Doteraz sme preberali vojnu pomiešanú s debatami o Ficovi, Matovičovi a spol., ale snáď sa táto téma ujme a ďalšie príspevky súvisiace s inváziou Ruska na Ukrajinu už budeme preberať tu, možno pomôžu aj moderátori a budú to presúvať sem. Keďže začala predvolebná kampaň na naše septembrové voľby, tieto dve témy by si zaslúžili žiť oddeleným životom.
Veď aj BBC Planet sa už venuje predátorom v tomto biotope:
Ten návrh je ozaj vyvážený tak, akoby ho písal nezávislý expert Eduard Človek sa zamyslí nad textom, potom spôsobom ako v skutočnosti Ukrajinci pristupujú k riešeniu tejto otázky a už mu ostáva len prísť na to, prečo na tak "skvelú" a od reality odtrhnutú hovadinu neprišli sami už dávno ...
- kedze mi je jasne, ze Chmelar a spol to nepisali len tak sami od seba a Fica ako zaruku rokovani si tiez sam nevymyslel, tak zjavne prichadzaju noty z Ruskej strany na ukoncenie konfliktu. Co je dobra sprava, zrejme im pomaly dochadza para a nutne potrebuju prestavku na konsolidaciu celej krajiny
- maju sa stiahnut za hranice z 2022 s tym, ze Krym doriesia diplomatickou cestou o 15 rokov. Samozrejme, nic nevyriesia a Krym si Rusi budu chciet nechat. Ale tych 15 rokov je teda Rusky odhad, dokedy budu schopni byt opat vojensky pripraveni na dalsiu eskalaciu konfliktu. A spoliehat sa na to, ze Europa sa opat uspokoji s mierom a na vojnovu ekonomiku neprejde. Ze sa im hybridnou vojnou za 15 rokov podari este viac destabilizovat zapadnu spolocnost a ze za 15 rokov moze aj v USA prist k vyraznym zmenam v postoji k NATO
- Rusko sa zaviaze k tomu, ze odide za hranice z roku 2022. Ukrajina stiahne vojakov 50km za hranice, ze zostane neutralna, ze nebude mat zbrane hromadneho nicenia, ze odidu vojaci zahranicnych armad...toto mi ako vyvazena ponuka neznie
- ale najviac ma zaujalo toto: a) Suverenita, územná celistvosť a štátna nezávislosť Ukrajiny by bola zaručená medzinárodnou zmluvou uzavretou s dohodnutými ručiteľskými štátmi.
b) Záruky by sa nevzťahovali na Krym a regióny Luhansk, Doneck, Záporožie a Cherson v rámci ich bývalých administratívnych hraníc.
- cize Ukrajina zostane sama, bez aliancie, bez zbrani hromadneho nicenia. Len so zarukami od nejakych dohodnutych mocnosti na uzemnu celistvost. Ktora by sa ale netykala aktualne okupovanych uzemi...ktore v pripade, ze sa Rus rozhodne opat obsadit, nebude mat ani kto branit. Lebo mocnosti za tie uzemia podla zmluvy nerucia a Ukrajina tam podla zmluvy vojakov mat nemoze. Brilantny plan, budem prekvapeny, ak na to Ukrajinci nepristupia.
Mne osobne tam chyba jedna podstatna cast. Pretoze tento navrh vlastne naznacuje, aby sme sa tvarili, ze sa nic nestalo, od zajtra sme zase kamarati. Ale stalo sa. Prilis vela sa toho stalo. Chybaju mi tam vojnove reparacie za znicene mesta, dediny a infrastrukturu, ktore Rusi znicili na cudzom uzemi. Chyba mi tam vojensky sud s ludmi, ktori su zodpovedni za tisicky a tisicky nevinnych zivotov a za ine vojnove zlociny. Chyba mi tam plan na odminovanie uzemi Ukrajiny. Chyba mi tam jasne oznacenie vinnika celeho konfliktu...
