Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
Nevidím dôvod , aby to lepidlo Conti nefungovalo.
Ak chceš ešte väčšie pohodlie, porozmýšľaj nad 28 mm - samozrejme neviem či to rám bicykla resp. ráfiky umožnia.
A samozrejme ak latex tak sa priprav na pravidelné dofukovanie....
OK pouzijem Conti.
Uvazoval som nad sirsim obutim, len 28 mm by akurat kolidovali s objimkou presmyku a rafiky su tiez dost hlboke, na uzsie galdy evidentne, tak by som to musel lepit dajako "po belgicky".
Jo, dofukujem kontrolne pred kazdou jazdou aj butyly dlhe roky, som jeden z tych...
Ako hej, je s tym babracka a trva to niekolko dni, ale mna to lepenie celkom bavilo a teda zrejme iba pre pocit, ze nech je to cele poriadne spravene a pevne.
Tak po vcerajsom 3.defekte na zadnej galde som uz povedal 3 krat a dost. Sice nema najazdene to co som od nej cakal ale uz nechcem riesit zjazdy z kamzika na defekte v dazdi ?
Niekto tu vravel ze rafik je po odlepeni zaspineny lepidlom. No neviem ci je to mojimi rafkami alebo cim ale ja ked odlepim galusku tak to mam na 99% ciste, staci odmastit tech.liehom a nejake male zmolky odstranit.
Ahojte, má tu niekto skúsenosti s plášťami Pirelli P ZERO™ Race 4S (dušová verzia)? Konkrétne ma zaujíma ich grip, prilnavosť a stabilita na mokrej vozovke. Jazdím na nich asi týždeň a pri silovom pedálovaní zo sedla do strmšieho kopca mi občas na mokru podkĺzne zadné koleso. Nechcem sa hrať na múdreho a možno je to mojou zlou technikou pedálovania a správali by sa tak aj iné plášte... Aké s tým máte skúsenosti? Aké plášte sa vám osvedčili na mokru?
Dlhšie som nejazdil a teraz mám nový bajk (BMC SLR Teammachine Five) aj nové plášte, tak si na všetko trochu zvykám, ale nepamätám si, že by sa mi predtým toto stávalo. Jazdil som na Conti Grand Prix 4000. Tiež ma napadlo, že to môže byť tým, že starý bajk bol proste ťažší:) Len ma zaujímalo, či sú nejaké plášte, ktoré excelujú na mokru. Alebo to proste nemám riešiť a je to bežné...
Zaujímavé... hlavne popis: "Enjoy highly reliable wet grip. The wide surface of the silica rod molecules enhances its natural water affinity, delivering confident handling on wet."
Uf, ale žeby to robilo až taký rozdiel? Že keby som mal TLR verziu, tak by to podklzávanie bolo menšie alebo žiadne? No nemuseli teda inžiniéri v Pirelli osekať clincher verziu 4S práve v tomto:)
Áno, TLR majú tie najnovšie vychytávky, ale ja zatiaľ bezdušáky neplánujem.
Podľa testov na bicyclerollingresistance.com patrí táto moja dušová verzia 4S práveže k tým lepším plášťom v kategórii "wet grip", tak čo sa ja sťažujem:) Lepšie sú vlastne len tie novšie TLR verzie Pirelli (Race, 4S) a najlepšie sú potom Conti GP5k All Season TR a Tufo Comtura Prima TR.
Ahojte, má tu niekto skúsenosti s plášťami Pirelli P ZERO™ Race 4S (dušová verzia)? Konkrétne ma zaujíma ich grip, prilnavosť a stabilita na mokrej vozovke. Jazdím na nich asi týždeň a pri silovom pedálovaní zo sedla do strmšieho kopca mi občas na mokru podkĺzne zadné koleso. Nechcem sa hrať na múdreho a možno je to mojou zlou technikou pedálovania a správali by sa tak aj iné plášte... Aké s tým máte skúsenosti? Aké plášte sa vám osvedčili na mokru?
"možno je to mojou zlou technikou pedálovania a správali by sa tak aj iné plášte"
Odpovedal si si.
