My davame namiesto Bravecta Simparicu. Nie je to take silne ako Bravecto, takze sa to podava na mesacnej baze. Kazdu tretiu tabletku davame Simparica Trio. Ta je aj na prevenciu proti dirofilarioze. Kedysi nam to dal veterinar pri 13-rocnom psovi namiesto Bravecta, aby nemal tak zatazovanu pecen a zostali sme pri tom aj pri novom psikovi.
Simparica je vhodná najmä pre menšie plemená, keďže psík nedostane v jednej dávke takú "nálož", ako pri Bravecte. Simparica by sa mala opakovane podať po šiestich týždňoch.
Opalínový Vilko ide dnes do daru, kým som sa na neho nenaviazal, ale aj tak mi je smutno. Má nepohyblivý ľavý “krídlový kĺb” a nebude lietať. Čo ma veľmi zamrzelo, keďže som ich kupoval, že to budú lietajúce mačky (ako keby som si kúpil psa na behanie v lese a po pár dňoch zistil že je chromý ) Iné by to bolo, keby sa mu to stalo po pár rokoch života so mnou… Tak hádam bude šťastný v novom domove, kde sa s ním aktívne vyhrajú, aj keď nikdy nevzlietne
Tak som si dokúpil škoricového Oliho (mláďa, ale nezdá sa že to bude Olinka). Pripomína mi olivku A v deň kúpy mi hneď obaja už lietali po byte, pričom doteraz modrý Aďo sa z klietky von moc nehrnul…
jordi pri preletoch (za letu) som si nevšimol. Kadia tam, kde dlhšie sedia (s tým som počítal a bude to patriť k životu ) Keďže mám klietku na priedelí obývačky a kuchyne, tak kadia a bordelia zo všetkých strán. Reorganizujem obývačku, prikupujem komodu ku stene do rohu obývačky, tak sa obávam či nebudú kadiť na stenu. Alebo to nejako fixnem, len dúfam, že tým pádom sa nebudú tlačiť na vrchu klietky ku stene. Ale na chodbe mám stenu špinavú od cesťáku, tiež to budem musieť v budúcnosti fixnúť umývateľnou “fóliou” keď budem niekedy maľovať byt
PS: Oliver sa prežral a vypľúval proso po celej izbe ako z brokovnice Ako niektoré deti, ktoré jedia až kým sa nevyvracajú a potom jedia ďalej
iron.hide "skrotený" je moc silné slovo, Oli (stále neviem či Oliver alebo Olívia, ale nakoniec to bude asi samička) je mláďa tak je smelšie, nebojí sa ma tak, aj vyskočí na ruku keď mám proso. Aďa som kupoval v podstate čerstvo pubertiaka/dospelého (čo možno bola chyba, ale chcel som modrého), učím ho aby sa nebál ruky ktorá ho kŕmi, vyskočí len na paličku ale zásadne len na vzdialenejší koniec odomňa. Ak to miesto okupuje Oli, tak ma ignoruje Mimo klietky majú voľnosť, moc sa im nevtieram, ale pomaličky ich učím aby sa ma nebáli. Jedine s Aďom to bude ťažie. Už šantia aj v bazéniku, nechal som im nádobku na streche a nechal na nich kedy objavia vodu a že sa môžu vykúpať. Ak ich máš od ich dospelosti, tak ich skrotiť bude náročné. Ja svojím dávam voľnosť v byte, nie sú to maznáčikovia aby som sa im nasilu vnucoval, pomaličky všetko má čas a vidím pokroky u oboch
Tato volnost v byte pri vtakoch ma vzdy zaujimala - nekadia kde si zmyslia? Lebo nemam pocit, ze by vtaky mali naucene jedno miesto kam maju chodit na WC ako macka a neviem si predstavit, ze by som mal doma vsetko nahodne obsrane. Predpokladam, ze nemaju problem obsrat aj sedacku, stol a pod.
Tato volnost v byte pri vtakoch ma vzdy zaujimala - nekadia kde si zmyslia? Lebo nemam pocit, ze by vtaky mali naucene jedno miesto kam maju chodit na WC ako macka a neviem si predstavit, ze by som mal doma vsetko nahodne obsrane. Predpokladam, ze nemaju problem obsrat aj sedacku, stol a pod.
Serinkajú tam, kde sedia. U mňa v klietke + pod vonkajšie bidielka (tam mám podložku) a na strome. Niekto ich má naučených tak, že vykadiť sa chodia do klietky a niekto má väčšie papagáje naučených, že na povel pustia do nášho záchodu Strom mám ako dočasné riešenie (tým pádom pustia na zem pod strom). Časom niečo zmontujem s podložkou čo sa bude dať jednoducho celé umyť. A namrvené semienkami býva (keď ich kŕmim z ruky a snažím sa ich skrotiť), ale to zvládne ručný a robotický vysávač Takže každý večer umyjem pár hovienok pod stromom. Tiež som sa nad tým zamýšľal (tiež že ak budem mať párik, či sa nebudú množiť ako škrečkovia, ale u vtákov to tak nefunguje ), ale zatiaľ to také hrozné nie je ako som sa bál. Zhrnuté, kým som v práci tak robotický vysávač 3x týždenne povysáva byt ako vždy, po novom ostatné dni obehne len okolo klietky, večer umyjem hovienka pod stromom a ak podľa potreby povysávam ručným vysávačom niečo. Zatiaľ nemajú miesto, kde by serinkali, kde by mi to vadilo. No uvidím, keď prispôsobím obývačku s novým nábytkom, zatiaľ sú tiež len na provizórnom mieste. A možno sa tiež naučie serinkať len v klietke
PS: Keď som ich kúpil, tak prvé dni od stresu cez klietku serinkali na všetky strany
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kamoska zas kupuje len to Trio.
Tak som si dokúpil škoricového Oliho (mláďa, ale nezdá sa že to bude Olinka). Pripomína mi olivku
PS: Oliver sa prežral a vypľúval proso po celej izbe ako z brokovnice
https://www.facebook.com/share/r/wkHftdxb93TQAvuv/
V BA to musí byť mordor 🥵
Mam tiez dve andule, no boja sa vsetkeho
Serinkajú tam, kde sedia. U mňa v klietke + pod vonkajšie bidielka (tam mám podložku) a na strome. Niekto ich má naučených tak, že vykadiť sa chodia do klietky a niekto má väčšie papagáje naučených, že na povel pustia do nášho záchodu
PS: Keď som ich kúpil, tak prvé dni od stresu cez klietku serinkali na všetky strany
Kludne obseru aj telku
https://www.reddit.com/media?url=https%3A%2F%2Fi.redd.it%2F8m1cw2ez9ff21.jpg