- kedze mi je jasne, ze Chmelar a spol to nepisali len tak sami od seba a Fica ako zaruku rokovani si tiez sam nevymyslel, tak zjavne prichadzaju noty z Ruskej strany na ukoncenie konfliktu. Co je dobra sprava, zrejme im pomaly dochadza para a nutne potrebuju prestavku na konsolidaciu celej krajiny...
good point
...a mne tam este chyba, ze sa Mordor zaviaze ukoncit vsetky hybridne aktivity na uzemi EU resp. NATO a ukonci asap financovanie cudzich politickych stran, dezinfowebov a inych zdruzeni
V memorande sa signatári zaviazali okrem iného rešpektovať ukrajinskú nezávislosť a suverenitu v medziach vtedy platných štátnych hraníc, zdržať sa hrozby silou alebo použitia sily proti Ukrajine, zdržať sa použitia ekonomického nátlaku na Ukrajinu v snahe ovplyvniť jej politické smerovanie, zdržať sa použitia jadrových zbraní proti Ukrajine, riešiť prípadné použitie jadrových zbraní voči Ukrajine na pôde Rady Bezpečnosti OSN, či vzájomne konzultovať vzniknuté nejasnosti ohľadne zmienených záruk.
takže riešenie je vojenska porážka Ruska Ukrajinou, vstup Ukrajiny do Nato a EU dalšie dozbrojenie Ukrajiny aby Rusi nemohli podobnú udalosť zopakovat? a Krym samozrejme bude patrit Ukrajine. Ak ano pokial ste ochotný zájst , po prvú atomovu bombu? alebo ste ochotný aj obetovat vlastný život? či bude sa to daŤ stačí ak sa vojensky a finančne bude nadalej podporovat Ukrajina? KOlko ešte rok? dva? Podla výsledkov eurovolieb moc to už ľudí nebaví. A ak to nebude takýmto Vašim želaným smerom pokračovať tak čo budete schopný akceptovať za mierove rokovania ? V tej správe sú nejaké mierove fakty kludne môže nastat aj to, že to môže dopadnut aj podstatne horšie. By ma zaujimala tá akceptovatelná hranice, že stačilo malo by sa íst za stol. Je to síce pekne ked povieš z obyvačky,že nikdy ale ty zatial neumieraš ale bicykluješ a to sa môže zmenit aj pre teba.
@double pozri sa do oci prvemu ukrajinskemu decku, ktor prislo o rodicov, prvej zene ktoru pretiahlo par ruskych vojakov, prvemu chlapovi ktory sa nieco z predoslych dvoch moznosti musel pozerat a potom napis znova nejaku sracku...
akcpeptovatelna hranica je vtedy, ak nikto nepride pretiahnut moju zenu, nikto neodvezie moje deti do Ruska a zaroven to nebude zarucene nejakou "zmluvou", ktorou si ***** alebo jeho nasledovnik vytrie rit, keykolvek sa mu zachce. Ty prvy ako vyznanavac "planetarneho fatalizmu" (Zem nam dava najavo ako sa k nej spravame... uz to dlho nepotrva... ste konzumni kapitalisti... pisem vam z dovolenky v Alpach...) by si mal chapat, ze ked sa neda, tak sa neda Raz musime zomriet vsetci. Teraz aj za tvoj posraty laviciarsky komfort skapinaju ukrajinci... ale mozno by si rad, keby to polozili, russko bude az po CZ hranice a ty budes moct spokojne rusizovat (od "arizovat", chapes ?)
A teda, ak otocim tvoju otazku, pokial si ochotny ustupvat ty ? celu Ukrajinu - asi hej. cele Polsko - tak urciteee. Co budes robit ak si pride Orban zobrat juzne Slovensko ? Budes na Povazi krakat, aby sme ho nechali, ved berie len Komarno a tam aj tak nemaju take pekne kopce, ako v Alpach ?
Mam vsak pocit, ze vytrvalo IGNORUJU FAKTY a za deravy rubel predaju aj vlastnu mater.
A take nieco treba pomenovat ako "nadrziavanie terroristickej mocnosti"..
Karma vas dobehne.
ok dik za názor. Mne sa ten mierový plán páči a snad ďalší po svete sa pridajú k nemu. Aby tých smutných detských očí už viac nepribudalo. Ludí ako ja našťastie je stále dosť už len aby politici pochopili ,že vojnou sa nič nevyrieši a eskallácia skončí skor ako začne dalšia možno posledná svetová pre ludstvo. Podľa Vašich rečí musím ešte viac bicyklovať ako doteraz lebo človek nikdy nevie kedy to bude naposledy. Takže dík za motiváciu
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
tiež končím v tejto téme. Len som Vám dal ešte môj názor prostredníctvom návrhu zjednotení za mier ako ukončiť vojnu. Vy sním nesúhlasíte, mne sa pozdáva a tým to končí bodka . Netreba to už ďalej rozoberať. Uvidíme čo prinesie budúcnosť či sa niekedy na niečom zhodneme , som pesimista takže ju nevidím nejak optimisticky. Hlavne si užívajte svoj volný čas kým doba praje.
double takoj bež do Kremľa, vybav nech ruSS vypadne z Ukrajiny, kde nemá čo robiť. Okamžite bude mier.