Áno, to mi už došlo, že v plášťoch to nebude a treba prispôsobiť techniku jazdy podmienkam na vozovke. Ale aspoň som sa naučil, že existuje niečo ako "wet grip", nikdy som sa o tieto technikálie príliš nezaujímal.
Myslím že 4s dusove su za polovicu.. čiže technológie tam budú chýbať.
Druhá pointa je že duše môžeš aj s tubeless.
Alebo sa prinútiť a prejsť na tubeless.
Napr MTB pneu už je všetko tlr. Normálne fungujem na TPU.
Akože jazdíš MTB TLR plášte, ale s TPU dušami?
MTB... to viem, že už dlhé roky len a len tubeless, ale road... tam je ešte stále veľa ľudí, čo jazdí s dušami a občas aj profíci. Niekedy možno vyskúšam latex.
Ináč, keď už som nakusol tému "jazda na mokru" a náhodne objavil stránku bicyclerollingresistance.com, tak v disciplíne "wet grip" najnovšie kraľujú Enve SES Raceday 29 (netušil som, že vyrábajú aj plášte).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak chceš ešte väčšie pohodlie, porozmýšľaj nad 28 mm - samozrejme neviem či to rám bicykla resp. ráfiky umožnia.
A samozrejme ak latex tak sa priprav na pravidelné dofukovanie....
OK pouzijem Conti.
Uvazoval som nad sirsim obutim, len 28 mm by akurat kolidovali s objimkou presmyku a rafiky su tiez dost hlboke, na uzsie galdy evidentne, tak by som to musel lepit dajako "po belgicky".
Jo, dofukujem kontrolne pred kazdou jazdou aj butyly dlhe roky, som jeden z tych...
Ako hej, je s tym babracka a trva to niekolko dni, ale mna to lepenie celkom bavilo a teda zrejme iba pre pocit, ze nech je to cele poriadne spravene a pevne.
Niekto tu vravel ze rafik je po odlepeni zaspineny lepidlom. No neviem ci je to mojimi rafkami alebo cim ale ja ked odlepim galusku tak to mam na 99% ciste, staci odmastit tech.liehom a nejake male zmolky odstranit.
https://youtube.com/shorts/vOfH2MStOxw?si=_jkJJgh6wr-DxdXl
dusove nie su silika, len tlr.. asi preto
https://www.pirelli.com/tyres/en-ww/bike/technology/smartnet-silica
Uf, ale žeby to robilo až taký rozdiel? Že keby som mal TLR verziu, tak by to podklzávanie bolo menšie alebo žiadne? No nemuseli teda inžiniéri v Pirelli osekať clincher verziu 4S práve v tomto:)
Podľa testov na bicyclerollingresistance.com patrí táto moja dušová verzia 4S práveže k tým lepším plášťom v kategórii "wet grip", tak čo sa ja sťažujem:) Lepšie sú vlastne len tie novšie TLR verzie Pirelli (Race, 4S) a najlepšie sú potom Conti GP5k All Season TR a Tufo Comtura Prima TR.
"možno je to mojou zlou technikou pedálovania a správali by sa tak aj iné plášte"
Odpovedal si si.
Druhá pointa je že duše môžeš aj s tubeless.
Alebo sa prinútiť a prejsť na tubeless.
A aj keď sú tie 4S dušové osekanou verziou TLR, jazda na mokru by nemala byť ich slabou stránkou, skôr naopak.
Akože jazdíš MTB TLR plášte, ale s TPU dušami?
MTB... to viem, že už dlhé roky len a len tubeless, ale road... tam je ešte stále veľa ľudí, čo jazdí s dušami a občas aj profíci. Niekedy možno vyskúšam latex.
?? Tak tejto hantírke nerozumiem:)
Ináč, keď už som nakusol tému "jazda na mokru" a náhodne objavil stránku bicyclerollingresistance.com, tak v disciplíne "wet grip" najnovšie kraľujú Enve SES Raceday 29 (netušil som, že vyrábajú aj plášte).