Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chla***** mi tam premrzli a chceli ist spat.
5 stupen nie je zaruka nicoho. Je to extremisticky posun na jednu stranu v oblasti, kde 5 nema co hladat. Jeho dosledkom je zvyseny odpor - a zvysenie negativneho pohladu zo strany verejnosti
....
Ty máš nejaký background alebo vzdelanie v ochrane prírody? Ja teda nie, preto sa pýtam, ale rozumiem tomu tak, že rezervácia nespadne z neba, ale sú tam konkrétne dôvody na jej vyhlásenie. Napríklad na Devínskej Kobyle sú vzácne chránené rastliny, dubovo-hrabové lesy, lipovo-javorové sutinové lesy či suchomilné travinno-bylinné a krovinové porasty.
A na margo padnutých stromov, ako ja do MK chodím celkom dosť, na cesťáku a graveli a tak prinajhoršom obídem alebo prenesiem. Nerobím si z toho zasa ťažkú hlavu.
Ako za mna je devinska kobyla kravina aj ked.su tam nejake stromy ako pises ale je to vsetko byvali hospodarsky les a vo velmi zlom zdravotnom stave kedze ak ides naokolo dk. Tak tolko popadanych a uschnutych stromov je v maloktorom lese akorat moze clovek cakat co mu padne na hlavu.
Znamena to ze tie stromy co su tam bud nie su povodne a teda suchsiu dk proste nezvladaju alebo maju nejaku chorobu.. a klincuje to skutocnost ze povodna rezervacia ostala 4 kde sa nemohlo chodit mimo chodnika a nova vacsia cast je 5, kde mozu chodci chodit veselo kade chcu. Ale v zime na bezkach uz ist mozes len po par vyznacenych cestach ale peso stale mozes kam chces? Tak aka je to logika? Bezne to ma vyznam ze je zakaz vsetkym...
Aj zakony a omedzenia musia mat nejaku koncepciu a logiku lebo potom su len zdrap papiera a vsetci prdia na to. Niekedy staci aj ten sedliacky rozum.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
devinska kobyla je obyčajný hospodársky les.tam kde štát nevie chrániť vlastné lesy tak za budaja vyhlasovali nezmyselné rezervácie.to isté aj vydrica.polovné právo na DK funguje normálne ďalej s polovníkmi to nemá nič.peší pohyb je na dk úplne volný aj mimo trás takže žiaden 5st.,ale len paškvil.vyhlásili niečo čo sa nebude a ani nedá kontrolovať pri tom množstve ludí čo tam denne chodí plus záhradkári,atd...
vydricu si presadil vallo s podmenkou že nebude pre nikoho obmedzený pohyb...zatial nikoho nebmedzujú o les sa,ale starať NEVEDIA.dôvod vyhlásenia bola zase ťažba ktorá sa tam už roky nerobí a sú to mestské lesy čiže len na meste záleží či budú-nebudú.z extrému do extrému.
dnes som sa bol povoziť po Karpatoch (po vyše pol roku) (mal som cestu do BA), traily v podstate čisté, až na 3 stromy (myslím) takže ďakujem miestnym, že to takto pekne sprejazdnili 👍💯
inak toto je fakt dobre spravené, vôbec by sa to nemuselo odstraňovať/rušiť
ja som dnes bol slameny vdovec, takze plan bol jasny: vyrazit rano aby som bol za Somarom skor nez tam dojdu prvy pretekari aby som im nezavadzal a pokracovat za Pezinsku babu (Skalnata, okolo Vysokej, Cerveny kopcek) . minuly tyzden som vsetky zimne veci odlozil do skrine, ale znovu som ich musiel vybrat. uzil som si prave aprilove pocasie: slnko, dazd, slnko, dazd, male krupy na Skanlatej, dazd, velke krupy za Cermakovou lukou (pri zasahu do tvare to celkom bolelo), slnko, dazd, snezenie, dazd, slnko a potom az domov hmla a mrholenie. a samozrejme vydatne blato uplne vsade. Na Pezinskej babe robia nove traily a Secret trail je neprejazdny z dovodu tazby az do odvolania.
Mam pocit ze v tej 4ke ci 5ke ci aka to je zona ostali len tie 2 stromy co treba podliezat a ostatne je vsetko prerezane. Asi niekto kto uz nechcel cakat na urady 😁
Dnes som dostal este vynadane na koziarke ze som sa mal uhnut skor aj ked ja som slapal do kopca a on zjazdoval dole. Bol som grant pozdravil, uhol a aj tak na prd. Ludom uz hrabe.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
5 stupen nie je zaruka nicoho. Je to extremisticky posun na jednu stranu v oblasti, kde 5 nema co hladat. Jeho dosledkom je zvyseny odpor - a zvysenie negativneho pohladu zo strany verejnosti
....
Ty máš nejaký background alebo vzdelanie v ochrane prírody? Ja teda nie, preto sa pýtam, ale rozumiem tomu tak, že rezervácia nespadne z neba, ale sú tam konkrétne dôvody na jej vyhlásenie. Napríklad na Devínskej Kobyle sú vzácne chránené rastliny, dubovo-hrabové lesy, lipovo-javorové sutinové lesy či suchomilné travinno-bylinné a krovinové porasty.
A na margo padnutých stromov, ako ja do MK chodím celkom dosť, na cesťáku a graveli a tak prinajhoršom obídem alebo prenesiem. Nerobím si z toho zasa ťažkú hlavu.
Znamena to ze tie stromy co su tam bud nie su povodne a teda suchsiu dk proste nezvladaju alebo maju nejaku chorobu.. a klincuje to skutocnost ze povodna rezervacia ostala 4 kde sa nemohlo chodit mimo chodnika a nova vacsia cast je 5, kde mozu chodci chodit veselo kade chcu. Ale v zime na bezkach uz ist mozes len po par vyznacenych cestach ale peso stale mozes kam chces? Tak aka je to logika? Bezne to ma vyznam ze je zakaz vsetkym...
Aj zakony a omedzenia musia mat nejaku koncepciu a logiku lebo potom su len zdrap papiera a vsetci prdia na to. Niekedy staci aj ten sedliacky rozum.
vydricu si presadil vallo s podmenkou že nebude pre nikoho obmedzený pohyb...zatial nikoho nebmedzujú o les sa,ale starať NEVEDIA.dôvod vyhlásenia bola zase ťažba ktorá sa tam už roky nerobí a sú to mestské lesy čiže len na meste záleží či budú-nebudú.z extrému do extrému.
inak toto je fakt dobre spravené, vôbec by sa to nemuselo odstraňovať/rušiť
Cerovka sprejazdnena
ze si mozes ist roztrhnut dalsiu vestu na cerovku a nebudes pritom prenasat
Dnes som dostal este vynadane na koziarke ze som sa mal uhnut skor aj ked ja som slapal do kopca a on zjazdoval dole. Bol som grant pozdravil, uhol a aj tak na prd. Ludom uz hrabe.
Nie budes sa to musiet naucit jazdit