Ak v budúcnosti nebude doba priať, bude to pre ruSSov a kolaborantov ako si ty. Nebyť ruSSov, je na Ukrajine ten vytúžený mier, ktorý všetci chceme.
pytali ste sa viacerí ako si predstavujem mierové riešenie tak som Vám ho dnes ponukol vo frome zjednotení za mier . Načo sa ma potom pýtate ked Vás moje odpovede rozčuluju. Dali ste mi najavo ,že s tým nesúhlasíte. .Nemienim ja takouto formou komunikovat ani nikoho rozčulovať. dost, že je toho každy den v správach ci na sociálnych sietach. Vaša Forma argumentácie svedčí len o tom, že už nedokážete normálne komunikovať o tejto téme. Ak by som tak ja komunikoval s mojim názorom mám dávno ban ale chápem prečo sa to toleruje. preto je spoločnosť rozdelená a naďalej sa radikalizuje a každý sa uzatvára do bubliny ktorá mu vyhovuje.
fokel- vsak aj o tom je ta budapestianska zmluva kde je krasne popisane. Najma zavazky druhych statov voci tym "bezatomovym". Lenze ako uz z historie vieme, spinavy rusaci si s kazdou zmluvou vytreli rit. A nie je to inak ani dnes.
Sa pytam, NACO zas minat cas s debilmi co chcu "uzavriet mier"... Ked je otazka casu kedy by si aj s buducou "mierovou" zmluvou vytreli rit ?
Ludia su natolko drbnuty, ze sa dokola potrebuju popalit na rusakoch ?
Je to banda zamidrákovanych blbcov s krvavymi ocami, čo sa ženú za územiami a krvou susedov...
Mna by zaujimalo, kolko plati ruska ambasáda, alebo oné súmračná aby "diskutéri" naschvál boli natvrdlí a nechápali zakladným veciam.
Na výber sú 2 možnosti, príjemca má tučnejšiu peňaženku po "výplatnom termíme za vykonanú prácu".
Alebo druhá možnosť, že to robí zdarma a potom je na mieste otázka ohladom duševného stavu. Slušne povedane.
Kapitulacia znamena ze Ukrajina bude Rusko. Je tam zachovanie povodnych hranic a odchod Ruskej armady z Ukrajiny. Nemozem zato ze chyba kriticke myslenie. Pokracujte tymto stylom myslenia a moze sa stat to ze ja budem musiet bojovat za Vas proti Rusku kedze vy ako ste sa davnejsie vyjadrili ak nas napadne tak budete prvi co budu utekat.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
- kedze mi je jasne, ze Chmelar a spol to nepisali len tak sami od seba a Fica ako zaruku rokovani si tiez sam nevymyslel, tak zjavne prichadzaju noty z Ruskej strany na ukoncenie konfliktu. Co je dobra sprava, zrejme im pomaly dochadza para a nutne potrebuju prestavku na konsolidaciu celej krajiny
- maju sa stiahnut za hranice z 2022 s tym, ze Krym doriesia diplomatickou cestou o 15 rokov. Samozrejme, nic nevyriesia a Krym si Rusi budu chciet nechat. Ale tych 15 rokov je teda Rusky odhad, dokedy budu schopni byt opat vojensky pripraveni na dalsiu eskalaciu konfliktu. A spoliehat sa na to, ze Europa sa opat uspokoji s mierom a na vojnovu ekonomiku neprejde. Ze sa im hybridnou vojnou za 15 rokov podari este viac destabilizovat zapadnu spolocnost a ze za 15 rokov moze aj v USA prist k vyraznym zmenam v postoji k NATO
- Rusko sa zaviaze k tomu, ze odide za hranice z roku 2022. Ukrajina stiahne vojakov 50km za hranice, ze zostane neutralna, ze nebude mat zbrane hromadneho nicenia, ze odidu vojaci zahranicnych armad...toto mi ako vyvazena ponuka neznie
- ale najviac ma zaujalo toto:
a) Suverenita, územná celistvosť a štátna nezávislosť Ukrajiny by bola zaručená medzinárodnou zmluvou uzavretou s dohodnutými ručiteľskými štátmi.
b) Záruky by sa nevzťahovali na Krym a regióny Luhansk, Doneck, Záporožie a Cherson v rámci ich bývalých administratívnych hraníc.
- cize Ukrajina zostane sama, bez aliancie, bez zbrani hromadneho nicenia. Len so zarukami od nejakych dohodnutych mocnosti na uzemnu celistvost. Ktora by sa ale netykala aktualne okupovanych uzemi...ktore v pripade, ze sa Rus rozhodne opat obsadit, nebude mat ani kto branit. Lebo mocnosti za tie uzemia podla zmluvy nerucia a Ukrajina tam podla zmluvy vojakov mat nemoze. Brilantny plan, budem prekvapeny, ak na to Ukrajinci nepristupia.
