sem tam sem prispejem lebo nečítam to tu tak často, nepojdem preč pokial ma nevyhodia ,ked ma vyhodia z tejto témy bude to znamenat, ze liberalizmus nefunguje a o chvílku Vám budú takí ako Huliak klopat na dvere. Nechapem hlavne teba prečo Vás rozrušuje môj názor. Nikomu nenadávam, ok sem tam zaprovokujem ale nieje to každy den a nič extrémne a som daleko od toho čo predvádza taká SNS alebo niektorí tu členovia. Naviac fungujú nepáčiky takže su moje komentáre skryte poprípade si ma môžeš bloknut? Ani to nestačí?
21.05.2024 - 11:01:51
00
co ma "liberalizmus" spolocne s tym, ze sukromna firma na vlastnej stranke zablokuje v nejakej teme TROLLa?
21.05.2024 - 11:03:44
111
mám právo podla liberalizmu na myšlienku jednotlivca , zjavne tá myšlienka musí byť taká aby Vám vyhovovala, ked nieje som nepohodlný a treba ma odstrániŤ. Naviac moje myšlienky niesú nijak extremne a určite by sa našlo dost ludí ,ktorí by sa pod ne podpisali ale boja sa. Takže sa dostávame do pasce kde , liberalizmus fungovať nebude. Tak ako mna blokne administrátor tak postupne čo sa aj deje sa budeme blokovať v rodinách, v kamarátstvach, vo vztahoch nakoniec aj politici im nevyhujicich ludí pritom to je len obyčajná politika. Sú to len slová v jednej oblasti života nejakého človeka ktorého ani nepoznáte, može Vám to byť jedno. vzrast antisemitizmu je fakt a je potvrdený aj vo vašich denníkoch, nakoniec aj vo vašom vztahu ku mne.


Naposledy upravil double dňa 21.05.2024 - 11:23:35, celkovo upravené 1 krát.

21.05.2024 - 11:21:02
00
ja si napriklad tie tvoje ,,bludy,, prečítam (aj keď su skryté)
nikoho tvoj názor ,,nerozrušuje,, ale keď raz napišem, že som skončil/dam pokoj tak sa potom pýtam... čo tu stále robiš ?
21.05.2024 - 11:22:39
08
MageZ napísal:
Prosim, kto bol ten 1 rozumny clovek v Smere? Nejako sa mi nic neybavuje... :)

V poslednom čase sa mi celkom pozdávajú názory tohto pána, ktorý Smer zakladal a zjavne (konečne?) precitol...:

"Atentát a s čím sa ani po ňom nezmierim

Boris Zala
Autor je filozof a bývalý politik a poslanec Európskeho parlamentu

Čítajte viac: https://komentare.sme.sk/c/23332607/atentat-a-s-cim-sa-ani-po-nom-nezmierim.html
Atentát na predsedu vlády Róberta Fica vyvolal široké odhodlanie hľadať v našej spoločnosti „zmierenie“. Utlmenie nenávisti. Nesúhlas s násilím. Ale vyvolal aj vzájomné obviňovanie, kto má leví podiel na nevraživosti, ktorá vyústila až k pokusu o vraždu premiéra.

Prezidentka Čaputová a nastupujúci prezident Pellegrini spoločne urobili prvé gesto: zaujali spoločné stanovisko a pozvali predsedov politických strán k okrúhlemu stolu. No otázkou je, na čom by sa vlastne mali zhodnúť?

Samozrejme, že nie iba na jednorazovom vyhlásení odsudzujúcom akékoľvek násilie v politickom živote, ale jeho trvalé odmietnutie. No a potom práve na tom, aby sa žiadna strana nepokúsila využiť situáciu vo svoj politický prospech.

Lebo môžeme sa tváriť akokoľvek ľudsky, citovo, či tváriť sa, že sme si vstúpili do svedomia, základná logika politického života, boj o moc, nezmizne. A ani úsilie využiť ako zbraň v tomto boji čokoľvek; tu žiadne tabu neexistuje.

Kde sú teda jeho hranice? Odpoveď je vcelku jednoduchá: v demokratickom ústavnom režime. (A nie v „liberálnej demokracii“, ako sa bezmyšlienkovite vyjadrujú mnohí politológovia aj žurnalisti).

Nikto nesmie zneužiť vraždu, atentát, vojnu, rozpory a vnútropolitické boje na zmenu režimu. To je základ a nespomínam to náhodou, lebo pokiaľ väčšina spoločnosti rieši psychologické naladenie, v Slovensku tendencia k zmene režimu vystrkuje rožky. A treba o nej otvorene hovoriť a aj ju priamo pomenovať.

