoho utocit.
putler je vlastne 2 v 1. :)
Hned prvy riadok, komunist severna korea napadla juznu; usa stalo na strane podporovatelov juznej korei.
Vietnam, vojna medzi severom a juhom. Zas...
Laos, obcianska vojna. Uz ZASE vojna medzi komunistami "a ostatnymi".
Kambodza....Zase
Lybia, obcianska vojna vs diktator. Snaha zastavit vrazdenie civilistov a nastolenie mieru.. atd atd

Nebudem tu vypisovat cely zoznam, poviem ze usa prisli ako antibiotikum preliecit zapalovu reakciu.
Ktoru najprv niekto zacal, a neboli to usa.
Obcianske vojny, prevraty, diktatori s roznymi zamermi vrazdit-skodit okoliu ci priamo usa.
Su rozne nazory na primeranost zasahu, ale ked je pacient chory, kazdy liek ma neziaduce ucinky....
Pointa je vsak zachrana zivota pacienta....



chromozom.gulas.sme.sk gulas.sme.sk
10.04.2024 - 17:15:21
29
presne si to vystihol:) teda ten Buzalka. Snad sa to raz zmení podla Vás, ked ja len snívam o svete ktorý nebol . Pekný den ešte.
10.04.2024 - 17:22:19
00
keyboard_arrow_up