Mne osobne tam chyba jedna podstatna cast. Pretoze tento navrh vlastne naznacuje, aby sme sa tvarili, ze sa nic nestalo, od zajtra sme zase kamarati. Ale stalo sa. Prilis vela sa toho stalo. Chybaju mi tam vojnove reparacie za znicene mesta, dediny a infrastrukturu, ktore Rusi znicili na cudzom uzemi. Chyba mi tam vojensky sud s ludmi, ktori su zodpovedni za tisicky a tisicky nevinnych zivotov a za ine vojnove zlociny. Chyba mi tam plan na odminovanie uzemi Ukrajiny. Chyba mi tam jasne oznacenie vinnika celeho konfliktu...
good point
...a mne tam este chyba, ze sa Mordor zaviaze ukoncit vsetky hybridne aktivity na uzemi EU resp. NATO a ukonci asap financovanie cudzich politickych stran, dezinfowebov a inych zdruzeni
V memorande sa signatári zaviazali okrem iného rešpektovať ukrajinskú nezávislosť a suverenitu v medziach vtedy platných štátnych hraníc, zdržať sa hrozby silou alebo použitia sily proti Ukrajine, zdržať sa použitia ekonomického nátlaku na Ukrajinu v snahe ovplyvniť jej politické smerovanie, zdržať sa použitia jadrových zbraní proti Ukrajine, riešiť prípadné použitie jadrových zbraní voči Ukrajine na pôde Rady Bezpečnosti OSN, či vzájomne konzultovať vzniknuté nejasnosti ohľadne zmienených záruk.
stare, ale jare 🙂
ten chmelárov výprd je jednostranná kapitulácia a nie mierový návrh
akcpeptovatelna hranica je vtedy, ak nikto nepride pretiahnut moju zenu, nikto neodvezie moje deti do Ruska a zaroven to nebude zarucene nejakou "zmluvou", ktorou si ***** alebo jeho nasledovnik vytrie rit, keykolvek sa mu zachce. Ty prvy ako vyznanavac "planetarneho fatalizmu" (Zem nam dava najavo ako sa k nej spravame... uz to dlho nepotrva... ste konzumni kapitalisti... pisem vam z dovolenky v Alpach...) by si mal chapat, ze ked sa neda, tak sa neda
A teda, ak otocim tvoju otazku, pokial si ochotny ustupvat ty ? celu Ukrajinu - asi hej. cele Polsko - tak urciteee. Co budes robit ak si pride Orban zobrat juzne Slovensko ? Budes na Povazi krakat, aby sme ho nechali, ved berie len Komarno a tam aj tak nemaju take pekne kopce, ako v Alpach ?
P.S. canopus to vystihol presne a strucne
A PORIADNE si precitali budapestianske memorandum.
https://en-m-wikipedia-org.translate.goog/wiki/Ukraine_and_weapons_of_mass_destruction?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=sk&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=wapp#Budapest_Memorandum
Mam vsak pocit, ze vytrvalo IGNORUJU FAKTY a za deravy rubel predaju aj vlastnu mater.
A take nieco treba pomenovat ako "nadrziavanie terroristickej mocnosti"..
Karma vas dobehne.
Ak v budúcnosti nebude doba priať, bude to pre ruSSov a kolaborantov ako si ty. Nebyť ruSSov, je na Ukrajine ten vytúžený mier, ktorý všetci chceme.
Lenze ako uz z historie vieme, spinavy rusaci si s kazdou zmluvou vytreli rit. A nie je to inak ani dnes.
Sa pytam, NACO zas minat cas s debilmi co chcu "uzavriet mier"... Ked je otazka casu kedy by si aj s buducou "mierovou" zmluvou vytreli rit ?
Ludia su natolko drbnuty, ze sa dokola potrebuju popalit na rusakoch ?
Je to banda zamidrákovanych blbcov s krvavymi ocami, čo sa ženú za územiami a krvou susedov...
Mna by zaujimalo, kolko plati ruska ambasáda, alebo oné súmračná aby "diskutéri" naschvál boli natvrdlí a nechápali zakladným veciam.
Na výber sú 2 možnosti, príjemca má tučnejšiu peňaženku po "výplatnom termíme za vykonanú prácu".
Alebo druhá možnosť, že to robí zdarma a potom je na mieste otázka ohladom duševného stavu. Slušne povedane.