Doteraz sme preberali vojnu pomiešanú s debatami o Ficovi, Matovičovi a spol., ale snáď sa táto téma ujme a ďalšie príspevky súvisiace s inváziou Ruska na Ukrajinu už budeme preberať tu, možno pomôžu aj moderátori a budú to presúvať sem. Keďže začala predvolebná kampaň na naše septembrové voľby, tieto dve témy by si zaslúžili žiť oddeleným životom.
Veď aj BBC Planet sa už venuje predátorom v tomto biotope:
Taky cudny dojem mam z toho clanku. Najprv napise moznosti a potom si sam zdovodni, preco nie su dobre. Bohuzial USA nie su vo vojnovom konflikte s Ruskom, fakt sa to neda porovnavat so studenou vojnou. Vtedy bola podpora obyvatelstva uplne v boji s Ruskom niekde uplne inde. Bidenov aktualny mandat nie je zdaleka taky silny, US prezident nie je car, bez podpory kongresu toho az tak vela nemoze.
Urcite ale plati, ze USA by mohli dodavat omnoho viac zbrani, na to maju velke kapacity. A preco nedodavaju, podla mna najlepsie vystihol Anders Puck Nielsen. USA robia na Ukrajine "escalation management". Oni nechcu aby UA vyhrali takym sposobom, ze tam dojde este k vacsiemu konfliktu a hlavne nekontrolovanemu chaosu s jadrovymi zbranami. Preto reguluju prisun zbrani. Samozjme ma to hodne nevyhod. Odporucam si to video pozriet.
Rast spotreby alkoholu v Rusku dosiahol najvyššiu úroveň za posledných 8 rokov – The Times Podľa analýzy štátnych štatistík v roku 2023 Rusi nad 14 rokov nakúpili v priemere 8 litrov čistého alkoholu na obyvateľa, čo sa od roku 2015 nepozorovalo. Analytici sa domnievajú, že v dôsledku mesačného svitu a pašovania môže reálna spotreba byť aspoň o tretinu vyšší. Takýto rast sa pripisuje „psychologickému napätiu“ v dôsledku vojny a zvýšeniu príjmov pracovníkov zamestnaných vo vojenskom priemysle.
Všetkých 27 členských štátov EÚ dnes hlasovalo za to, aby Ukrajina mohla začať rokovania o pristúpení k EÚ. Rokovania sa začnú budúci týždeň. Historický deň pre Ukrajinu
medzitym :
Putin vydal hrozbu jadrovej reakcie, ak Západ zvýši svoju podporu Ukrajine.
Analytici sa domnievajú, že v dôsledku mesačného svitu a pašovania môže reálna spotreba byť aspoň o tretinu vyšší.
Je mi jasne, ze v zivote si si ziadnu informaciu neoveril predtym ako si ju zdielal. Ale citas si to po sebe niekedy, alebo len hlava nehlava postujes obrazky a linky ako spambot?
:facepalm:
Je mi jasne, ze v zivote si si ziadnu informaciu neoveril predtym ako si ju zdielal. Ale citas si to po sebe niekedy, alebo len hlava nehlava postujes obrazky a linky ako spambot?
text bol v anglictine, kedze neviem ako su ludia s jazykmi, automaticky som to prelozil guglom
original je "moonshine", co znamena ilegalne palenie liehu.
Ked som tu prednedavnom pisal, ze UA utocia na RU na ich uzemi zapadnymi zbranami napriek tomu, ze to akoze nie je oficialne povolene a ze nemusime vzdy uverit ich propagande o zazracnych upravach ruskych zbrani bol som tradicne vysmiaty. Moje argumenty, ci zaver s Ocaamovou britvou moc ludi nezaujalo, ale svoju fanusikovsku zakladnu asi nepotesim. Pomalicky sa odkryvaju storky, ktore sa dali vytusit uz davnejsie, keby niektori jedinci zaryto neverili, ze co napisu zapadne media je vzdy pravda, mohli sme tu o tom debatovat trosku dlhsie.
Donald Hill, ktory spolupracuje s Tomom Cooprom napisal 2 dni dozadu svoju analyzu o vzdusenom boji na UA, kde okrem ineho pise:
A Ukrainian official said that the A-50 that was shot down on January 14 was engaged by an S-200. In fact, it was the German-trained Patriot crew of the ‘roaming’ 138th Air Defence Brigade of the PSU that achieved that success, approximately in the fashion described in our feature Scratch One A-50
Btw zostrel uz oficialne uznavaju to aj sami rusaci (predtym kecali, ze friendly fire), pretoze prednedavnom vydali taketo prehlasenie.
A court in Moscow issued an arrest warrant for Colonel Nikolay Dzyaman, commander of the 'roaming' 138th Anti-Aircraft Missile Brigade, PSU (Ukrainian Air Force).
