Prelistoval som pekných pár strán fóra a tému týkajúcu výhradne chudnutia/ priberania som nenašiel. Low carb téma si osobne myslím, že nie je len o telesnej hmotnosti. Tak by sme sa prípadne tu mohli vykecávať, ako sa nám (ne)darí, povzbudiť a byť na seba dobrí, však exot!
Za seba poviem, že pár týždňov sa trocha snažím, ale výsledky zatiaľ nie veľmi oslňujúce. Aspoň som sa ako tak pod stovku zo 103 dostal. Ale, trpezlivosť ruže prináša, vonku je pekne, idem zabehať
K tomu jedlu, mas pravdu, ale... Orechy pre mna su alternativa ked nemam k dispozicii jedlo vpravo. Vziat si bataty s prsiami na turu do Sl. Raja je ehm, trochu komplikovane a pre mna je to lepsia volba ako rozok s Majkou. Takisto ako jedlo v praci kedze si varim sam a varene jedlo jedavam az popoludni po prichode domov. V tom pocite zasytenia sme si odlisni. Ja ked zjem 80g orechov, tak som uplne vpohode dostatocne zasyteny.
Ok, ved kazdy sme iny, to je tu neustale omielane. Nieco co plati na mna neplati na teba a opacne. Clovek si musi najst veci funguju pre neho. Same sa to ale nestane. Samozrejme som nemyslel ze si zoberies take jedlo na vyjazd ?
Na orechy ale ja neviem slapat. Dlho sa travia a energia sa dostavuje velmi neskoro. Ked moj zaludok zyva prazdnotou a pyta od mozgu jedlo mam tendenciu podlahnut a zobat. Tomu sa snazim zabranovat vacsim objemom nizkokalorickeho jedla. Dobre je poznat aj sytiaci efekt potravin. Napr take varene zemiaky su celkom dobre na zasytenie. Ovela lepsie ako ryza. Nemaju taky rychly GI.
predpokladám, že vy čo takto riešite stravu, riešite skôr maximálnu efektivitu tréningu a nie životný štýl alebo hoc aj chudnutie/priberanie ... Lebo ja teda na ten výlet to sl. raja či výjazd zoberiem aj oriešky aj lepeňák
Pivo, je jediný energetický gél, ktorý na výjazde prijímam 🤩
Inak, tie kalorické tabuľky sú hrozne jednoduchá appka, lebo scanovanie čiarového kódu je izipizi, odvážim a hotovo, ja si už tanier zo šuplíka dacam rovno na váhu a idem. Výhoda je, že časom získaš odhad cca čo má koľko kcal a zbruba ako si zostaviť deň.
vydavky si zapisujem aj ja. To by mal byt zaklad kazdej rozumnej domacnosti. Ale kalorie som zvladol asi len 3 mesiace. Najviac mi na tom vadilo, ze velakrat to bol len odhad. Ako fakt neviem, kolko gramov coho ma obed v restauracii. Robit to nejak odhadom nahrubo mi nedavalo zmysel. Ale aspon za tie 3 mesiace mi to otvorilo oci. Tak som trochu upravil co jem.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Inak na co sluzi zapisovanie vydavkov? Len kvoli statistike a ze vas to zaujima, alebo to ma nejaky vyznam? Vychadzam z toho, ze to co potrebujem kupim bez ohladu na to kolko to stoji a z nasledneho zostatku mozem kupovat aj to co nepotrebujem / chcem. Cize nerozumiem praktickemu vyuzitiu, kedze dolezity je z mojho pohladu pre rozhodovanie o dalsich vydavkoch zostatok a nie to co som uz minul.
Je to fasa vec, vedieť kam ti idú love. Vieš si plánovať veci a viac ti zostane
Nechces prist k nam domov a povedat nieco o tom mojej manzelke?
Furt mina, furt si odmieta zapisovat to, kde a potom vykrikuje, ze je stale v minuse na ucte,
A chudnut chce tiez uz asi 5 rokov v kuse a furt sa jej nedari dotiahnut to do konca nejako;o).
Rád 😉 kam? 🤣🤣
Ale poznám to. Donedávna som bol taký istý, ešte za manželstva. Žena mala peniaze na starosti ale míňali sme spolu aj každý sám.
Z tohto som mal najväčší stres po rozvode, tak to chcelo začať plánovať.
A chudnutie... Vymeníme si WhatsApp a pôjdeme výzvy spolu. Už mám viac báb.
A na účte, ja mám mBank, raz týždenne si urobím inventúru výdavkov a zaradím ich, kam patria. Plus mikrosporenia na rôzne poisky atď. Veľmi som sa bál, že nebudem vedieť s peniazmi ale klop klop, ide to
Aký má význam evidencia? Presne kvôli tomu prehľadu a "aha momentu" ak niekto plače, že nevie schudnúť alebo je furt v mínuse a nemá na to, čo chce. Zrazu si to spočíta aj keď to nie je presné, a vidí, že tam 10 g masla pod praženicu, tam 3 dcl džúsu, kapucino, "fit" tyčinka, 30 g parmezánu, dva poháre vína, grilovaný hermelín, len jedna lyžica majonézy atď a bam.... ak niekto naozaj chce, tak si aspoň na základe evidencie uvedomí, koľko má kaloricky príjem a možno niečo zmení, pridá, uberie atď Rovnako, je to aj s peniazmi. Excel mi pekne ráta do okienka, koľko ešte môžem minút na veci, ktoré chcem a viem si dať na to bacha.
Mal som kolegu, ktorý si tiež zapisoval všetky výdavky. A navyše sa potom ešte na konci mesiaca "dorovnával" s vtedy ešte frajerkou, aby im to vychádzalo "na nulu..."
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Na orechy ale ja neviem slapat. Dlho sa travia a energia sa dostavuje velmi neskoro. Ked moj zaludok zyva prazdnotou a pyta od mozgu jedlo mam tendenciu podlahnut a zobat. Tomu sa snazim zabranovat vacsim objemom nizkokalorickeho jedla. Dobre je poznat aj sytiaci efekt potravin. Napr take varene zemiaky su celkom dobre na zasytenie. Ovela lepsie ako ryza. Nemaju taky rychly GI.
Plus pivo plechovkové si zabudol
Inak, tie kalorické tabuľky sú hrozne jednoduchá appka, lebo scanovanie čiarového kódu je izipizi, odvážim a hotovo, ja si už tanier zo šuplíka dacam rovno na váhu a idem. Výhoda je, že časom získaš odhad cca čo má koľko kcal a zbruba ako si zostaviť deň.
Nechces prist k nam domov a povedat nieco o tom mojej manzelke?
Furt mina, furt si odmieta zapisovat to, kde a potom vykrikuje, ze je stale v minuse na ucte,
A chudnut chce tiez uz asi 5 rokov v kuse a furt sa jej nedari dotiahnut to do konca nejako;o).
Ale poznám to. Donedávna som bol taký istý, ešte za manželstva. Žena mala peniaze na starosti ale míňali sme spolu aj každý sám.
Z tohto som mal najväčší stres po rozvode, tak to chcelo začať plánovať.
A chudnutie... Vymeníme si WhatsApp a pôjdeme výzvy spolu. Už mám viac báb.
A na účte, ja mám mBank, raz týždenne si urobím inventúru výdavkov a zaradím ich, kam patria. Plus mikrosporenia na rôzne poisky atď. Veľmi som sa bál, že nebudem vedieť s peniazmi ale klop klop, ide to
Tak ale raz za cas. Mne velmi chuti Big Tasty s tym nic nenarobim. Celkovo mam rad burgre.