Nesiahajme po kolektívnej vine
Do väčšinového spoločného úsilia utlmiť vášne vstúpili sebe vlastným spôsobom „dankovci“ a „harabinovci“: obvinili kolektívne „opozíciu“, vyvolávajú obrazy „krvavých rúk“, požadujú kolektívnu odplatu, zastrašujú legitímne politické strany aj občianske združenia, vyzývajú, aby tí s iným názorom „niekam zaliezli“.

Pritom je zrejmé, že páchateľ konal ako jednotlivec, bez spojitosti s akýmikoľvek politickými skupinami. Páchateľ nemal žiadnu jasnú ideovú a hodnotovú orientáciu, okrem potreby vzdoru vždy a všade. Ba dalo by sa so štipkou irónie povedať, že jeho životopis náramne pripomína práve spôsob fragmentácie slovenskej spoločnosti: jeho vzdorovitá povaha putovala od jedného názorového spektra k druhému a za svoj život ich vystriedal všetky.

Preto pokusy urobiť z neho ľavičiara, pravičiara, matičiara, liberála, spisovateľa, proruského, protiruského sú mimo: ba aj ako „protivládny“ sa tu ocitol len preto, aby bol „proti“. Pokusy priraďovať ho, iba odkrývajú iných, ako by chceli zneužiť atentátnika proti svojim oponentom.

Nie, zmene režimu
A tak teda hovorím otvorene: nezmierim sa s pokusmi o zmenu režimu, nech už majú plazivý alebo radikálny priebeh. A nevzdám sa práva priamo poukazovať na tých, ktorí sa o to usilujú. Obmedzovanie politickej súťaže a označovanie oponentov ako „zahraničných agentov“ a ako „protislovenské sily“ je známy slovník všetkých protidemokratických síl: naň sa veľmi rýchlo napájajú požiadavky na „očistu“ spoločnosti (fejsbúk je už plný takýchto výziev).

V európskej histórii máme mnoho príkladov, ako takáto „očista“ môže vyzerať. Vraždenie, emigrácia a koncentráky sú priamym dôsledkom takejto demagogickej ideológie. Či si to Huliak, Danko, Taraba a Harabin uvedomujú, neviem. Ale svojimi vyjadreniami ženú Slovensko na okraj tejto katastrofy.

Verím, že demokrati – nech už sa nachádzajú v koalícii i opozícii – postavia pevný múr, aby sme slepo nevleteli do priepasti národno-fašistickej temnoty. Verím, že si to uvedomí aj široká skupina postkomunistických ľavičiarov, ktorí našli v Robertovi Ficovi nádej na zastavenie Matovičových avantúr a rozsievania chaosu a nenávisti; a že si rovnako uvedomia, že v tomto zápase nie sú úhlavným nepriateľom liberáli, ale práve extrémna národno-konzervatívna pravica.

A že sa v nich prebudí toľko omieľaný antifašizmus, ktorý si zredukovali na oslavy sovietskych osloboditeľov, ale stratili orientáciu, kto je práve dnes nositeľom fašistickej hrozby.

Týka sa to aj demokratickej pravice
A týka sa to aj všetkých tých, ktorí sa považujú za demokratickú pravicu. Lebo keď nastúpili pred pár rokmi do vlády, za demokraciu považovali iba to, čo likvidovalo opozíciu: od personálnych čistiek cez zneužívanie legislatívneho procesu až po spájanie sa s Kotlebom pri hlasovaniach za ich vpravde populistické „sociálne dary“.

A vôbec by mi neprekážalo ani prešetrovanie celej hromady korupčno-podvodníckych praktík minulých vlád, ale z vyšetrovania si spravili, a to vedome, politický program a doslova televíznu šou. Áno, aj pravicoví demokrati by si mali vziať k srdcu, že demokracia nie je iba to, čo je v ich prospech.

Zbaviť sa týchto predsudkov a stereotypov na všetkých stranách nášho politického a ideologického spektra bude neľahký a dlhý proces, ktorého súčasťou by mali byť aj novinári: iste, dosiahnuť sa to nedá žiadnym osvietením ani zázrakom, ani šokom z atentátu: ale len každodenným otvoreným dialógom, v ktorom nikto nie je dezolát, nepriateľ národa, zahraničný agent, nedemokratický volič.

A aj tým fašizujúcim extrémistom treba trpezlivo odkrývať dôsledky ich vlastného myslenia. A nepochybne tam, kde by extrémizmus ústil do pokusov o zmenu demokratického ústavného režimu, musí konať aj štát."