Reason?
‘Dzyaman issued the order to shot down an “unarmed” A-50 AEW aircraft underway within the Russian airspace, back on 23 February, causing the death of a crew of 10...’
Therefore, he's prosecuted in absentia, along the Article 205, Paragraph B of the Criminal Code of the Russian Federation. See: 'terrorist act with lethal outcome'.
Kind of ironic the Russians - who were boasting ‘own goal’ over the loss of that A-50, and that after launching an invasion and war of extermination of Ukraine - are complaining the victims of their aggression are shooting back…
P.S. Prednedavnom vydala podobne vyhlasenie plukovnicka US army, video sa mi uz nechce hladat, ale je to asi 2-3 tyzdne dozadu. Proste sa topia pomalicky politicke lady a na povrch vyplavaju veci, ktore sa doteraz tajili.
Ked som tu prednedavnom pisal, ze UA utocia na RU na ich uzemi zapadnymi zbranami napriek tomu, ze to akoze nie je oficialne povolene a ze nemusime vzdy uverit ich propagande o zazracnych upravach ruskych zbrani bol som tradicne vysmiaty. Moje argumenty, ci zaver s Ocaamovou britvou moc ludi nezaujalo, ale svoju fanusikovsku zakladnu asi nepotesim. Pomalicky sa odkryvaju storky, ktore sa dali vytusit uz davnejsie, keby niektori jedinci zaryto neverili, ze co napisu zapadne media je vzdy pravda, mohli sme tu o tom debatovat trosku dlhsie.
Donald Hill, ktory spolupracuje s Tomom Cooprom napisal 2 dni dozadu svoju analyzu o vzdusenom boji na UA, kde okrem ineho pise:
P.S. Prednedavnom vydala podobne vyhlasenie plukovnicka US army, video sa mi uz nechce hladat, ale je to asi 2-3 tyzdne dozadu. Proste sa topia pomalicky politicke lady a na povrch vyplavaju veci, ktore sa doteraz tajili.
ale rusi nepotvrdili analýzu tvojich kamarátov Donalda and Toma (zostrel 14.1.), oni potvrdili zostrel druhého A50 (23.2), a ty si to spojil dokopy a vyrobil analýzu as usual
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Mám trochu dojem, že Miloš Forman v roce 1997 něco tušil.
https://x.com/lastopia/status/1802683653182415048
https://svet.sme.sk/c/23345645/expert-na-hybridne-hrozby-kremel-dnes-pozna-nase-publikum-lepsie-ako-my.html?ref=mnt
On to platí, alebo inkasuje?
https://dennikn.sk/4057400/usa-by-mohli-rusko-ekonomicky-udusit-preco-to-neurobia/?ref=mwat
Urcite ale plati, ze USA by mohli dodavat omnoho viac zbrani, na to maju velke kapacity. A preco nedodavaju, podla mna najlepsie vystihol Anders Puck Nielsen. USA robia na Ukrajine "escalation management". Oni nechcu aby UA vyhrali takym sposobom, ze tam dojde este k vacsiemu konfliktu a hlavne nekontrolovanemu chaosu s jadrovymi zbranami. Preto reguluju prisun zbrani. Samozjme ma to hodne nevyhod. Odporucam si to video pozriet.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
https://podcasty.sme.sk/c/23346991/dobre-rano-ukrajina-rusko-vojna-aktualne-podcast.html
https://dennikn.sk/minuta/4059588/
https://x.com/DarPutinovi/status/1804153523782783236
https://x.com/TomasVilimec/status/1804044155989205342
text bol v anglictine, kedze neviem ako su ludia s jazykmi, automaticky som to prelozil guglom
original je "moonshine", co znamena ilegalne palenie liehu.
Btw zostrel uz oficialne uznavaju to aj sami rusaci (predtym kecali, ze friendly fire), pretoze prednedavnom vydali taketo prehlasenie.
Reason?
‘Dzyaman issued the order to shot down an “unarmed” A-50 AEW aircraft underway within the Russian airspace, back on 23 February, causing the death of a crew of 10...’
Therefore, he's prosecuted in absentia, along the Article 205, Paragraph B of the Criminal Code of the Russian Federation. See: 'terrorist act with lethal outcome'.
Kind of ironic the Russians - who were boasting ‘own goal’ over the loss of that A-50, and that after launching an invasion and war of extermination of Ukraine - are complaining the victims of their aggression are shooting back…
ale rusi nepotvrdili analýzu tvojich kamarátov Donalda and Toma (zostrel 14.1.), oni potvrdili zostrel druhého A50 (23.2), a ty si to spojil dokopy a vyrobil analýzu as usual
ziadny russky medik ci odvoz aby zraneneho riesil, rovno zastrelit...