Čítajte viac: https://komentare.sme.sk/c/23332607/atentat-a-s-cim-sa-ani-po-nom-nezmierim.html


Naposledy upravil Dudo dňa 21.05.2024 - 11:26:29, celkovo upravené 1 krát.

21.05.2024 - 11:23:02
03
double napísal:
ešte prehodnoť to občianstvo či nebude lepšie ešte ďalej na západ ...


No Rakusko si vyberam kvoli tomu, ze tu mam stredobod zaujmov a splnam podmienky. Neviem na zaklade coho by som obcianstvo mohol dostat inde.
Politika ide tymto smerom vsade, ale ked pocuvam o politickej kulture tu v porovnani so Slovenskom tak je to 100 a 1. Nesledujem to tu velmi intenzivne, ale ako prvy argument by bol, ze ked niekoho pri niecom nacapu tak napr. ho zacnu sudit resp. prinajlepsom odstupi.
Kazdopadne neslo o to trucovat, ze odidem, ale skor o to, ze kolko ludi zacalo zvazovat takyto pomerne razantny krok. A to vsetko v kontexte poslednych udalosti.
21.05.2024 - 11:25:26
01
double napísal:
mám právo podla liberalizmu na myšlienku jednotlivca , zjavne tá myšlienka musí byť taká aby Vám vyhovovala, ked nieje som nepohodlný a treba ma odstrániŤ.

Mylis sa. Pravo na myslienku mas a kludne ju tu aj mozes prezentovat. Problem je v tom, ze toto je diskusne forum a tu sa o tych myslienkach/nazoroch aj diskutuje a to ty nerobis. Len tu dokola ako pokazeny gramafon opakujes myslienky (s ktorymi mnohymi aj suhlasim) a to je vsetko. Akukolvek otazku na vysvetlenie tvojho postoja odignorujes. Mna este fascinuje, ked sa teraz k tebe vyjadrujem hodne tvrdo, ze to dokazes uplne prehliadnut. Dokonca na niektore prispevky aj pacik od teba dostanem :) Za mna su to bud drogy alebo choroba. Stale si nemyslim, ze je to umyselny kalkul.
21.05.2024 - 11:35:51
14
A ked sa rozhodne zase ,že budem aj v tejto téme príspievať čo má čaka? Kam to až dospeje? nestačí že dáte mínusku?
Chápem, že máš obavy rovnako ako všetci. Skôr ako občianstvo je možno dôležitejšie podla mna mať aspoň nejaký pozemok v inej krajine.
Palo ale ja mám aj deti a robotu takže nedá sa tu diskutovať. Ved už aj dnes zase mi úchádza robota a budem musiet byt v práci o hodinu dlhšie. Ved kludne, ked ta to tak zaujíma môžme íst my dvaja na bicykel. otázne je či zvládneš mna? lebo nieje to žiadna stranda dnes diskutovať o politike. Nie každý má nato povahu skôr minimu ludí už. obzvlášt to na výjazdoch ani moc nerobím pretože bicykel je pre mňa dôležitejší ako politika.


Naposledy upravil double dňa 21.05.2024 - 11:43:43, celkovo upravené 1 krát.

21.05.2024 - 11:37:16
00
Bez obav. Tu si v slusnej spolocnosti. Nic nove ta necaka, budes dostavat minusky ako doteraz. Ja si ta mozno dam medzi zablokovanych, kedze co sa komunikacie tyka, zjavne si strateny pripad. Ten problem co mas, je tvoj problem a mal by si ho riesit, ale to je na tebe. Z mojej strany snaha pomoct (=presvedcit ta, aby si konecne aj diskutoval) bola.
21.05.2024 - 11:40:29
03
double napísal:
A ked sa rozhodne zase ,že budem aj v tejto téme príspievať čo má čaka? Kam to až dospeje? nestačí že dáte mínusku?
Chápem, že máš obavy rovnako ako všetci. Skôr ako občianstvo je možno dôležitejšie podla mna mať aspoň nejaký pozemok v inej krajine.
Palo ale ja mám aj deti a robotu takže nedá sa tu diskutovať. Ved už aj dnes zase mi úchádza robota a budem musiet byt v práci o hodinu dlhšie. Ved kludne, ked ta to tak zaujíma môžme íst my dvaja na bicykel. otázne je či zvládneš mna? lebo nieje to žiadna stranda dnes diskutovať o politike. Nie každý má nato povahu skôr minimu ludí už. obzvlášt to na výjazdoch ani moc nerobím pretože bicykel je pre mňa dôležitejší ako politika.


ty máš jediné štastie že mtbiker má tak benevolentných moderátorov... na modrej streche a modrom koníkovi by si mal dááávno ban... (píšem z vlastnej skúsenosti) tam dezolé môžu písať hocičo ale keď im začneš argumentovať rozumnými faktami.. dostaneš ban lebo píšeš mimo témy a píšeš o politike :D

a či sa mi to páči alebo nie, majú na to právo.. je to ich fórum, ich pravidlá... to isté platí tu...keby moderátori neboli tak benevolentní, dávno ťa zabanujú a nič s tým neurobíš...
21.05.2024 - 11:47:42
12
Dôchodkový systém zakotviť ústavným zákonom tak, aby bol dlhodobo udržateľný...
Hmm, zaujímavá myšlienka.. |(
21.05.2024 - 11:55:59
00
double napísal:
Palo ale ja mám aj deti a robotu takže nedá sa tu diskutovať. Ved už aj dnes zase mi úchádza robota a budem musiet byt v práci o hodinu dlhšie. Ved kludne, ked ta to tak zaujíma môžme íst my dvaja na bicykel. otázne je či zvládneš mna? lebo nieje to žiadna stranda dnes diskutovať o politike.

Otazka je, ze ked nemas cas diskutovat, preco mas silnu potrebu v diskusii o politike dookola "otvarat nam oci" tvojimi myslienkami, pricom je zjavne, ze mi o to zaujem nemame. Prinasa ti to pocit vnutorneho uspokojenia, ci co? V kazdom pripade podla mna to nie je normale. Diskusii, kde budes hviezda sa urcite da najst kopec.


Naposledy upravil Palo TT dňa 21.05.2024 - 11:58:50, celkovo upravené 1 krát.

21.05.2024 - 11:58:11
00
Palo TT napísal:
Bez obav. Tu si v slusnej spolocnosti. Nic nove ta necaka, budes dostavat minusky ako doteraz. Ja si ta mozno dam medzi zablokovanych, kedze co sa komunikacie tyka, zjavne si strateny pripad. Ten problem co mas, je tvoj problem a mal by si ho riesit, ale to je na tebe. Z mojej strany snaha pomoct (=presvedcit ta, aby si konecne aj diskutoval) bola.

Ehm akoby som to...to, ze polodebil Danko a jeho obdivovatelia su vulgarni a nasilni tak clovek trochu caka, pretoze ich priroda tak obdarila.
Ale vulgarita a nasilie sa prejavuje aj tu a to uz ju trosku nepochopitelne, pretoze toto ma byt ta druha strana barikady, kde maju byt ti "lepsi" ludia.
Pisem to preto, ze som si to sam zazil, ze akonahle nazorovo vybocim z hlavneho prudu uz som si bol z tohoto fora vyhadzovany, bolo som pocastovany takymi krajsimi slovenskym nadavkami a pod.
A to od ludi, co by mali mat aj viac ako zaklady inteligencie.
Co furt donho rypete, ano nazorov je ujety, ano dostava pravidelne minusky a ano nasral si viackrat do huby a tom ako je tu poslednykrat, ale preco mu nadavat?
Bud ta jeho nazor zaujima a reagujes nanho, alebo ti je ukradnuty a nereagujes nan (pretoze si ho ani neprecitas).
Pisal som to tu viakcrat, ale obcas sa tu clovek citi ako na Hlavnych spravach v diskusii a jediny rozdiel je v tom, ze tam dostanem ban do 1h, tu ma nikto za nazor nastastie nebanuje.
Zachytil som min 3 nicky, co sme pocas poslednych mesiacov prisli prejavit nazor a skoncili po par prispevkoch s tym, ze to tu nema zmysel, pretoze sa nich hned zniesla miestna uderka.
A smtune na tom je, ze tuto uvrestanu mensinu, co tu zabija diskusiu tvori mozno 5-6 ludi, co je dosta malo, ale evidentne dost na "ovladnutie" diskusie.
Nebolo by lepsie nechat doubleho diskutovat a kto chce nech nanho reaguje a pokusi sa ho ako mesias zviest na pravu vieru a a zvysok co s nim nesuhlasi by ho ignoroval?
Ja si myslim, ze ak niekto povazuje ineho za trolla tak by ho mal ignorovat, pretoze jedina cesta ako bojovat s trollmi je nekrmit ich.
21.05.2024 - 11:58:28
01
double napísal:
čo viem tak tam stúpa antisemitizmus viac než u nás,

Môžem poprosiť nejaký zdroj?
Jedno aký, ď.
21.05.2024 - 12:30:34
00
Zo zvacsujucou sa mnozinou majitelov pohyblivych ciernych pytlov zvyknu rast aj antisemitske nalady v spolocnosti.
21.05.2024 - 12:35:25
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up